MUŠIČARENJE > Ribolov veštačkom mušicom

Smuđ na mušicu

(1/12) > >>

ossa:
Smuđ na mušicu...

white:
gledao sam ovaj snimak, sve je moguce, osim drvenog sporeta  :smiley:
ako ga je stvarno maznuo na musicu, svaka mu cast  :tongue: to je za postovanje

pikeman:
Ja sam davno ulovio par komada na muvu, vezao sam je ispred malog Ružnog Pačeta.  :takoje:
I ulovio sam par malih smudgota na kamenjaru, dobio sam ih baš na muvu, ne na Pače.

gorann:
Ja sam pre par godina otisao u SportFish (sestra prodavnica onoj 'zloglasnoj' na Pall Mall-u). Gledao neke Greys & Hardy kada naidje prodavac. Kad mu rekoh da mitreba nesto da zabacim 5-6-7gr dalekooooo za smudja on rece:

"Predji na musicu"
WHAT??
"Ima jedan u Skotskoj pa ti budi drugi"   :rlol: :rlol: :rlol:

EsoX:
Uloviti smudja musicarskim priborom i nije toliko neostvarljivo, vecini ljudi koji su pokusali i ostvarili su ovakav ulov bez vecih problema.... Mislim da se ovde radi samo o velikoj mistifikaciji musicarenja, a u sustini cela filozofija je vrlo jednostavna potrebno je samo prezentovati imitaciju ispred ribe koja se hrani i to je to. Upravo ovako jednostavna filozofija je dovela do toga da se danas musicarskim priborom lovi mnogobrojne vrste od sicusnih bodorki, pastrmki... preko riba koje su biljojedi poput milkfisha ili amura pa sve do morskih divova kao sto su tune, tarpuni ili sabljarke...

Ove godine smo u nekoliko navrata prijatelj uspesno lovili i smudja.. mada moram priznati da me smudj ne privalaci kao recimo stuka ili bass, pa mu zbog toga ni ne posvecujem mnogo vremena. Najvise sam ih lovio na neotazene strimere koji su gotovo lebdeli na "radnoj" dubini u uslovima kada bi se smudj podigao blize povrsini. Takodje kao vrlo lovan strimer se pokazao i clouser minnow, imitacija sa otezanjem u vidu metalnih ociju inace po meni jedan od najuniverzalnijih strimera... Ni bandari ni bucovi na istim lokacijama nisu ostajali ravnodusni prema ovakvim imitacijama. Kao potencijalno interesantna situacija moze biti i kada smudj udje u uobalu. Sve u svemu nije previse tesko tako da ako imate volje slobodno probajte, a i skustvo steceno lovom na varalicu ce vam biti od velike pomoci.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju