Surf fishing

Započeo žex.rašeta, 21 Septembar 2017, 22:36:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

VladimirR

Ove godine sam bio u Polihronu, od opreme nisam nosio ništa. Video sam plovkaroše kako se zamlaćuju uz obalu sa nekim povrušama. Dok sam ronio na nekih 100 tinjak metara od obale, primetio sam na peskovitom dnu jata orada i to lepih primeraka, tada mi se javila ideja za surf štapovima.
Žex, zovem te vezano za pribor i opremu.
Lep teks.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

alexdja

Odlično sidro, jel malo većih?  :cheesy:
       Nema više divljeg bučka. :no:

limovac74

Super bi to bilo sidro  :takoje: .
Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

žex.rašeta

Ova olova sa žičanim kracima se koriste i kod rekreativaca , zavisno o terenu gde se lovi.
Rešena su na klik-klak ( kuglicama) tako da se žice sklope .
Msm da su ova kombinovana malo 'previše ' za početak teme i neke osnove i iskustva kojeg nema niko  :takoje:.
Moja je želja da ovaj vid ribolova približim svima vama koji idete na more i želite malo ozbiljnije da lovite....a da to ne budu šparići s obale i dlanare koje lovimo ovde.Ne želim da se tu pronađu kolege koji na bolo lepo love i sa obale.( mnogo zavisi od obale i konfiguracije , dubine ).
Prvi put sam u mojih 40g. ribolova uzeo štap kojim olovo 80 gr. bacam sa mojih 115 kg svom snagom ne razmišljajući o posledicama  :takoje:.
Složićete se da tamo negde na 100+ m. plivaju neke ribe koje ne ulaze u obalu, među kupače i čamce. Početnik sam i samo 'glasno' razmišljam  :wink:. Napišite iskustva , ronite , videli ste .....
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

Nebo

 :lol: A svidelo ti se, priznaj he he, kuliranje, pivce, moraćeš potanko da prepričavaš na kupu sad u subotu, lepo driluju orade.... :cheesy:
Ko jamu drugom kopa ne čini proleće

žex.rašeta

Jeste Nebo  :takoje: priznajem.
Već gledam , razmišljam o drugom štapu i mašini jer msm da je dva štapa optimalno za ovaj vid ribolova.Lovio je čovek sa četiri pored mene ali se sve vreme provodi u montiranju , bacanju i jednim okom  :eek: u druge štapove.
Nema onog opuštenog , cigara , vopi , gledaš talase i gole noćne kupače oko 23h  :lol:.
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

vladimirv015

Mislim da je najveca poenta imati sto veci domet... Sto dalje to bolje.. Vidjao sam neke  smiley007 malo dalje od obale  :cheesy:

nidzabgd

treba imati domet kada to zahteva teren ali nije uvek sto dalje to bolje....

Jeremija

Svi su rekli - najbitnija stvar malo proronjati, onda znaš gde bacaš. Meni je nešto noću oko 23h tako odnelo sve, da niti sam više pecao, niti sam išao u taj deo da plivam  :lol: A tačno iza podvodnog spruda / kamena i na granici između peska (pliće) i trave (dublje)  :takoje:
Nou frks. Nou paniks.

nidzabgd

to se slazem...maska disaljka i peraja obavezno jer predpostavljam da svi mislite na grcku, a u grckoj se razlikuje obala od mesta do mesta...  npr u marmarasu bacas 70 metara sa plaze a sa stenja u sredini mesta 30ak  a 5 km odatle dovoljno je baciti 20ak metara jer je nagla dubina... krupna orada krece se i uz stenje izmedju plaza pa je i to zanimljivo ... 

žex.rašeta

Orada , kao i većina riba jede školjke , puževe , crve ,ježeve , i sve iz mora.
Normalno je da je uz stene gde za nju ima školjki,prilepaka koje talasi otkidaju nalazi hrana za nju ali i ostale ribe.
Na takvim mestima je dovoljno negde i 30m baciti da bi se našla dubina .Može i plovak  :thumbup: .
Na mestima gde su plaže i pesak , dubina je postepena i potreban je dalek zabačaj da se izađe na 'puškomet '. Mnogo je klipova na Tube-tu ( surf fishing ) na kojima se vidi mnogo....od montiranja mamca , zabačaja , kontre , .....ja gledao ove zime....i dalje   :wink:
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

Ljusa

Bravo za tekst zex. Surf fishing je po meni najbolji nacin da se ozbiljno nesto napeca na moru.  :thumbup: Meni je svaki Grk rekao da mora sto dalje da se zabacuje. Licno sam vidjao da neretko vade 5+ ribe. Olovo minimum 140 grama, najlon 0,50mm i stapovi 4m i duzi. To je njihova standardna oprema. Orada od kilo vuce kao saran od 10. Ko letuje ove godine na Tasosu, neka obavezno bar jednom peca kod trajekta, tamo se krecu zveri. Do sada sam nosio moje stare stapove od 3m, pa nisam mogao daleko da bacam. Ako ne nabavim ove godine surf stapove, nosim saranske. Gde si nabavljao svoje stapove zex, jel ima negde u Srbiji da se nabave kvalitetni surf stapovi?

žex.rašeta

Baš kvalitetni surf štapovi koštaju po nekoliko stotina evra i kod nas ih niko nema u radnji. Razumem ih  :takoje: jer su to zarobljene pare.Msm da nama odavde za 10 ili 20 dana morskog pecanja i nema potrebe kupovati skupu robu koja se malo koristi.Imam dva carbonca ( tele i trodelni ) i završavaju posao. Da ne bih reklamirao nikog ovde predlažem : na svaki sajt ribo radnje ukucaj u pretragu surf ili casting i dobićeš sav pribor za ribolov na moru  :wink:.Može i privatna poruka. Pozz  :bye:
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

vladeta krstic

Mislim da su prologic C1tele power 4m tb 4lb odlicni za surf ribolov a okuma distance surf 60 takodje.Komplet nije prvise skup oko 15000 din.Pozdrav.

žex.rašeta

Za kvalitetno i komforno mamčenje su potrebne igle. S njima se lako montiraju bibiji,crvi,dagnje,srdela i sl. Ja sam ove deblje napravio od prohromske zice i nema razlike od kupovnih. :wink:
Napravite sami jer ovde nema da se kupi  :no:.Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!