Izbacuje se a neće da grize

Započeo darkokm, 16 April 2013, 16:38:41

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

darkokm

Puno puta mi se proslog leta desilo da se  nocu smudj izbacuje na povrsinu, i da se cuje njegovo karakteristicno coktanje, ali da nikako nece na udicu. Pa me zanima neki savet, da li da se proba na plovak na skroz malu dubinu ili kako vec vi mislite?

orka

Nadji neki tezi klizeci plovak tezine 7-15g duguljastog oblika na koji moze da se stavi ampula..,koristi tanji i duzi podvez od 0.20-025mm,udica manja smudjarka..,dubinu stavljaj po potrebi i s vremena na vreme je menjaj ako se ne javlja,ali neka to bude pri povrsini i neki srednji sloj,s obzirom da je tu aktivan..,stavljaj za mamak belog kedera,ili onog koji je tu prisutan i kog smudj uzima u letnjem periodu pri povrsini..
Budi uporan,i neki mora da se upeca na ovaj nacin..

Olovo

Sa ampulama nikad sreće nisam imao ...ali nikad ...sve sam koristio..pre bih se opredelio za beli vidljivi deo i ako ga u nekom momentu naprežući se i ne vidim , struna mi kaže.
A i netreba ti plovak..samo udica i živahan kaugler , kačiš ga za leđa , da bi se kretao bočno u krug.


Odo krečit šljive.

arsa

Sa ampulama i živim kederom, na jezerima, na 1-1,5 m dubine imao sam odlične rezultate. Treba sačekati sa kontrom dok plovak ne potone i poveze u dubinu i to je to.

Na rekama ne pecam smuđa na ovaj način.
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

darkokm

Ok, hvala na odgovorima, a sta mislite da probam na vodenu kuglu, i da okacim alku kao klasicno na dubinski, da li je neko probao tako? :huh:

orka

Mislim da tako niko nije probao  :cheesy: ,keder,vodeno strujanje i eventualno vetar i talasi ce pomerati vaser kuglu,pa karika nece mirovati vec ce stalno padati i dizati se,pa ces imati jako nepouzdanu signalizaciju,te stoga ovo nije dobar nacin,a pre svega nije dovoljno pouzdan za nocno pecanje smudja u gornjim slojevima vode..,mozda ne bi bilo lose ako bi na vaser kuglu uspeo nekako da stavis ampulu..

Olovo

 :cheesy:
Probao jedan, sipajući tečnost iz ampula u sbirolino i fiju ..gde oće , doduše keder je kačen za usta i kad mu fijukne dijagonalu ...misli neznani posetilac da leti svetleći metak,,,veoma dobra zezancija i realizacija .Ali to nije 100% statika , nego se pomalo i privlači--ka sebi...nije ni muvanje , ne znam ni kako da nazovem to.


Odo krečit šljive.

tole

često sam se našao u takvim situacijama, da cmokće ali neće, i onda na komentar jednog  kolege sa foruma da to uopće nije smuđ odlučim probat strimerom na otpuštanje (govorim o dunavu), rezultat dva jeza u 5 minuta, skupljaju mušice sa površine i glasaju se isto kao smuđevi :rolleyes:
....možda je isti slučaj i kod tebe smiley033

Olovo

Mi se vala opaučišmo sa tastaurom a kolega nije naveo ni koja je voda ni gde je.....e kolega , kolega napiši podatci .Odo krečit šljive.

dushann

Isto tako sam prošao kao "tole" više puta, mislim da je smudj, cokće na sve strane i čvrka po voblerima... stavim malog voblera kad razbiše jazevi jedan za drugim :takoje:
Ako vam se to desi slobodno menjajte mesto odmah, ako se tu jaz razigrao smudja nema sigurno :thumbup:
Paprikaš je gotov onda kad ga pojedem!!!

Olovo

mož biti a ne mora da znači , ne znam koja je voda i pitanju....,a na reci sam ih lovio sasvim uredno od worma, preko malog kauglera, do rapalica sh. rapa- vole prota dakako  i to petaka ijuu.


Odo krečit šljive.

darkokm

Jezero Gazivode, jaza nema jezeru. Mislim da je smudj jer puno puta po mesecini se vidi kako jata kedera iskacu iz vode bezeci pred njim :cheesy: