RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Sistemi & tehnike pecanja

Rod pods

(1/153) > >>

damjan:
Moderno pecanje sarana sa obale, a sve vise i iz camca, podrazumeva koriscenje savremenih nosaca stapova, ili jelte ROD PODS.
Ima ih razlicitih i nazivi su razliciti, u zavisnosti od modela i proizvodjaca.
Sam ribolovac bira vrstu rod poda koju prilagodjava svojim potrebama, odnosno konfiguraciji terena na kojoj peca. Ima onih koji odgovaraju na vise vrsta terena, koji su prilagodljiviji, a moze se koristiti i "single rod", odnosno nosac za samo jedan stap, po meni veoma efikasan, jer mozes sam birati rastojanje izmedju stapova. Naravno ako ima gde da se zabode u zemlju.
Vukovi, kakvog iskustva imate sa ovom vrstom opreme, molim napisite svoja iskustva i misljenje. smiley033orka:
moderan saranski ribolov podrazumeva upotrebu rod pod nosaca stapova i sve sto uz to ide.na njih se uglavnom stavljaju moderni saranski parabolici(uglavnom dvodelni) sa nezaobilaznim signalizatorima trzaja i masinicama sa slobodnim hodom.takav nacin ribolova je prakticno nemoguc na rekama ili je tesko izvodljiv.kada se ukljuci slobodan hod masine,voda odnosi najlon,cak i kada voda bas slabo protice,a kada se iskljuci onda kad saran zvekne,ako niste blizu,moze se ostati i bez stapa i bez rod poda,kao i bez ribe.znam za vise slucajeva kada je saran prevrtao rod pod nosace zajedno sa stapovima u vodu.tu signalizator nema nikakvu ulogu,jer i ako se stave,i ako se oglasi,moze da bude kasno i da stap vec leti ka vodi. na rekama ga je jako tesko i postaviti jer su obale muljevite,strme,kamenite,itd,pogotovo tamo gde bas hoces da pecas,tj,gde je dobro mesto.na stajacim vodama je druga prica i tu je i te kako upotrebljiv i koristan,ali nije naravno neophodan i moze se uspesno pecati i bez njega.on podrazumeva odredjeni stil ribolova i sve sto uz to ide.

pikeman:
Da li bi ovaj poslužio? smiley157

damjan:
prava stvar,koliko sam shvatio taj se moze kombinovati u vise razlicitih verzija rod poda,odnosno pokriva skoro sve situacije. :thumbup: :clap2:
samo nisam znao da se balzer bavi proizvodnjom rod podova. :eek:
samo koliko taj kosta,nesumnjam da je papreno skup. :sad:

slawisa:
Moze jedno strucno pitanje za sarandzije?kako lupite kontru,a da vam se ne zaljuljaju ostala dva stapa na rod-podu?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju