MORSKI VUKOVI > Ribolov na moru...

Tasos, Limenarija

(1/4) > >>

Mika Alas:
Kolege ribolovci,
Ove godine letujem u Limenariji, a kako nemam nikakvog iskustva sa morskim ribolovom (pecao jednom na prst iz čamca :) ), molio bih za nekoliko saveta.

Šta mi preporučujete s obzirom na moje slabo iskustvo? Varalica, dubinac, plovak?

Unapred hvala.

alexdja:
Sad će da te premeste  u temu ribolov u Grčkoj...

Jedva čekam odgovore... :rolleyes: :wink:

dragan77:
Prvo, da bi nešto upecao na moru moraš imati malo internacionalog iskustva i znati obavezno engleski jezik za dobar ulov.
Dobro se love sve vrste (plave, crne, crvene...).
Ako ne znaš engleski, pa nije katastrofa... ima dosta primeraka na Tasosu koje razumeju srpski.

djole037:
 :lol: :lol: :lol: Slazem se sa kolegom dragan77 sto se tice ovih plavih, crnih i ostalih riba  :cheesy: . E sad kad je u pitanju morski ribolov, na pve samo vodene ribe :) u Limenariji stvari stoje ovako. Peca se uglavnom u luci, na hleb ili filet, da neko peca na druge mamce. Uvece bude onih koji pecaju na dubinku po celu noc na filet ,  tu se moze ocekivati neki krupniji komad. Ja sam licno pre dve godine pecao onako rekreativno posle dana prvedenog na plazi, takmicarac ili bolonjez od 4m plovak 2 - 3 grama, udica 12 i hleb kao mamac. Svake veceri je bilo po 10-ak manjih komada za nekih sat - sat i po pecanja, dok ne pocnu komarci da ujedaju, tad tutanj :) . Ima dosta lokalnih ribara u luci i kazu da cak mozes i sa njima da se dogovoris da te povedu sa sobom na pecanje i ribarenje, to sam samo cuo od vodica i nasih ljudi koji su tamo. Pozdrav kolega i nadam se da je bar nesto od ovoga od koristi.

Mika Alas:
Jeste prijatelju, itekako! Hvala ti puno. Veruj mi, noću stalno razmišljam o tome, ne mogu da zaspem. :)

Nego, ja bih radije, osim sa plaže, pecao i sa nekih stena ali nemam pojma kakav je tamo teren. Jedan prijatelj je pecao u luci i reče mi da se riba osećala na naftu. Kaže da je bio haos dok ju je čistio. Ali dobro, probaću svakako to što si rekao i nadam se da će biti bar za klopu, da se ne brukam. :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju