Regata Vode Vojvodine

Započeo ossa, 01 Jun 2009, 07:59:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ossa

Sa sajta JVP Vode vojvodine
" REGATA 2009JVP ,,Vode Vojvodine" organizuje od 25. juna do 1. jula 2009. godine regatu na kanalu Hs DTD od Novog Sada do Deronja i dalje Dunavom, od Bogojeva do Novog Sada pod nazivom ,,Vode Vojvodine - Regata 2009". Ova sedmodnevna regata obuhvata 200 kilometara plovnih puteva Vojvodine, uz posete Bačkom Petrovcu, Ruskom Krsturu, Deronjama - Tamburica fest 2009 i Bačkom Novom Selu.

Zainteresovani nautičari i zaljubljenici u plovidbu mogu da se prijave za učešće u regati najkasnije do 15. juna 2009. godine. JVP ,,Vode Vojvodine" obezbeđuju za učesnike regate komandni brod, 20 litara goriva za plovilo, prateće službe za regatu i besplatan prolaz kroz prevodnice.

Prijave za regatu mogu se naći u novosadskim nautičkim klubovima ili preuzeti sa sajta JVP ,,Vode Vojvodine". Popunjenu i potpisanu prijavu potrebno je poslati poštom ili dostaviti lično na pisarnici JVP ,,Vode Vojvodine", Bulevar Mihajla Pupina 25, 21 000 Novi Sad."

Evo i prijave za zainteresovane.

http://www.vodevojvodine.com/img/story_file_454Prijava%20za%20regatu%20latinica_OR.doc

To bi zaineteresovanima iz novog sada moglo biti zanimljivo  :ok:
Ako ih bude, voleo bi da idem sa nekim. To je taman kada i naše okupljanje vukova i jedinstvena prilika da se obiđe kanal DTD besplatno . Zar ima nešto bolje  :cheesy:
Hej, haj baš nas brige...

pikeman

Za učešće u regati JVP "Vode Vojvodine", koja će se održati od 25. juna do 5. jula 2010 godine, prijavljeno je blizu 70 lađa, čiju posadu će činiti oko 170 nautičara i zaljubljenika u plovidbu. Ovo bi trebalo da bude i prva međunarodna regata na vojvođanskim kanalima, s obzirom na to da su svoje učešće najavili i nautičari iz Hrvatske.Regata ,,Voda Vojvodine" umnogome predstavlja i jedinstven događaj za naselja u priobalju. JVP ,,Vode Vojvodine" zahvaljuje se lokalnim samoupravama i mesnim zajednicama Despotovo, Doroslovo, Kula, Sombor, Bačko Novo Selo i Bačke Palanke, kao i organizatorima ,,Tamburica festa" u Deronjama, koji su domaćini regataša i naši partneri u organizaciji ovog događaja.

Organizacijom regate JVP ,,Vode Vojvodine" želi da na najbolji način promoviše velike plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu. U okviru regate biće organizovana i proslava Dana Dunava - 29. Juna, u Malom Staparu, koji predstavlja dragulj vodoprivredne baštine u Vojvodini. Regata je jedna od aktivnosti u okviru kojih će JVP ,,Vode Vojvodine" obeležiti ovogodišlji Dan Dunava. Za učesnike druge po redu regate, JVP ,,Vode Vojvodine" obezbeđuju komandni brod, 20 litara goriva za svako plovilo, prateće službe i besplatan prolaz kroz prevodnice.Minja

Ovogodišnja, osma po redu, regata "Vode Vojvodine" održaće se od 24. juna do 3. jula. Interesantna je tema same regate. Naime, regatom će se obeležiti 160 godina od završetka izgradnje prevodnice Bezdan, prve u Evropi na kojoj je primenjeno podvodno betoniranje.

Bilo je ovo progresivno podneblje nekada... I sama ruta se zove Ruta industrijske baštine.

Prijave počinju od 20. aprila.


pikeman

Danas u 16:20h ide emisija "Centar sveta" na prvom programu Radio-televizije Vojvodine, posvećena prošlogodišnjoj regati.


limovac74

Deveta regata ,,Vode Vojvodine"

Deveta po redu, sada već tradicionalna, regata ,,Vode Vojvodine", održaće se ove godine od 21. juna do 2. jula. U 12 dana, nautičari će imati priliku da plove duž gotovo 400 kilometara reke Tise na relaciji Novi Sad – Titel – Babatovo – Novi Bečej – Bačko Petrovo Selo – Senta –Kanjiža – Mol – Bečej – Aradac – Titel – Novi Sad.

JVP ,,Vode Vojvodine" organizuje višednevnu rekreativnu regatu u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Među domaćim, ali i stranim nautičarima vlada veliko interesovanje za regatu ,,Vode Vojvodine", tako da su do sada sa nama Vojvodinom krstarili i Hrvati, Slovenci, Autrijanci, Mađari, Holanđani i Francuzi.

Ovogodišnjom regatom obeležavamo i 40 godina od izgradnje Brane na Tisi, najvećeg objekta na Hidrosistemu DTD. Branom se pregrađuje korito Tise za veliku vodu u dužini od 520 metara. Izgradnjom Brane na Tisi 1977. godine, omogućeno je gravitaciono zahvatanje, odnosno, snabdevanje banatskog dela Hidrosistema DTD. Završetak radova na Brani na Tisi označio je i kraj izgradnje Hidrosistema DTD, koja je trajala 20 godina.

Plovimo zajedno!

www.vodevojvodine.com


Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

pikemanGagi

Deveta regata "Vode Vojvodine" isplovila je juče ujutru iz Novog Sada na dvanaestodnevno krstarenje ravnicom, koje će trajati do 2. jula 2017. godine. Na kružnoj ruti dugoj blizu ukupno 380 kilometara rekom Tisom, regata "Vode Vojvodine" posetiće Titel, Babatovo, Novi Bečej, Bačko Petrovo Selo, Sentu, Kanjižu, Mol, Bečej i Aradac.


pikeman

Nakon dvanaest dana i blizu 400 kilometara plovidbe Tisom, završena je deveta po redu regata ,,Vode Vojvodine", koja je trajala od 21. juna do 2. jula 2017. godine. Plovni karavan od devedeset brodića krenuo je iz Novog Sada i na svojoj ruti ove godine posetio Titel, Babatovo, Novi Bečej, Bačko Petrovo Selo, Sentu, Kanjižu, Mol, Bečej i Aradac.

U ovogodišnjoj regati plovilo je oko 240 nautičara, a među članovima posade bilo je četrdesetoro dece školskog i predškolskog uzrasta. I ove godine, regata ,,Vode Vojvodine" ponela je međunarodni predznak. Pored domaćih nautičara, mahom iz Novog Sada i Beograda, plovili su i zaljubljenici u plovidbu iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Holandije i Francuske.

Sa tri velike reke i oko 600 kilometara plovnih kanala Vojvodina ima ogroman potencijal za razvoj plovidbe. JVP ,,Vode Vojvodine" tradicionalno organizuje regatu povodom 29. juna – Dana Dunava, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, ne samo u smislu popularizacije rekreativne plovidbe, već i razvoja nautičkog turizma. Želimo da podstaknemo lokalne samouprave, odnosno, gradove i sela koji izlaze na vodu, da prepoznaju taj potencijal i da razvijaju i ovu granu privrede. Na taj način, dugoročno gledano, doprinosimo stvaranju održivih vodnih resursa, što i jeste jedan od ciljeva našeg preduzeća.

Ovogodišnjom regatom obeleženo je i 40 godina od izgradnje Hidrosistema DTD. Gradnja Hidrosistema DTD trajala je 20 godina, a završetkom se smatra izgradnja Brane na Tisi 1977. godine, čime je omogućeno gravitaciono zahvatanje vode iz Tise, odnosno, snabdevanje banatskog dela Hidrosistema DTD vodom. Regata ,,Vode Vojvodine" prošla je dva puta kroz prevodnicu na Brani na Tisi – 23. i 29. juna.

Pored mirne plovidbe i lepota netaknute prirode, regatu ,,Vode Vojvodine" obeležilo je i lepo druženje. Ovim putem se zahvaljujemo, na saradnji i gostoprimstvu, opštinama i turističkim organizacijama Titela, Novog Bečeja, Bečeja, Sente i Kanjiže, kao i mesnim zajednicama Elemir, Aradac i Bačko Petrovo Selo.Minja

Juce smo docekali regatase na Majmunskom ostrvu kod Karlovaca. Druzenje i slusanje njihovih utisaka. Bilo im je fenomenalno i Tisa ih je kupila za sva vremena. Dobih i ova dva kolaza.


Sent from my iPhone using Tapatalk

pikeman

Deseta, jubilarna regata "Vode Vojvodine"

JVP ,,Vode Vojvodine" ove godine obeležavaju značajan jubilej organizacijom desete po redu regate, koja će se održati od 22. juna do 1. jula. Jubilarnom plovidbom obuhvaćeno je 230 kilometara plovnih puteva Vojvodine na kružnoj ruti Novi Sad-Titel-Zrenjanin-Klek-Novi Bečej-Bečej-Srbobran-Kulpin-Novi Sad. Regata pod zastavom ,,Vode Vojvodine" spaja Dunav i Tisu, kao i bačke i banatske kanale.

Prijave za ovogodišnju regatu ,,Vode Vojvodine" počinju 23. aprila 2018. godine. Zaljubljenici u plovidbu će obrasce za prijave moći da nađu na vebsajtu www.vodevojvodine.rs.

Organizacijom regate, JVP ,,Vode Vojvodine" želi da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Naša regate izrasla je u jednu od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u zemlji, za koju vlada nesmanjeno interesovanje kako domaćih, tako i stranih nautičara. U regati su do sada učestvovali i nautičari iz Hrvatske, Slovenije, Autrije, Mađarske, Holandije i Francuske.

Ove godine, regataši će biti u prilici i da prođu kroz pet brodskih prevodnica, koje su jedna od odlika plovidbe kanalima. Predstojeća plovidba ujedno je i najava revitalizacije kanala Begej na potezu od Kleka do Srpskog Itebeja kroz IPA program prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.Ruta ovogodišnje plovidbelimovac74

Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

pikemansona


Teme sličnog naslova (10)