Lov šarana na rekama i divljim vodama

Započeo tyger, 22 Februar 2009, 00:32:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Grof1204

Citat: DuNo.Zemun poslato 04 Maj 2023, 13:02:52:help:

1. Како се другим речима назива пецање на рибњацима?
2. Где у Србији (шира околина Београда) има нека "ДИВЉА ВОДА", да отиђем тамо и да пецам шаране "дивљаке"?

1. Alternativa danasnjeg vremena kad je lovostaj, a svakako bolja opcija nego camiti za poker aparatom (vascijeli dan) ili pak, slusati lazi neke prodavacice ljubavi...usput sacuvas familiju plus 'ricardzer' za nas zeljne ovog hobija i u stalnom radnom odnosu.


2.Galovica Vam je vrhunska...saranu divljaku, svetle oci u mraku...nakon lovostajanja, naravno.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

Nadla

Odgovorno tvrdim da 70% naseg palamudjenja ovde na forumu tipa kako, zasto, koliko, kada, polozaj meseca, vetar...itd pada u vodu ukoliko pecamo na bogatoj vodi.
Moja definicija kojom se vodim, jer ne pecam nista drugo osim šarana, je ta da je šaran samo živo bice u potrazi za hranom i nista vise...Prema toj definiciji planiram i izlazak i mamce, spod itd...

Petrovic

Citat: Dragan Nešković poslato 25 Mart 2023, 11:45:40Поштовани колега Петровићу,

Да ли се може клиповати најлон при пецању шарана на рекама и дивљим водама, па може наравно, али ти то не бих препоручио. Уместо класичног клиповања најлона, много је боље да користиш систем којим се после размеравања дужине на којој желиш да храниш и пецаш шарана, на основни најлон веже фидер или штек гума. То је одличан и сасвим сигуран начин да будеш увек прецизан при забацивању система, а да си без ризика који носи класично клиповање, које ти никако не препоручујем када је пецање шарана у питању, на било којој води.

У овој теми: https://vukovisadunava.com/dubinka-feeder/klipovanje-upotreba-line-clip-a-za-precizno-zabacivanje-i-hranjenje/285/, погледај прилог (видео снимак) колеге Милана, то је пост бр. 288, који је то врхунски објаснио и показао. Иначе, колега Милан има свој канал Риболовија, он је одличан, свестрани пецарош који несебично дели своја знања, и што је још битније, његови савети су апсолутно детаљни и до у танчине објашњени, тако да ти искрено препоручујем да погледаш његове видео материјале, од њега се може много тога корисног научити. Тај његов видео можеш погледати и овде (о обележавању најлона од 4:09):


И једна мала напомена. Овај снимак који сам ти овде препоручио, налази се и у форуму о пецању беле рибе, односно у делу о пецању дубинком и фидером. Пример који је у том видео материјалу показао колега Милан, одличан је за обележавање даљине при пецању шарана, дакле шаранским параболицима, и сам га одавно користим. Али је тај снимак грешком постављен у теми о фидер пецању, где никако не припада, то није начин да клипујете фидер штапове, и то вам никако не препоручујем!  :no:  Милан је лепо написао у наслову тог видеа: "Примама и пецање шарана-основни елементи".

Поздрав, и бистро  smiley033
.
Pozdrav, tek sam sad video hvala na pomoci.

Ljuba

Ne pamtim goru godinu što se tiče šarana na Dunavu, sve se poremetilo.