RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Sistemi & tehnike pecanja

Daljina izbačaja

(1/20) > >>

specialized:
Koja je maksimalna daljina na koju mozete plasirali spod i na kojoj pecate? Sa kojom opremom to postizete?
Sta po vasem misljenju najvise utice na daljinu izbacaja pored tehnike, masinica, najlon, izbor predveza, masa olova ili nesto drugo?

djmisha77:
Samo cu reci da sam na spod masini koristio 0,20. Ubedise me da pojacam pa sam stavio 0,25. Naravno sok je 0,50. Carp system najveca raketa leti 100m bez problema. Imam neku formaxovu motku od 4,5 lb i neku veliku Lineaeffe masinku.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

slob:
Specialized,
Sve što si naveo je manje ili više važno ali nisi spomenuo ono što je najvažnije a to je štap.
On mora, za dati teret, da bude sposoban da akumulira što veću količinu elastične energije kako bi mogao i da je pri izbačaju oslobodi i pri tom lansira teret sa što većom početnom brzinom od koje, pored ugla pod kojim teret leti (najbolja balistička putanja je 45 stepeni u odnosu na horizontalu), najviše zavisi daljina dometa. Podrazumeva se da teret koji se lansira ima dobra aerodinamička svojstva (malo trenje u vazduhu), što nije teško ostvariti.
Ne bih mogao da navedem konkretan štap ali po pravilu on treba da bude izrađen od materijala sa manjim modulom elastičnosti gde spada fiberglas. Osim toga sprovodnici treba da budu takvi da je trenje (gubitci) što manje.

Блок_64:
Плашим се да је већ једном ова тема постојала и да смо се момачки посвађали. :takoje:

100 метара.Оће то.

Urke:
Na 140 metara neki ljudi koje znam spodiraju u tacku.
Century ng spod i free spirit spomb su stapovi a daiwa spod masine. Momacki, nema sta. Ja sa mojim shimanom u tacku na 100m i to mi je max.
I jos da dodam da je bitno sve sto si naveo plus tehnika i snaga/visina bacaca.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju