Podjela silikona obzirom na uvjete pecanja i ciljane ribe

Započeo cako, 02 Februar 2009, 20:41:09

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Olovo

EH  NIJE NI TO TAKO CRNO BELO OPET...npr.kad hocu da mi guma bude exrtra mekana , skuvam je i drzim u patent kesi u vodi..


Odo krečit šljive.

cako

Što Vam je kriterij dali je težina olovne glave odgovarajuća na stajaćoj plitkoj vodi (do 2 m) kod klasičnog jiganja.Znači protoka uopće nema... pustite da shed potone do dna,cimnete vrhom štapa,sheda povučete i on krene prema površini,vračate vrh štapa uz istovremeno namotavanje rolom... smiley003  koliko orjentaciono treba da on ponovo dotakne dno... 2-3 sekunde.. ili kako se otprilike orjentirate, čme se vodite da znate da je otežanje dobro ili ga treba mjenjati...čisto iskustveno za stajaču vodu molim..
Pecajte s ljubavlju i razumjevanjem!

rj

za stajaču vodu što lakša glava znači da ti propadanje duže potraje  :ok:

MIF

A bogami i tekuću :cheesy: :cheesy:

Spojene poruke: 19 Decembar 2009, 20:52:39

Puno toga tebi prijatelju nije jasno.Nema tu velike pameti-izvadi npr.5 guma,svaku od njih na drugačiju glavu i udri.Pa onda drugih 5 guma pa ponovi.Štap do 25gr,špagu0.10 i uči.Ne traje dugo,stvarno.meni još uvijek ništa nije jasno :thumbup: :thumbup:
Kad je struju izmišljao Tesla, Ameriko sisala si vesla.

cako

Ma sa gumom sam još uvijek na Vi... :embarassed: vobler mi puno bolje leži...nabavio sam i Do It kalup i ljevam glave od 2- 18 gr...ali obično malo bacam gumu pa pređem na vobler.  Glave od 2 i 3,5 g mi ostavljaju prevelik trbuh na upredenici pa mi se nakako čini da je prelagano, nemam dobar konrakt sa gumom...na glavi 7 gr koja mi je u kalupu prva iduća kontakt je puno bolji i treba cca 3 sek dok ne padne na dno...ali nisam siguran dali je to dovoljan interval..u principu mislim da aktivnija riba traži aktivnije jiganje (kraći period do ponovnog kontakta sa dnom) a manje aktivna duži period koji omogučava da duže vrijeme varka ostane u vidnom polju ribe  smiley003 ...ma mislim da je sve puno lakše kada voda teče  smiley001
...koristim špagu od 10 lb i speedmaster 2,7 m 15-40 MH, to bi valjda trebalo odgovarati...   
Pecajte s ljubavlju i razumjevanjem!

Olovo

.. glavu mozesh ulupati chekicem  da bude spljoshtena , tako da leluja sa gumom , to nekad zna biti mnogo dobro za provokaciju..obicno kad je riba neaktivna i kad probleji do gume i okrene se..


Odo krečit šljive.

MIF

Kad je struju izmišljao Tesla, Ameriko sisala si vesla.

cako

Za sada nije...ali bit će....teško Vi sa Save i Dunava razumijete probleme nas što pecamo po mirnjacima i rječicama koje gotovo uopće ne teku... :smiley:
Pecajte s ljubavlju i razumjevanjem!

bumbar

Ja pecam na kanalu DTD,i neki optimum za tu vodu je 2g 3g i mali tvister sve brzo propada i kaci kamen e to je situacija kada je smukson blizu obale u kamenu a kad je dalje u koritu 10g zna da bude malo za smiley001
:-)

smuki

Kalinsov model 7 ili 7,5cm,bitan samo rep-ugao repa u odnosu na telo
kad uslikam posaljem

Spojene poruke: 22 Decembar 2009, 14:18:19Sve ovo za mirnu vodu,biras samo nijanse


sto mos danas ostavi za sutra

Olovo

ja bi tu bez premca dao prednost orkinoj sireni ... :ok:


Odo krečit šljive.

maverick

Cako odi na smijesni youtube linkovi i na strani 39 cini mi se imas snimak podvodni koji treje oko 8-9 minuta, pred kraj ces vidjeti deveriku kako se hrani....dobro je promotri pa ces vidjeti koliko cesto udari u dno da trazi hranu.....imitiraj nju i bice ulova sto posto

cako

pokušao sam u par navrata ali ne mogu to naći  :no: (ima ih more)...možeš li postaviti link ili biti malo precizniji gdje da tražim :huh:
Pecajte s ljubavlju i razumjevanjem!

retfala

smješni You tube na 39 stranici traje 8min i 38sek

pikemanTeme sličnog naslova (10)