Vertikalno džigovanje sa kederom, ne muvanje

Započeo Jeremija, 09 Jul 2013, 10:40:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

zabac

vertikala na dropshot montazu je nesto izvanredno . Koristi se camac i naravno ,jako bitno dobra linija spusta . Ja kedera postavljam metar od olova a ne koristim klasicnu montazu vec je bocno kratki predvez od debljeg najlona . koristim sistem dvije udice ,jedna kroz usta druga u ledja ,tanko pod kozu.Keder ostaje dugo ziv a olovom kuckam po dnu .Podigni-spusti.E sad kolika je brzina toka zavisi  i to kolko cesto podizem spustam. Kontra je momentalna , realizacija odlicna , i zapazio sam da uglavnom kaci ta udica kojom bodem kedera kroz usta

rovac

Citat: TopMix poslato 09 Jul 2013, 22:07:38
Svaka krivina na Dunavu izmislja "novu" tehniku pecanja smudja na zivog kedera, te dubinka, te muvanje, te vertikala, te jig udica...Zajednicki imenitelj svim tim tehnikama jeste prirodna smudjeva hrana, sto znaci da ce se smudj javiti pre ili kasnije, bez obzira da li se radi pravilno ili ne. Ne znam zasto, ali imam utisak da 90% a mozda i vise pecarosa zapravo sve to radi vrlo povrsno i bez imalo maste. Da li se neko pita zasto je ulov na te tehnike u 99% slucajeva smudj ispod mere ili na granici mere? Zasto ne mogu da ubodu nekog krupnijeg? U cemu je greska? I veliki smudj jede te iste kedere, zar ne?

evo za kolegu,keder i guma,kako kad i
uglavnom  mastamo o somovima koje vidjamo da se izbacuju,ponekog i uhvatimo
uglavnom je veselo

jera


zabac

pustim na kanap  sa pramca ,isto kao kad bacas sidro...a u ovom slucaju umjesto sidra je gajba a moze i grana ali se tad veze poprjeko da stvara veci otpor smiley033

Jeremija

Mi pustimo sa strane, vežemo kanapom... Mada, kada je jak vetar to slabo pomaže... Postoji i neko podvodno jedro, baš za to, koristi ga komšija, raspitaću se pa javljam.
Nou frks. Nou paniks.

rovac

bilo sta mozes da stavis,nama se najbolje pokazala cirada,fora je samo da ides brzinom toka :)

srce

Vezes dve kante jupolke, jednu za spic drugu za dupe ,kanapom od dva metra da mogu da se lepo potope (naravno bez poklopca)
nikad ne veruj zeni koja laze

pecaros021

 dali se gajba pušta da ide po dnu ili da bude potopljena kolko tolko u vodi ispod površine neznam te vas molim za pomoć


rođen da peca osuđen da radi

Jeremija

Ne po dnu, kolko tolko u vodi ispod površine, pri površini.
Nou frks. Nou paniks.

pecaros021

hvala nisam znao probaću ovih dana kad stignem
rođen da peca osuđen da radi