MORSKI VUKOVI > Ribolov na moru...

Tasos, Limenarija

<< < (4/4)

Sumadinac_ribolovac:
Kako prodje od tog perioda do sada ? Jel neko pecao nesto ozbiljnije na Tasosu ?

Ljusa:
Godinama sam letovao na Tasosu. Sto se tice ribolova, najbolje se prolazi na severnoj i zapadnoj strani ostrva. Limenas, Skala Rahoni, Skala Kalirachi, Skala Prinos pa sve do Pefkarija, to su mesta na kojima sam imao najvise ulova, a pecao sam po celom ostrvu. Najbolje sam prolazio na ruzu hleba obmotanu udicama, uvece na dubinca sa plaze i na plovak sa prihranom sa nekog mola.

Na ruzu hleba se peca jednostavno, obmotati udicama i zabaciti. Treba pecati po plicacima gde je dubina 3 metra maksimalno. Najbolja iskustva su bila u Skali Prinos, na malom kamenjaru izmedju feribota i plaze koja je DESNO od luke. Dolazile su sve vrste riba, najvise ciplovi i sparovi raznih velicina, do 2 kg i poneka orada. I u Limenasu je dobro mesto kod luna parka i zelenog svetionika.

Dubinkom sa plaze najbolje je pecati uvece kad se kupaci razidju pa do kasno u noc. Ako hocete vecu ribu da dobijete, onda treba pecati na sardelu ili iglicu i zabaciti sto dalje od obale. Verovatno ce da dodje neka orada ili brancin. A mozete pecati i krupne sparove na crve.

Ako hocete da pecate na plovak, najbolje je naci neki mol. Tanak najlon 0.14mm, lagan klizeci plovak i mala ostra udica. Kao mamac sam koristi crve koji lice na stonoge, a kao prihranu sam mesao stari hleb, izmrvljenu sardelu i riblje ulje iz prodavnice.

Kome nije daleko, neka ode uvece u Limenas i neka zabaci dubinku kod feribota sto dalje u dubinu, na sardelu naravno. Tamo ima ozbiljnih riba, do 4-5 kg. U Limenasu kad idete onim setalistem kroz grad, ima jedan nas covek koji slika portrete po ulici. On je ribolovac, pa mozete od njega pokupiti dosta saveta.


igork:
Koja je dozvoljena golemina za lov hobotnice u grckoj, jel moze se loviti sa kopje, I neke mamce za lovu plovku?
Jas gi lovim rukama al mi je strav da ne mu ujede neki.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju