Smuđ na mušicu

Započeo ossa, 12 Decembar 2008, 16:57:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

gogo

Hval :-)

Na smudja samo do sada (obizirom da ga lovim na povrsini) lovio samo plivajucim snjurama, tonucu koristim uglavnom kada idem na soma, tako je do sada samo jedan smudj "pao" na tonucu kao kolateralna zrtva dok sam vijao soma jednim manjim strimerom, stap je 6-ca 2,70m brze akcije tako da mogu njime i otezane strimere bacati ako moram.  Asortiman strimera koje koristim je veoma sirok, od boja preovladava svijetlija nijansa i fluo zuta, jedno vrijem nisam ni koristio nista drugo osim fluo zute. Predvecer sam njome lovio baline, a u noci na istim mjestima nastavio smudja. Evo jedan od favorita kojeg sam koristio u kasnu jesen, otezan olovnom zicom :

a evo i jos nekih...

DDj

Rekao bih da su to izvanredni, lovni strimeri, puno mi se dopadaju. Imaju sve sto treba, bez nepotrebnih dodataka koji vise love ribolovce nego ribu. Ta fluo-zuta verovatno odlicno svetluca i presijava se po vecernjem mraku. Krupno, uplaseno oko takodje. Mislim da je sestica vise nego dovoljna za smudja, verovatno bi bila bolja bar sedmica, ako ne i osmica zbog velicine strimera.

Hvala na odgovoru, verovatno cu probati ovoga leta na Djerdapu, ko zna, mozda jednom i zajedno musicarimo u klisuri.

gogo

Paaa ako me tamo put nanese javim ti se, zasto da ne, ajde pa cekam tvoje rezultate pozz :-)

skespa

Gogo, prvo

potom hvala!

upucen sam pomalo u teoriju toplovodnog musicarenja s tim da dolazeca sezona treba da bude moja prva samostalna... za sada sam uspeo da prevarim bandara, suncanicu i stukice ispod mere...

sledeci na tapetu su upravo smudj i bucov.

za pocetak mi molim te objasni:
velicinu strimera koje koristis (u varalicarskim kompletima obicno koristim slicne ovim koje si okacio u velicini 7-8cm), zatim tezinu strimera;

nesto o predvezu, koja duzina i debljina;

a od prvog maja cemo da diskutujemo detaljnije i o prezentaciji  :wink:
Radije bih sada pecao drugovi!

gogo

Skepsa vidi, ovdje gore su ti na fotki 1:1 upravo tako kako ih vidiš veličine strimera (osim ako ne gledaš forum sa mobitela i sl. ) dakle upravo te veličine, težina je ... jbga nisam ih vagao, onaj što je sam taj je otežan sa namotanom olovnom žicom duž cijele udice 2x , olovna žica debljine 0,010. Ostali nemaju nikakvo otežanje samo udica i materijal. Nebih ti znao koliko je to točno, strimere pravim od oka a ne po pravilima i nacrtima  :cheesy:
Predvez je fluorocarbon dug 2m i debljine 0,25-0,30 ovisno dali sam bliže obali - kamenu pa može da se kači za kamen ili dalje. U biti je 0,25 sasvim dovoljan za svakog smuđa do nekih 5-10kg .
Tu ti štap odradi sve (ako je dobar) pa ne razmišljam toliko o debelim predvezima, osim kad idem na soma tu mi je zadnjih 20 cm i 0,60 da ga brko ne testeriše tako lako.
Prezentacija je ... izvučeš šnjure koliko možeš i baciš, nema tu nauke, smuđu ne smeta kad mu lupiš woblera na vodu pa neće ni šnjura, nemoraš je spuštati oprezno . Više mu smeta tvoje skakutanje i trčanje po kamenu to prije osjeti nego ovo na vodi.
AKo što treba samo pitaj i hrabro napred, ja sam se preporodio od kad isključivo mašem
Pozz

skespa

o tome se radi, na mom monitoru je gornji 16cm a donji oko 9... 9ke su pak po meni optimalne.

jos nepune 2 nedelje do kraja zabrane, oprema se skuplja pa posle prvih izlazaka javljam rezultate, zapazanja i nova pitanja:) :wink:
Radije bih sada pecao drugovi!

gogo

Monitor ipak malo vara, gornji je tu oko 14cm, kada ga mjerim od vrha udice do zadnje skupljene dlačice, dakle oko 13/14 cm, a donji su oko 9-ke, ajde pa javi zapažanja i ostalo.
Pozz

TobleroneFluo strimer za smuđa sa lametama koje i svetle u mraku  :takoje: za mutniju vodu  :takoje:Još neki lovni modeli  :takoje:Nekoliko lovnih strimera za smuđa koji su se odlicno pokazali na DTD kanalu   :takoje:

gogo

Odlični strimerčići !

Toblerone

Hvala drugaru  :bye: Radim i velike i male prema svojim potrebama i uslovima koji diktiraju....Na DTd kanalu najbolji su između 6-8cm dok na Dunavu idem ido 14cm mada sam recimo ok prolazio i sam modelima od 6cm....Nema pravila ....

skespa

svaka cast Toblerone! :ok:

od cega pravis glave i da li su ovi fluo od zeca?
Radije bih sada pecao drugovi!

pikeman

Odlično izgledaju strimeri! :ok:


Toblerone

Hvala :wink: Glave pravim od srnece , jelenske dlake i kaktus  šenila ....a ovi fluo su od zeca  :takoje:

tommylee

Jel imaju neko otežanje u sebi?Inače su vrhunski urađeni!

Toblerone

....Radim ih i bez i sa otežanjem- olovna žica je u pitanju  ili su sa bakarnom porebrani....  :takoje:

Teme sličnog naslova (10)