Autor Tema: Shimano Stella FJ  (Pročitano 12451 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slob

 • Dunavski Vuk
 • *
 • Vuk od: Jan 2011
 • Poruke: 2,292
Odg: Shimano Stella FJ
« Odgovor #45 poslato: 04 Oktobar 2018, 10:32:00 »
Evo detaljnog izveštaja Alana Hawka koji se i sada nalazi na adresi http://www.alanhawk.com/blog/fjw.html
Tekst je preveden sa Gogle trans. ali je ipak potpuno razumljiv.
Mislim da u tekstu postoji potpuno objašnjenje u vezi spomenutog problema sa Stellom FJ 2018.  I ja zaista ne vidim nikakav razlog da se dotični gospodin ružno etiketira.


Stella FJ (Stella 2018) Upozorenje

Ranije ove godine Shimano je objavio slatkovodni Stella 2018, poznat kao Stella FJ na izvoznim tržištima. Prvi put se pojavila na izložbama u Japanu početkom godine, nakon čega su ušli u serijsku proizvodnju i ušli u maloprodaju početkom aprila i maja 2018.

Tokom 4 meseca od puštanja u rad počeo sam da dobijem izveštaje o problemu gde preklopnik udara u  kalem kada je kalem blizu ili na najvišem položaju. Ponekad je hit na bočnoj strani kalema, a drugi je u središtu kalema. Evo dva video  izveštaja koje sam primio, jedan je 4000 Stela, a drugi je 2500 veličina.

(da se ne bi ponavljalo, radi se o videoklipovima koje je Germina već postavio u svom postu)

Kada je broj izveštaja koji sam primio dostigao 6, ja sam se upoznao sa kontaktima u trgovini u Japanu, i rečeno mi je da su prvi proizvodni radovi imali ovaj problem koji nije bio u predproizvodnim kolutima. Bio sam obavešten da je Shimano brzo ispravio to u narednim proizvodnim radnjama i do sada mi je rečeno da oni dobro rade na zamenama pogođenih kolutova bez pitanja. Do sada sam izbrojao 11 takvih slučajeva, a problem nije ograničen na veličinu ili geografsku regiju.

Ako imate jedan od ovih kolutova u bilo kojoj veličini, proverite da li vaša kaucija čisti kalem na najvišem položaju i ako ima problema stupite u vezu sa prodavcem ili kompanijom Shimano da biste dobili zamenu i pošaljite mi e-poštu koristeći Contact formu i da mi kažete koja je veličina i koji je kôd na nalepnici za okrugli nalaz na nozi.

Živeli
Alan Hawk
14. septembar, 2018
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Van mreže mihabg

 • Dunavski Vuk
 • *
 • Vuk od: Sep 2014
 • Poruke: 5,327
 • Lokacija: Bg
Shimano Stella FJ
« Odgovor #46 poslato: 04 Oktobar 2018, 12:02:38 »
Ne etiketiram Alana, nego prosto ne verujem da su izbacili gresku...al’ eto dogodja se i njima u tako visokoj klasi.
No, bitno da je faul resen...inace bi ozbiljno bio zbunjen.
Iako zadnjih par gidina Daiwe koristim za fider, Shimano mi je i dalje favorit za masinice  ,  i mnogo sam pristrasan kad je taj brend u pitanju ...

Van mreže Batica

 • Somdžija
 • *
 • Vuk od: Mar 2015
 • Poruke: 1,175
 • Lokacija: Bgd-D.M.
Odg: Shimano Stella FJ
« Odgovor #47 poslato: 04 Oktobar 2018, 12:14:04 »
Alan takodje pise na raznim USA forumima. Na to se odnosilo.
Na svom blogu moze da napise sta hoce.
Moze i mecku da okaci.
Jedan primer.
Okuma Makaira. Vrhunska masinca ali u velicini 20000 i nema manje.
Zasto?
Jer nisu u stanju da naprave masinicu tog kvaliteta u manjim dimenzijama. Malo je uspeh proizvodnje, odlika znjanja..itd. Napraviti malo, a jako i kvalitetno.
Staviti tako nesto za najbolje, vrh...a pri tome ograniciti na 0.5% pecarosa je besmislica.
Komercijala.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Van mreže Dva vuka

 • Dunavski Vuk
 • *
 • Vuk od: Dec 2013
 • Poruke: 2,346
 • Lokacija: Vrbas, 44 km od Dunava
Odg: Shimano Stella FJ
« Odgovor #48 poslato: 04 Oktobar 2018, 12:59:41 »
Slob , prijatelju
Znam ja ko je Alan Hawk unazad 10 godina . To je zaludan lik koji kupuje mašinice da bi pljuvao po njima . I u tih 10 godina , samo što ja znam , bar pet puta je hvatan da piše gluposti i tendenciozno pljuje po nekim rolama bez ikakvog osnova. Ako si baš toliki njegov fan , pročačkaj malo dublje , ne bih baš ja da ti rušim kult ličnosti  :wink: Dal je Alan Pošteni napravio biznis od te pljuvačine , ne znam,  niti me interesuje . Znam samo da kad me jednom neko slaže , ja mu više ne vjerujem.
No tema je Stella . Vidiš Slob , ja nemam nijednu Stellu u svom arsenalu . Ne mogu čak reći ni da sam Shimano fan , jer imam role različitih firmi . Ali kad god neko sa ovih prostora kupi Stellu , ja se obradujem , jer znam da je čovek sretan i da se verovatno odricao da bi tu sreću zaslužio . Jer, kad nešto jako želiš Slob , čitava se planeta zaveri da ti tu želju ostvari  :takoje: A priznaćeš Slob , Stella je sasvim solidna rola za pecanje . I verovatno i Shimano pored Quantuma ima test labaratorije  :cool:
Prateći Tvoje postove unazad 5-6 godina, vidim da nisi pobornik skupih rola i to je ok.
I skupa i jeftina rola odrade pecanje , a mi ponekad zaboravljamo da u stvari za to i služe . Mene samo interesuje kako to da je tebi idol Alan Hawk , bogati fancy lik , koji kupuje skupe role da bi pljuvao po njima , a ne pecao sa istim i od toga pravi biznis , a svaki put kad neki naš kolega teškom mukom nabavi istu , ti daješ zlurade komentare tipa ovoga par postova pre . I kvariš sreću ljudima objašnjavajući im da su ovce za šišanje ili šminkeri ili da šivaća mašina ima 500 delova više etc.etc .
Očekujem da, u maniru svog idola sa zapada, prvo kupiš jednu Stellu ,razvališ je, pa da ondak sa punim pravom pljuješ po njoj  :cool: I ja ću ti ondak Slob verovati .
Sa poštovanjem Ljubo  smiley033
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

Van mreže slob

 • Dunavski Vuk
 • *
 • Vuk od: Jan 2011
 • Poruke: 2,292
Odg: Shimano Stella FJ
« Odgovor #49 poslato: 04 Oktobar 2018, 15:28:30 »
Smatram da Shimano i Daiwa proizvode najbolje mašinice na svetu, kada je u pitanju velikoserijska proizvodnja. Time nisam otkrio Ameriku. To svi znaju.
Ali vidim da ima i drugih proizvođača koji čak možda prave i bolje mašinice. Međutim kod njih se radi o mnogo manjim serijama, gde je i filosofija pristupa malo drugačija. Takođe i visoka cena za njih je zato potpuno razumljiva.
Sa druge strane Shimano i Daiwa, po meni ne bi trebalo toliko da naplaćuju svoju najbolju mašinicu, obzirom da se radi o velikim serijama. Pogotovo onih malo niže klase gde bi trebalo da ostvare glavnu dobit. Ali malo je glupo da ja razmatram ekonomsku politiku Shimana. Oni valjda znaju šta i zašto rade to što rade.
Za mene je bitno šta radim ja. A ja znam da Stellu nikada i neću da kupim. Ne zato što smatram da ima fabričke greške već iz ličnih čisto ekonomskih i zdravorazumskih razloga.
Jednostavno ja toliko malo pecam i još manje upecam da mi nije realno neophodno ulaganje tolikih para u pribor. Imam dovoljno para da kupim i bolji auto a i bolji pribor za pecanje, a i bolje mnogo štošta, ali zaustavio sam se tamo gde je kvalitet i ulaganje zadovoljilo moje realne potrebe i gde je uspostavljena nekakva ravnoteža potrebe i ulaganja.
Srećom nisam zaluđenik, ako tako mogu da se izrazim, i u stanju sam da uđem u prodavnicu prepunu ribolovačkog pribora, da kupim kalem strune ili dve varalice, a da i ne bacim pogled na sve one “đakonije” oko sebe.
To me ne sprečava da ipak na neki način laički studiram i analiziram naš pribor nasušni. Iz čiste znatiželje. Neko reče –to je dobro protiv Althajmera.
Nemam idole niti sam ih ikada imao u životu. Ako bih me neko naterao da ih odaberem pre bih odabrao nekoliko likova sa našeg foruma nego da to bude Alan Hawk. Ali to nije razlog da ne cenim ono što on radi, bar sa tehničke strane, u ostalo ne bih da zalazim.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

 

 • Efikasna energija - Portal posvecen energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije
 • List Ribolov
 • Smuki Mrdalice
 • Sportski Ribolov
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing
 • Marketing