Tasos, Limenarija

Započeo Mika Alas, 13 Jun 2012, 22:11:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sumadinac_ribolovac

Kako prodje od tog perioda do sada ? Jel neko pecao nesto ozbiljnije na Tasosu ?

Ljusa

Godinama sam letovao na Tasosu. Sto se tice ribolova, najbolje se prolazi na severnoj i zapadnoj strani ostrva. Limenas, Skala Rahoni, Skala Kalirachi, Skala Prinos pa sve do Pefkarija, to su mesta na kojima sam imao najvise ulova, a pecao sam po celom ostrvu. Najbolje sam prolazio na ruzu hleba obmotanu udicama, uvece na dubinca sa plaze i na plovak sa prihranom sa nekog mola.

Na ruzu hleba se peca jednostavno, obmotati udicama i zabaciti. Treba pecati po plicacima gde je dubina 3 metra maksimalno. Najbolja iskustva su bila u Skali Prinos, na malom kamenjaru izmedju feribota i plaze koja je DESNO od luke. Dolazile su sve vrste riba, najvise ciplovi i sparovi raznih velicina, do 2 kg i poneka orada. I u Limenasu je dobro mesto kod luna parka i zelenog svetionika.

Dubinkom sa plaze najbolje je pecati uvece kad se kupaci razidju pa do kasno u noc. Ako hocete vecu ribu da dobijete, onda treba pecati na sardelu ili iglicu i zabaciti sto dalje od obale. Verovatno ce da dodje neka orada ili brancin. A mozete pecati i krupne sparove na crve.

Ako hocete da pecate na plovak, najbolje je naci neki mol. Tanak najlon 0.14mm, lagan klizeci plovak i mala ostra udica. Kao mamac sam koristi crve koji lice na stonoge, a kao prihranu sam mesao stari hleb, izmrvljenu sardelu i riblje ulje iz prodavnice.

Kome nije daleko, neka ode uvece u Limenas i neka zabaci dubinku kod feribota sto dalje u dubinu, na sardelu naravno. Tamo ima ozbiljnih riba, do 4-5 kg. U Limenasu kad idete onim setalistem kroz grad, ima jedan nas covek koji slika portrete po ulici. On je ribolovac, pa mozete od njega pokupiti dosta saveta.igork

Koja je dozvoljena golemina za lov hobotnice u grckoj, jel moze se loviti sa kopje, I neke mamce za lovu plovku?
Jas gi lovim rukama al mi je strav da ne mu ujede neki.