RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Smuđ

Kako sačuvati kedere?

(1/26) > >>

maverick:
Kako sacuvati kedere preko zime a da se ne raspadaju na udici kad ih vadis iz zamrzivaca... tesko da ce ostati zivi u buretu, cuo sam za neku pricu sa formalinom i teglama... iko pametnu ideju?

DYNABLASTER:
u velikom buretu mali melezi opstaju preko zime, samo sto ako njih koristis si bandit! :lol:

Hemingway:
cuo sam za foru da ih treba zajedno sa vodom zamrznuti i da pri tome ostanu u boljem stanju ..sad ..dali je istina ...nemam pojma ..
idealno bi ti bio akvarijum sa pumpicom za kisik ..ali sad zbog toga nabavljati ili praviti  :sad:..

Kićo:
korito u garazi i pumpica,al ih nesmije biti puno,sto vise komada vise korita  :ok:

Domba:
Savjet od akvariste :)

Prvo kisik nije toliko bitan, najbolje bi bilo uzeti sto je vecu posudu (korito, akvarij, bazen) i staviti unutra sitnog kamenog (1,2 cm) ili pijeska i kupiti neki filter za akvarije (mislim da su najjeftiniji cca 100k) staviti ga blizu povrsine vode, i to ukljuciti u striju i pustiti jedno tjedan dana da lano radi bez riba, kasnije polako dodavati kedere, 3,4 kom svakih 2,3 dana. Kisik ce se otapati pucanjem povrsinke napetosti, makar za ti pumpica nece skoditi (30, 40kn). Redovno cistiti filter, ovisno o prljanju i to je to, i da dosipavati vodu koju ishlapi i svakih 2 tjedna zamjeniti 10% vode. I da hraniti ribe preporucljivo sa nekom hranom za akvariske ribe (listici recimo)

Također svakako paziti da voda odstoji 24h prije svakog sipanja. Kišnica, iz bunara voda, rijeke i tako to nebi sipao, jer nisam siguran koliko je cista.

Nisam ovo sam radio ali 99% vjerujem da radi, imam akvarij sa "Dravskim" ribama i tako se ponasam i ribe zive dugo unutra, za sada 3,4 mjeseca, ali ne pokazuju znakove umora :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju