PRIBOR & OPREMA > Sitan pribor

Varaličarenje upredenim strunama - predvez od fluorokarbona/monofila, da ili ne?

(1/11) > >>

pikeman:
Da li koristite predvez od fluorokarbona/monofila?

Isa:
Uglavnom ne, jedino kad pecam na Savi na terenima gde se moze javiti bukvalno sve od ribe ili gde je najveca verovatnoca da dodje stuka, koristim Xzoga predvez od 40 libri, cini mi se da je 0,56mm. Mesavina nekog valjda fluorokarbona i monofila ili cega vec. Cime vezujete, postoji li jednostavniji cvor za te debele predveze od klinca?

Gagi:
Odlična tema. Prvo nisam dugo koristio, i nakidao se konca... Onda sam stavio i preporodio se. Monofil ili fluorokarbon, svejedno. Priče o vidljivosti ? Nisam primetio razliku, uzima podjednako. Vezujem Albright kao na slici, a kopču palomarom ili unijem. Debljine idu od 0.30 pa na gore. Za one bas debele, u temi za Hard mono, postoji dosta cvorova. Uglavnom se koriste na moru i monofile preko 100 lbs... Jednostavniji način su kleme.


ilija80:
Koristio i fluo i mono..i vezivao čvorom iz ilustracije i odustao. Nisam primetio boljitak osim u očuvanju konca koji bi trebalo da bude relativno potrošna roba u varaličarenju. Čujem da ljudi ostavljaju predveze od po 2m!!
Ja sam tu negde do 70ak cm i najbolje mi je bilo kada povežem virblom..
Odmah da se ogradim skoro pa uopšte ne pecam štuku a som mi još nije četkom prerezao konac.
Sam čvor (možda je i do vezivanja) je znao da me iznenadi pri zabacivanju lakših tereta...čitaj voblera! Zabacivao sam i glavinjare do 40ak gr i glave do 30ak gr i sve ok ali ako sa predvezom vezanim albrajtom zviznem par voblera u daljinu bar jedan zapara nebo

mrjr:
Predvez od monofila uvek.Svejedno da li običan ili fluorokarbon.Vezujem preko virble,uglavnom.Monofil ima dvostruku ulogu.Manje se haba od strune pri prelasku preko raznih prepreka u vodi i donekle amortizuje ,istezanjem ,jake begove ribe,iako to nije presudno.

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju