Smudj na dubinku

Započeo dushann, 03 Jun 2009, 10:25:15

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

goja71

Teren je kamenit sa šljunkom i zabacujem oko 30-ak metara od obale. Voda srednje brza. Olovo od 60gr je malo. Nosi ga voda malo...

sasabosko

Pa vidis, od brzine vode ti zavisi na kojoj ce ti dubini biti keder, predvez bez obzira koliko dugacak, voda ce uvek malog kedera za smudja gurati u prav ugao s cvorom predveza. Tu sad zavisi na kojoj je dubini smudj, i kako postavljas stap, to ti je ugao odizanja. Na daljini 30m, s stapom postavljenim u 60stepeni, zavisno od dubine keder ti je 15-30cm od dna, al ti najbolje da experimentises s duzinama predveza od olova, jedan stap ovako, drugi onako, pa kad ti se javi, to je za taj dan. Sistem prost, paternoster s dve vrtilice, i uvek olabljen malo da ima stomak, ume smudj da oseti stap smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

goja71

Jel paternoster dve vrtilice, misliš na trostruku virblu ili je jedna klizna na glavnom najlonu?

pkv-pecaroš

Odi na jutube ili gugl i upiši pojam koji te zanima,izbacit će ti i snimak montaže i stvar rješena

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk


goja71

Video. Ima svašta. Najbolje na vodi probavati i to mu je. Pozdrav!

pkv-pecaroš

Upravo tako,vidiš od terena i rezultata koja ti opcija najbolje odgovara

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk


Panonski vuk

Zavisi kojeg kedera kacis.ako kacis pesa mnogo bolje mi se pokazao sistem kad je udica iznad olova sa predvezom oko 30cm taj predvez je klizni ne fixni i onda ga izdignem i podesim da je pes malo iznad dna da stalno radi i pokusava da dohvati dno posto je riba dna.a kod belog kedera je druga situacija kod njega mi je sistem sa olovom iznad kedera i dosta duzi predvez da on sto slobodnije radi i tezi ka povrsini.ovaj drugi sistem koristim i za parce sa duzim predvezom prirodnije leluja u vodi.

goja71

To mi je trebalo da pročitam. Znači, u svakom slučaju klizni sistem. U svakom slučaju probaću na vodi pa šta pogodi ribu to mu je. Hvala.

Mecka

Ako dodam i ja jedno iskustvo od pre neke nedelje. Kolega je peco dubinku sa sistemom kojeg obično koristi za bal tj. muvanje. Olovo 30 grama, štap brze akcije CD Orca i keder na dužem predvezu. To dopodne je jedini imo ulov u zbiru sedam kila, največi 3-4 kila. Da napomenem, da je taj dan tok Dunava prilično bijo brz i jak, puštena brana. Dubina oko 3-4 metara prelaz iz 12-14 metara. Želim, da kažem da je ok pustiti kedera da ima više manevarskog prostora.

Teme sličnog naslova (10)