Pedesete Alaske večeri - Veliko Gradište

Započeo pikeman, 15 Jul 2015, 16:23:47

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pikeman

 U organizaciji opštine Veliko Gradište, u ovom gradu će se 24, 25. i 26. jula održati jubilarne, pedesete Alaske večeri. Organizacioni odbor objavljuje satnicu za sva tri festivalska dana.

Petak, 24. jul

Manifestacija počinje dečijim takmičenjem u pecanju na plovak, koje traje od 8 do 10 č i održava se u organizaciji STRK Lov i ribolov iz Velikog Gradišta.
U 10 č je podizanje zastave Alaskih večeri, a amaterski turnir u odbojci na pesku počinje u 12 č i završava se u 20 č.
U 15 č na gradskom keju, u organizaciji STRK Lov i ribolov, počinje noćno takmičenje u lovu šarana. Ovo nadmetanje je pozivnog karaktera i traje sve do subote u 10 č.
Muzičko-zabavni program počinje u 20 č i u okviru ovog dela manifestacije služiće se riblja čorba za sve goste. Prve večeri održaće se i modna revija Dunavske nimfe, a goste će zabavljati pevači Slobodan Vasić i Ivana Pavković.

Subota, 25. jul

Drugi dan počinje Gradištanskom bućkom – takmičenjem u lovu soma bućkom, koje u oprganizaciji Ribarstva-Dunavac iz Kostolca traje od 6 do 12 č. Pravo učešća imaju i rekreativni ribolovci, lovi se na stazi od Zatonjskog zaliva do Požežena, a organizator će lokaciju skupa učesnika objaviti 24 č pre početka, kako bi se izbegle sumnje u neregularnosti. Takmičari koji ne budu imali svoja plovila mogu računati na desetak čamaca sa motorima, koje će po ceni od 1.000 dinara moći da se iznajme kod organizatora. Sve informacije o Gradištanskoj bućki možete dobiti na tel. 062/801-03-90 (Draža).
U 14 č počinje postavljanje učesnika takmičenja u kuvanju riblje čorbe – glavne manifestacije Alaskih večeri. Takmičari-amateri će čorbu kuvati u gradskom parku, a profesionalci na keju, od 17 do 19 č.
Žiriranje počinje u 19 č i traje sat vremena, nakon čega kreće kulturno zabavni program koji će trajati sve do ponoći, a goste će zabavljati pevači Jelena Kostov i Petar Mitić.

Nedelja, 26. jul

Poslednji dan festivala počinje nadmetanjem u lovu grabljivica veštačkim mamcima, koje se ordržava u organizaciji STRK Ribolovačka priča. Takmičenje je pozivnog karaktera i traje od 5 do 8 č, na gradskom keju.
U 17 č na Srebrnom jezeru počinje vaterpolo utakmica između požarevačkog Mladog radnika i ekipe Smedereva, a u 18 č će se u amfiteatru u gradskom parku održati pozorišna predstava za decu.
Muzičko-zabavni program, u okviru kojeg će nastupiti foklorni ansabli iz Velikog Gradišta i Kostolca, počinje u 20,30 č.
U sklopu celovečernjeg programa obaviće se i proglašenje pobednika u svim takmičarskim disciplinama, kao i dodele nagrada.

Nagradni fond

Nagrada za prvo mesto u kuvanju riblje čorbe za profesionalce je metalni čamac i 30.000 dinara, po koliko će dobiti i osvajači drugog i trećeg mesta.
Za najbolju ekipu kuvara-amatera predviđena je nagrada od 50.000 dinara, drugoplasirana ekipa dobiće 30.000 dinara, a osvajači treće pozicije 20.000 dinara.
Pobednička ekipa Gradištanske bućke takođe dobija metalni čamac, a za drugo i treće mesto nagrade će biti dozvole za rekreativni ribolov za 2016. godinu, dar Ribarstva Dunavac iz Kostolca.

DOBRODOŠLI NA PEDESETE ALASKE VEČERI!
Organizacioni odborVale

Detalj sa smuđijadeDrugo mesto bućke Zoki


Teme sličnog naslova (10)