Jig smuđa na kedera

Započeo rašo, 30 Septembar 2011, 00:13:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

TopMix

Jig sa kederom je jedno, a karolina i drop sot su vec nesto drugo... Muvanje sa predvezom, sa laganim otezanjem, nocu uz obalu, takodje moze biti vrlo ucinkovito

mrjr

Džig na kedera sad svi rade, uglavnom na vertikalu. Zašto noću neće, pa najverovatnije,jer smudj nije više tu gde je i preko dana,....ali ko će ga znati. Trenutno ,dok voda ovako naglo opada,kao da je nestao kod mene, tako da je svejedno.

bulmil

tehnika koju mi primenjujemo uopšte se ne može nazvati džigovanje jer to praktično i ne radimo.
puštamo kedera na glavi od čamca niz tok po dnu sa otvorenom špulnom i štopamo ga prstom i kad osetimo dno zadržavamo ga u mestu neko vreme pa opet otpuštamo strunu i tako u krug dok ne ode jedno 50m od nas.onda namotavanje i ponovo isti proces.
daleko bolje rezultate nam je dalo ovakvo muvanje nego klasičo zabaci i džiguj dok ne dodješ do čamca.
jedan zabačaj nam nekad traje i po 10 minuta.
ovakvim načinom mogu se koristiti duplo lakših glave nego za klasičnu primenu zabacivanjem.
na terenu na kom trenutno najčešće pecamo glavu od 50 grama ne možeš da pustiš na dno kad zabaciš, a ovako naveća koju smo koristili imala je 21g.
Džamajka

mrjr

Odlična tehnika,tamo gde je izvodljivo,jer je to jedna vrsta "vertikale", doduše nešto horizontalnije  :smiley: .Ono što je bitno je da keder nailazi na smudja prirodno niz vodu, što je dosta efikasnija prezentacija i smudj se tako lakše prevari.

Zmaj Strasni

A pustanje je na peskovitom dnu? Na kamenu to bas i ne ide. Zaglavio bi posle nekog vremena

TopMix

Kod mene na Tisi nisam baš imao nekog uspeha sa nizvodnim otpuštanjem, mada često to probam. Najviše upražnjavam uzvodno povlačenje, ali sa zadržavanjem i lerovanjem u zoni prepreke. E sad, to uzvodno povlačenje ne mora biti samo pravolinijski, čak je mnogo bolje kad se to radi iz nekog ugla, pa keder nailzi smudju sa strane. Uh kako zna da zvekne, kad mu naidje bočno, pa trenutak zadržavanja... Suština je u tome da to obično radim kad imam uslove da koristim lakše glave, napr. 7gr, maksimalno 11gr.

bulmil

ova pozicija o kojoj pričam je peskovita sa pokojim panjem i ide na kameni špor,tako da je relativno čisto.a probali smo i na ljutom kamenu,kačilo se naravno al ne nešto previše,jer ponavljam koriste se duplo ako ne i više od duplo lakše glave nego što bi trebalo za povlačenje,tako da je tok uglavnom nosi nešto iznad dna,tj.kamena.taj jedan povremeni kontakt sa dnom je toliko kratak da je mala šansa da se zakači.ako zakači bože moj..kida se odma i idemo dalje.ali da kači manje nego kad se povlači to je 100% sigurno
Džamajka

Teme sličnog naslova (10)

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 155663

2567

Započeo dok2


Odgovora: 380
Pregleda: 251827

17623

Odgovora: 22
Pregleda: 34580

27281

Odgovora: 11
Pregleda: 4243

28551

Odgovora: 31
Pregleda: 10037

6039

Odgovora: 64
Pregleda: 68405