Omekšavanje i ukrućivanje silikonaca

Započeo Olovo, 25 Oktobar 2009, 22:34:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

crni labud


sime

Kakvu masnocu da koristim za ukrucivanje varalice?

Olovo

...uzmi ulje iz frižidera u nekoliko posudica stavi ulje i silikonac ..nekima treba duže a nekima kraće da se ukrute ..samim tim možeš pratiti i gledati koliko ti krut treba i prema tom vremenskom intervalu "štimuješ" vreme.Ako ti treba krući rep a mekanije telo , samo maži rep ..


Odo krečit šljive.

sime


Gagi

Omekšavanje, levo je prokuvani šed. Treba paziti da se ne dodirne dno posude u kojoj se kuvaju, jer se dešava da se brzo tope i menjaju boju na tom mestu, a najčešće strada najvažniji deo - rep. Često im menjam i oblik, pa recimo od zdepastog Mannsa dobijem pravi minnow šed ili raširim rep prstima dok je još topao.
srdjo_

Ja volim da ih seckam, uglavnom od obicnog silikona sto pravim... Plastisolcima nekad malo osisam papucu da sitnije trese
Bistro!!

Gagi

Može i tako  :ok:  Sečem i ja, po dužini najčešće, ali ih i skraćujem, tako menjam i vibraciju. Na repu  razne modifikacije, od širenja do skraćivanja papuče, omekšavanja i ukrućivanja, menjanja ugla, bušenja rupica itd... (i na tvisterima i na šedovima) 

no names

Dok sam se igrao sa varaličarenjem silikonce sam kuvao u vodi i čiodama ih razvlačio kao što su već pisali, a menjao sam im i ugao papučice (repa) i uvek ih ispravljao pod ugao od 90 stepeni, a krivio sam ih i od dela gde počinje rep pa na dole...promenom ugla dobijao sam bolju vibraciju sa manjim olovnim glavama. Meni je to trebalo zbog džigovanja na DTD-u. O tome je davno pisano u jednim od ribolovačkih magazina, novina ili revije...ne mogu se setiti tačno, a znam da sam o tome čitao i odatle pokupio fazon. Dobra je fora gde sa tim malim preradama se dobije od jeftinog silikonca odlična varalica.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

pikemanGagi

Ala su sada aerodinamični   :ok:   Od 7 cm si napravio 10-ke i 12- ice   :rolleyes:   Čiji su malisani ? Lepo ispali, prava minnow forma.   :thumbup:

pikeman

Biće malo duži kada se skinu sa čioda, vidi se kako izgledaju u trećem postu ove teme, šedovi su Action Plastics.


limovac74

Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

pikeman

Kratko - oko minut, nekad malo duže, zavisi od silikonca.limovac74

Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

salesale

Ako se kuva ceo silikonac,omeksa se i glava tj mesto gde se ubada udica pa se lakse cepa. Mozda je bolje iskuvati samo deo koji radi ili polovina varke.
Ja cijeli zivot sanjam kako odlazim uz reku starim parobrodom koji vozi sol

Teme sličnog naslova (2)