Srpska bass liga

Započeo Saša, 29 Januar 2015, 20:19:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pikeman

Održana prva dva kola Srpske bass lige!

U subotu i nedelju (1. i 2. juna) na Bajskom kanalu nedaleko od Bezdana održana su prva dva kola ovogodišnjeg državnog izbornog prvenstva u lovu bassa varalicom (popularno zvanog "Srpska bass liga"). Nastupilo je čak 13 dvočlanih ekipa - što je rekord naše male Lige. Kada smo već kod rekorda, ponovo ih je oboreno još nekoliko! Ekipa KSR "Banat" iz Zrenjanina (Spro & Gamakatsu Bass Team) u sastavu Bojan Bojanić i Željko Sirar, briljirala je oba kola i zauzela ubedljivo prvo mesto sa čak 11.350 bodova odnosno grama! Prvi dan su na merenje doneli maksimalnih 5 bassova koji su bili teški 4,512 kg (najveći 1,69 kg) a drugi dan su oborili (sopstveni) rekord lige i u samo 4 bassa imali su čak 6,838 kg a najveći bass je bio težak skoro 2.7 kg (još jedan novi rekord Lige)! Bravo momci!

Drugo mesto zauzela je ekipa KSR "Eko-Trofej" iz Beograda (DAM Team) u sastavu Ivan Mujović, Miloš Berak i Srđan Gajčić. Oni su prvog dana sa 5 bassova ukupno teških 4.000 grama/poena zauzeli drugo mesto (najveći bass 1,493 kg) dok su drugi dan sa 1.925 bodova/grama bili četvrti, što je zajedno bilo dovoljno za drugo mesto u ukupnom plasmanu posle dva kola (od ukupno 6 kola).
Treće mesto u trenutnom plasmanu zauzela je ekipa KSR "Ribolovac" iz Novog Sada (Formax Bass Team) u sastavu Aleksandar Sale Popović i Jovan Jodža Lončar. Oni su prvi dan na merenje doneli 3 bassa ukupno teška 2.286 grama/poena (peto mesto tog dana) a drugi dan su doneli 4 bassa ukupno teška 2.263 grama/poena (drugo mesto tog dana), što je u zbiru plasmanskih bodova bilo treće mesto posle dva kola. Ostale ekipe donele su na merenje od jednog do četiri bassa, a po tri ekipe su u oba dana nažalost ostale potpuno bez ulova. Plasmane ostalih ekipa posle dva kola možete da vidite u priloženoj tabeli.


Iako je bilo prognozirano veoma loše vreme (kiša, vetar i grmljavina) u oba dana na tom samom severu Bačke vremenske prilike su nas poslužile sasvim lepo (ostali smo suvi), ali bassovi nažalost nisu bili nešto preterano raspoloženi za uzimanje varalica pa se lovilo uz dosta muke i napora. No najveštiji su ipak uspeli da ostvare lepe ulove, pa čak i da ponovo obore rekorde Lige. Celo takmičenje kamerom je zabeležila ekipa emisije "Čari ribolova" RTV Vojvodine pa ćete uskoro imati priliku da sve ovo pogledate i na malim ekranima. Zahvalili bismo se takođe ponovo i JP "Vojvodinašume - Šumsko gazdinstvo Sombor", bez čije podrške i razumevanja ne bi bilo moguće održati takmičenje na ovim prelepim terenima. U narednim objavama biće više fotografija ulova ostalih ekipa i atmosfere sa takmičenja. Naredna dva kola (3. i 4.) biće održana 6. i 7. jula na Kupusinačkom dunavcu nedaleko od Sombora i sela Kupusina.
Bojan Bojanić i Željko Sirar (KSR "Banat" Zrenjanin - ekipa Spro & Gamakatsu Bass Team) sa zaista fantastičnim ulovom kojim su oborili sve dosadašnje rekorde naše Lige! Bravo momci!

Ivan Mujović i Miloš Berak su zajedno nastupili u prvom kolu - drugo mesto u trenutnom plasmanu posle dva kola. Bravo momci!

Formax Bass Team (KSR "Ribolovac" Novi Sad) - Jovan Jodža Lončar i Aleksandar Sale Popović sa ulovom iz prvog kola - treće mesto u trenutnom plasmanu posle dva kola.

Ulov prvog dana/kola ekipe Bojanić/Sirar - 5 prelepih bassova i prvo mesto tog kola!Preuzeto sa:no names

Održano 3. i 4. kolo SRPSKE BASS LIGE!

U subotu i nedelju (6. i 7. jula) na Kupusinačkom dunavcu nedaleko od Sombora i Apatina održali smo i 3. i 4. kolo našeg državnog izbornog prvenstva u lovu bassa (popularno zvanog "Srpska bass liga"). Lovilo se po izuzetno teškim uslovima, na velikoj vrućini i sparini i vodi koja nažalost ne obiluje bassom, tako da je ribolov bio vrlo težak i mučan. Većina ekipa se baš mučila da ulovi bassa u meri tako da su prvi dan (prvo kolo) dve ekipe ostale bez ulova, a drugi dan čak tri, a većina ekipa je na merenje donela jednog ili dva basa. No neke ekipe su ponovo briljirale - ekipa KSR Banat iz Zrenjanina (Bojan Bojanić i Željko Sirar) su u 3. kolu ponovo bili prvi (sa čak 5 bassova donetih na merenje), a u četvrtom kolu su bili drugi (sa 3 bassa), tako da su i dalje ubedljivo prvi na tabeli posle četiri kola sa znatnom bodovnom razlikom. Bravo momci, zaista fantastičan rezultat! :D Prvi dan su odlično odnosno dobro otpecale i ekipe "D.A.M Team (Ivan Mujović, Miloš Berak i Srđan Gajčić) odnosno "Formax Team" (Aleksandar Sale Popović i Jovan Jodža Lončar) i zadržale drugo i treće mesto (na kome su i do tada bile). Uopšte, poredak prvih 5 ekipe se posle 3. kola uopšte nije promenio. No drugi dan "Formax Team" je nažalost podbacio, ostao potpuno bez ulova i završio na trenutnom 7. mestu, a ekipa "VIP Mighty-M" (Danijel Ćaćić, Branko Stojaković i Dalibor Todorović) je zato odlično otpecala i izbila na tabeli odnosno zamenila ih na trenutnom 3. mestu. Četvrto mesto posle ova dva kola zadržala je takođe i ekipa KSR "Magic Fish" Sombor (Miloš Popović, Miloš Elek i Slaviša Keliš) što svedoči da su i oni odlično odnosno konstantno dobro lovili. I tako dalje, i tako dalje... Rezultate ostalih ekipa možete da vidite u priloženim tabelama. Poslednja dva kola naše Lige biće održana 31. avgusta i 1. septembra na Bajskom kanalu i biće zaista zanimljivo jer od 3. do 7. mesta imamo čak 5 ekipa sa bodovnom razlikom od samo 3 boda i manje, tako da će biti žestoka borba za što bolju/višu poziciju, a dve prvoplasirane ekipe će se verovatno boriti za šampionsku titulu (jer su bodovno odmakli dosta daleko od ostalih). Vidimo se dakle ponovo na Bajskom kanalu krajem avgusta/početkom septembra!Fantastični Zrenjaninci - Bojan Bojanić i Željko Sirar. I posle 4 kola i dalje ubedljivo prvi na tabeli. Bravo momci, zaista fantastičan rezultat!
Ivan Mujović i Srđan Gajčić (nedostaje na fotografiji i Miloš Berak) - takođe odlični, konstantno dobro pecaju i trenutno zasluženo na drugom mestu tabele! Bravo momci!
Još jedna ekipa koja je odlično pecala oba ova kola i zasluženo se podigla sa petog na treće mesto tabele - Daniel Ćaćić i Dalibor Todorović (na fotografiji nedostaje treći član ekipe Branko Stojaković). Bravo momci!


Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

pikeman

Finale Srpske Bass lige

Šampioni Bojanić i Sirar!

U subotu i nedelju na Bajskom kanalu nedaleko od Bezdana održana su poslednja dva kola (5. i 6.) našeg ovogodišnjeg državnog izbornog prvenstva u disciplini black bass (popularno zvanog "Srpska bass liga"). Lovilo se po veoma nepovoljnim uslovima - izuzetno toploj vodi koja se danima nije spuštala ispod 29 stepeni (29.5 stepeni za vikend), vodostaju Bajskog kanala nižem za skoro pola metra, velikoj vrućini... tako da je riba bila izuzetno slabo aktivna i nije je bilo lako pronaći i uloviti. No, sve ekipe su ipak uspele doneti ulov na merenje u oba kola (od jedne do maksimalnih pet riba). Sa ova dva poslednja kola nažalost izostala je (opravdano, zbog bolesti jednog od takmičara) ekipa "Rapture Bass Team (Dino Matković i Mladen Malešević) tako da se takmičilo 12 preostalih ekipa.

Prvog dana takmičenja najveći ulov donela je ekipa "Gunki Team Dunav Karavukovo" (Nikola Kozić, Dušan Lazić i Svetozar Batinić) - 5 basova teških 4.529 grama, druga je bila ekipa "Carp System Spro & Gamakatsu Bass Team" (Bojan Bojanić i Željko Sirar) - 5 basova teških ukupno 3.759 grama, dok je treća bila ekipa "Karaš Odžaci" (Darko Bandur i Dušan Nikolić) - 5 bassova teških 2.818g. Bojanić i Sirar su fantastičnim pecanjem u četiri prethodna kola i ovim rezultatom u 5. kolu sebi praktično osigurali prvo mesto i nisu morali ni pecati u poslednjem kolu, toliko su ubedljivu bodovnu razliku imali nad ostalim ekipama. No zato se borila velika bitka za drugo i treće mesto jer je od treće do sedme ekipe na rang listi razlika bila u samo 3 boda, tako da se svašta moglo promeniti u ta dva poslednja kola. Ekipa na drugom mestu posle četiri kola "DAM Team" (Ivan Mujović, Miloš Berak i Srđan Gajčić) je takođe imala lepu bodovnu razliku u odnosu na ostale i trebali su se potruditi samo da dobro otpecaju i ta dva poslednja kola, no to im nažalost nije uspelo (više o tome na kraju).

U poslednjem 6. kolu najveći ulov donela je ekipa "VIP Mighty M" (Daniel Ćaćić, Branko Stojaković i Dalibor Todorović) - 5 bassova teških ukupno 4.027g, drugi ulov po veličini donela je ekipa "Carp System Spro & Gamakatsu Bass Team (Bojanić/Sirar) - 4 bassa teška 3.664g, dok je treći ulov donela ekipa "Formax Bass Team" (Aleksandar Sale Popović i Jovan Lončar) - 4 bassa teška 3.469g. Ova poslednja ekipa je u prethodnom kolu bila četvrta po ulovu tako da su se sa sedmog mesta popeli na četvrto i bili su u "trci" poslednjeg dana i za treće mesto, no u "foto finišu" pretekla ih je ekipa "VIP" koja je otpecala bolje (razlika između njih je bila praktično u samo jednoj ribi od otprilike 600 grama) i zauzela ukupno treće mesto. No najveći peh je imala ekipa "DAM Team" (Mujović, Berak i Gajčić) jer nisu imali sreće u poslednja dva kola (a naročito u poslednjem kolu) tako da su sa drugog mesta i sa lepom bodovnom razlikom pali na peto mesto, ali šta da se radi, ovo je ipak takmičenje i sve je neizvesno do samog kraja.

Kao što je već rečeno, pobednici Lige bili su dvojac Bojanić i Sirar - "Carp System Spro & Gamakatsu Bass Team" koji su zaista fantastično otpecali ovu sezonu i pritom oborili mnoge rekorde naše Lige, drugo mesto zauzela je ekipa "Gunki Team Dunav Karavukovo" (Kozić, Lazić i Batinić), treće mesto "VIP Mighty M" (Ćaćić, Stojaković i Todorović), četvrto mesto "Formax Bass Team" (Popović i Lončar) dok je peto mesto kao što je već rečeno pripalo ekipi "DAM Team" (Mujović, Berak, Gajčić). Iz ovih pet ekipa formiraće se reprezentacija Srbije u lovu bassa koja će 2020. nastupiti na svetskom prvenstvu koje će biti održano u USA. Poredak ostalih ekipa i rezultate možete da vidite u priloženim tabelama sa poslednja dva kola. Čestitamo svim učesnicima a reprezentativcima želimo puno sreće i uspeh na svetskom prvenstvu u USA.Šampioni Srpske bass lige za 2019. godinu sa trofejima na obali Bajskog kanala! Čestitamo momci!Željko Sirar i Bojan Bojanić - fantastično su otpecali ovu sezonu i zasluženo postali državni prvaci i šampioni Srpske bass lige. U rukama drže ulov iz 5. kola. Čestitamo momci!Standardno odlični sa uvek visokim rezultatima - Svetozar Batinić, Dušan Lazić i Nikola Kozić. Drugo mesto Srpske bass lige. Čestitamo momci!Osvojeno treće mesto odličnim pecanjem kroz celu Ligu a posebno u poslednja dva kola - Branko Stojaković i Dalibor Todorović (na slici nedostaje treći član tima Daniel Ćaćić). Čestitamo momci!Formax Bass Team - ove godine u samom vrhu Lige ali ih je jedno loše otpecano četvrto kolo u Kupusini spustilo nažalost na 7. mesto, tako da su u poslednja dva kola morali dati sve od sebe da to nadoknade. Na kraju su zauzeli veoma dobro četvrto mesto i ujedno mesto u reprezentaciji. Čestitamo momci!"DAM Team" - Miloš Berak i Ivan Mujović (na fotogafiji nedostaje Srđan Gajčić) - u vrhu Lige konstantno po rezultatima ali su poslednja dva kola nažalost loše otpecali i zauzeli peto mesto. Čestitamo!Ekipa "Kiss my Bass" - Miroslav Zeljković i Zoran Vunjak - nova ekipa u Srpskoj bass ligi od ove godine. Dali su sve od sebe u zaista jakoj konkuenciji ali verujemo da će u narednim sezonama ostvariti daleko bolje rezultate. Bravo momci!Ulov šampiona iz poslednjeg 6. kola! Bravo momci!Najveći bass u poslednjem kolu - 1.652 kg i jedan od 3 najveća bassa u sezoni 2019. Napao je popera u samo svitanje i savladan laganim priborom posle žestoke borbe!Jovan Jodža Lončar sa prelepim bassom preko kilograma kojeg je ulovio džigovanjem po dnu. Bravo!Start takmičenja u samo svitanje, dok se izmaglica diže sa ove prelepe vode!

Preuzeto sa:Saša

Dražene, hvala što nas pratiš i redovno prenosiš informacije sa našeg takmičenja. :)
Bass mi je opsesija...

pikeman

Nema na čemu :cheesy:.

Svetsko prvenstvo je sledeće godine u novembru? https://usabass.org/2020-bbwc-usa


no names

Imao sam čast da pecam sa par momaka iz naše bass lige....pa to su mašine za ribolov.  :ok:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Saša

@no names

Da, itekako se primeti strahovit napredak kod svih takmičara/ekipa otkako smo krenuli sa Ligom pre 5 godina. Liga nas je naterala da pređemo u čamce i sa VBK se preselimo na ozbiljnije, veće i dublje vode, ali i da intenzivnije pecamo. To nam je dalje omogućilo da naučimo razne tehnike ribolova koje inače teško da bismo usvojili na malim i plitkim terenima. Love se sve krupnije i krupnije ribe i sezona ribolova je sve duža (zahvaljujući svemu nabrojanom ali i promeni klime, nažalost). Verujem da bassolovu u narednim godinama i decenijama tek dolaze lepši dani.
Bass mi je opsesija...

pikeman

Održana prva dva kola!

Na Bajskom kanalu nedaleko od Bezdana za vikend su održana prva dva kola našeg ovogodišnjeg državnog izbornog prvenstva u lovu bassa. Nastupilo je 12 dvočlanih ekipa a lovilo se po izuzetno lošem, vetrovitom i kišovitom vremenu i veoma slabo aktivnoj ribi, tako da su uslovi bili maksimalno otežani. Zbog svega toga na merenje je doneto znatno manje riba nego prethodnih godina a bilo je nažalost i uginuća riba, zbog čega je jedna od ekipa dobila i negativne bodove. Pobednici prvog kola bili su članovi ekipe "Takara Bass Team" udruženja sportskih ribolovaca "Ribolovac" iz Srpskog Miletića (Pavle Liko i Aleksa Krčmar). Oni su na merenje doneli 5 bassova teških ukupno 3.715 g (najveća riba bila je teška 1.160g). Drugo mesto zauzela je ekipa "Hangover 4 Team" USR "Šaran" iz Bačke Palanke (Ivan Mujović i Srđan Gajčić) sa 3 bassa ukupno teška 3.169 g, a najveći bas bio je težak čak 1.634 g. Trećeplasirana je bila ekipa "Gunki Dunav Karavukovo" USR "Dunav" iz Karavukova (Nikola Kozić i Svetozar Batinić) sa 3 bassa ukupno teška 2.950g. Svih 12 ekipa je u ovom kolu donelo makar jednu ribu na merenje (većina 2 ili 3 ribe) a ukupne rezultate prvog kola možete da vidite u priloženoj tabeli.

Drugi dan takmičenje je startovalo sa kišom koja je padala maltene ceo dan a i vetar se pojačavao tako da su uslovi ribolova bili još teži nego prvi dan pa ovog puta nažalost nisu sve ekipe uspele doneti ulov na merenje. Najveći ulov u ovom kolu - 5 bassova teških ukupno 5.742 g - donela je ekipa "DAM & Gamakatsu Bass Team" USR "Banat iz Zrenjanina (Bojan Bojanić i Željko Sirar) ali im to nije bilo dovoljno za prvo mesto posle dva kola sa 7 plasmanskih poena (6+1) već je to mesto odličnim pecanjem u oba dana osvojila ekipa USR "Karaš" iz Odžaka (Darko Bandur, Boško Marković i Bojan Predojević). Oni su doneli na merenje takođe 5 bassova teških 5.123 g čime su zauzeli 2. mesto u ovom kolu ali prvo u ukupnom plasmanu sa ukuno 6 plasmanskih bodova (4+2). Treći ulov po veličini u drugom kolu - 4 bassa ukupno teška 3.651 g - donela je ekipa "Baba & Borovnice Bass Bandits" USR ""Octopus" iz Kikinde (Strahinja Damjanović i Miloš Stan) ali su se zbog lošije otpecanog prethodnog kola plasirali na 5. mesto posle dva kola sa 8 plasmanskih bodova (5+3). Treće mesto je zbog ukupno boljeg pecanja u oba dana zauzela ekipa "Takara Bass Team" USR "Ribolovac" iz Srpskog Miletića (Darjan Major, Pavle Liko) koja je u drugom kolu na merenje donela 2 bass teške ukupno 2.040g što im je bilo dovoljno za 6. mesto u ovom kolu i treće posle dva kola odnosno 7 plasmanskih poena (1+6).

Ukupan poredak svih ekipa:

1. "Karaš Odžaci Bass Team" (Darko Bandur, Boško Marković i Bojan Predojević) - 6 poena
2. "D.A.M & Gamakatsu Bass Team (Bojan Bojanić, Željko Sirar) - 7 poena
3. "Takara Bass Team" (Pavle Liko, Darjan Major, Aleksa Krčmar) - 7 poena
4. "Gunki Dunav Karavukovo" (Nikola Kozić, Svetozar Batinić) - 7 poena
5. "Baba & Borovnice Bass Bandits" (Strahinja Damjanović, Miloš Stan) - 8 poena
6. "Hangover 4 Team" (Ivan Mujović, Miloš Berak, Srđan Gajčić) - 12 poena
7. "Sakura Bass Team" (Zoran Vunjak, Miroslav Zeljković, Tomislav Maričić) - 14 poena
8. "Barica Bass Team" (Daniel Ćaćić, Branko Stojaković, Dalibor Todorović) - 16 poena
9. "Formax Bass Team" (Aleksandar Popović, Jovan Lončar, Darko Krstin) - 16 poena
10. "Jezero Bass Team (Zoran Bosančić, Jovica Savić) - 19 poena
11. "Maelstrom Duo Fishing Team (Danijel Rafajlović, Stefan Martinov, Jovo Zeljković) - 20 poena
12. "Mr. Bass" (Miloš Popović, Miloš Elek, Lorant Kovač) - 24 poena

Čestitamo najbolje plasiranim u trenutnom poretku posle dva kola ali i svim ekipama koje su učestvovale jer nije bilo nimalo lako takmičiti se i pecati u ova dva kola po ovako teškim uslovima. Sledeća dva kola (3. i 4.) biće održana početkom septembra a Kupusinačkom dunavcu nedaleko od sela Kupusina i Sombora.Prvo mesto posle dva kola - Bojan Predojević i Darko Bandur (na fotografiji nedostaje treći član ekipe Boško Marković).
Prošlogodišnji šampioni odlično su startovali i ove sezone - drugo mesto u trenutnom poretku za Željka Sirara i Bojana Bojanića.
Mlade snage Lige svake godine sve bolji - Darjan Major i Pavle Liko.Preuzeto sa:


no names

Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

saka

svaka cast na organizaciji i ulovima

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока


Drill Junkie

Jezero Bass Team (Zoran Bosančić, Jovica Savić)

smiley324 smiley161

Bravo becari  :clap2:
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Saša

Odlični su bili zaista, prvi nastup pa su se bolje plasirali od nekih ekipa koje učestvuju više godina. :)
Bass mi je opsesija...

no names

Boske dolazio na časove pa nije ni čudo :lol:
Ali koleteralu ne može da omaši :rolleyes:
Kapitenu javi se hvalimo te  :bye:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

KAPITEN

Пошто нас прозивате ево да се јавимо. Половично сам задовољан са постигнутим, у суботу смо у 9.30 остали скоро без струје у акумулатору па смо имали ограничени радијус кретања. Платили смо данак неискуству на оваквим такмичењима. У недељу чак нисмо морали да весламо али сам изгубио пар риба у моловима са којима би и резултат био бољи.
Лепо такмичење и још лепша вода. Штета што је време било лоше са ветром и кишом али ништа екстремно.
Са овог такмичења смо понели доста новостеченог знања и искуства...

pikemanODRŽANA PRVA DVA KOLA BASS LIGE SRBIJE!
U subotu i nedelju (19. i 20. juna) na Bajskom kanalu nedaleko od Bezdana održana su prva dva kola našeg državnog izbornog prvenstva u lovu bassa. U ovoj sedmog sezoni od osnivanja Lige takmiči se čak 14 ekipa odnosno isto toliko klubova sportskih ribolovaca što je rekord našeg malog takmičenja i svedoči o velikom interesovanju za njega! Ove sezone imamo čak i jednu damu takmičara koja je pojačala jednu od stalnih ekipa! 😃
Nažalost, prva dva kola zadesili su izuzetno loši i teški uslovi na vodi - nestabilan vodostaj, zamućena voda, mrest bassa koji još nažalost nije bio završen (iako je po kalendaru odavno trebao biti), vremenske prilike koje su se menjale maltene iz dana u dan u prethodnim danima, a kao kruna svega došla je i izuzetno velika vrućina i sparina tokom oba dana takmičenja tako da se izuzetno teško pecalo. Sve se to odrazilo i na ulove ekipa tako da su prvog dana dve ekipe ostale potpuno bez ulova a drugog dana čak tri ekipe. Sa druge strane, neke ekipe su ipak uspešno lovile i donele lepe bassove na merenje ali niko nije uspeo doneti limit od 5 riba. Većina ekipa sa ulovom je imala samo jednu do dve ribe (tek par ekipa je imalo po 3 odnosno 4 ribe). Koliko je pecanje bilo neizvesno govori i činjenica da ekipa koja je u prvom kolu imala najveći ulov (4 ribe teške čak 5.43 kg) i zauzela prvo mesto u tom kolu - drugog dana odnosno drugog kola nije uspela doneti nijednu ribu na merenje! Jedna od ekipa čak nije imala nikakav ulov oba dana! Zaista neverovatno, ali eto i to se dešava. No i pored svega raspoloženje i entuzijazam takmičara bili su na visokom nivou, a druženje posle takmičenja bilo je takođe vrhunsko (kao i svaki put). Evo dakle i plasmana ekipa posle dva kola:
1. Bojan Bojanić, Željko Sirar i Dragan Trikić (ekipa KSR ,,Banat" Zrenjanin - ,,D.A.M & Gamakatsu Bass Team") - 5 bodova.
2. Darjan Major, Pavle Liko i Aleksa Krčmar (ekipa USR ,,Ribolovac" Srpski Miletić -,,Takara Bass Team") - 6 bodova.
3. Branko Stojaković, Daniel Ćaćić i Dalibor Todorović (ekipa KSR ,,Barica" Inđija - "Barica Bass Team) - 7 bodova.
4. Zoran Vunjak, Miroslav Zeljković i Tomislav Maričić (ekipa KSR ,,Karaš" Bački Petrovac - ,,Sakura Bass Team") - 12 bodova
5. Božidar Brankov, Nikola Hadžić i Nemanja Šešević (ekipa KSR ,,Jaz" Beočin - ,,Bloody Thumbs") - 13 bodova.
6. Danijel Rafajlović, Stefan Martinov i Jovo Zeljković (ekipa USR ,,Bačka 2017" Srbobran - ,,Fish Jump Team") - 14 bodova.
7. Strahinja Damjanović i Miloš Stan (ekipa KSR ,,Octopus" Kikinda -
,,Baba & Borovnice Bass Bandits") - 14 bodova.
8. Miloš Elek i Dane Radaković (ekipa KSR ,,Magic Fish" Sombor -
,,Magic Fish") - 14 bodova.
9. Ivan Mujović, Srđan Gajčić i Tatjana Korica (ekipa USR ,,Šaran" Bačka Palanka  ,,Hangover 5") -17.5 bodova
10. Darko Bandur, Boško Marković i Bojan Predojević (ekipa
USR ,,Karaš" Odžaci - "Karaš Odžaci Bass Team") - 18 bodova.
11. Zoran Bosančić i Jovica Savić (ekipa USR ,,Jezero" Bački Jarak - 
"Jezero Bass Team") - 19 bodova.
12. Miloš Popović, Milorad Todorović i Živko Kaluđerski (ekipa KSR ,,Podunavlje" Bač - ,,Bass Kartel") - 21 bod.
13. Nikola Kozić i Svetozar Batinić (ekipa USR ,,Dunav" Karavukovo -
,,Dunav Karavukovo") - 24 boda.
14. Aleksandar Popović i Jovan Lončar (ekipa KSR ,,Ribolovac" Novi Sad - ,,Formax Bass Team") - 26.5 bodova.
Čestitamo najspešnijima a sledeća dva kola biće održana početkom septembra na Kupusinačkom dunavcu.
Više detalja o ulovima, težinama ulovljenih riba i ostalom u ova prva dva kola možete videti u tabelama/dnevnicima takmičenja koji su postavljeni na sajtu Saveza sportskih ribolovaca Srbije: