Zaštita silikonaca od cepanja kod upotrebe worm udica

Započeo pikeman, 19 Septembar 2019, 16:34:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pikeman

Mnogi varaličari koji koriste "gumice" za lov svojih omiljenih grabljivica se susreću sa cepanjem istih usled napada grabljivica ili čestog menjanja silikonca na jednoj istoj udici koju ne skidaju sa sistema. Posebno su "ugroženi" varaličari koji love worm udicama gde ista veoma često usled udarca ribe udica cepa glavu varalice. Taj problem u velikoj meri možemo anulirati ako se poslužimo jednim jednostavnim trikom. Sve što nam je potrebno možemo naći kod kolega koji love feeder tehnikom i peletima. Potrebni su nam silikonski prstenovi na koje se kače peleti i spravica koja silikonski prsten rasteže da bi se taj isti pelet lakše montirao. Spravica se zove Pellet Bender i veoma olakšava montažu. Sve što je potrebno da zaštitimo našeg silikonca su upravo te dve stvari. Na fotografijama je ilustrovan kompletan proces koji je veoma jednostavan, a izuzetno efikasan i što je najvažnije veoma jeftin.

mrjr

Postoji samo mali problem. Ako se silikonac ne smakne niz vrat udice, ostade smudj ( kod nas se smudj često lovi vorm udicama) u vodi. Za dobar ubod u dobrog smudja žrtvovaću svaki silikon. Silikon je potrošni materijal, koga mnogo češće ostavimo na dnu, nego što ga riba ošteti. Ja imam "hall of fame" silikonaca za života, koji su ulovili više smudjeva. Takvih je 1/100 u najboljem slučaju.

Poslato sa FIG-LX1 pomoću Tapatoka


no names

Koristim već neko vreme ovaj sistem i spašavam silikonce. Ne 100% ali dosta je bolje u odnosu na solo varijantu, a nikakvih problema nisam imao sa ubadanjem ni kod bassa ni kod štuke....smudja nisam još dobio ali i on će doći na red sa čeburaškom.  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Veliki89


Teme sličnog naslova (10)