MORSKI VUKOVI > Ribolov na moru...

Ribolov u Grčkoj

(1/187) > >>

Nebo:
Vratih se pre neki dan a već neko vreme letujem svake godine u Grčkoj pa evo par informacija koje mogu biti korisne za one koji se upute tamo a nemogu bez pecanja.Pecanje je sa obale.
Uglavnom letujem na Sitoniji, Halkidiki, srednji prst i iskustva su uglavnom odatle.
Prvo i najbitnije, mamci.
Jedino mesto gde možete kupiti velike morske crve i bibije (ako ih imaju)na tom potezu je u mestu Nikiti na glavnoj magistrali Sitonije.
To je mislim najsnabdevenija radnja sa ribolovnim priborom ali je bedna i dalje sto se tiče opreme.
Kutija crva košta 5 evra a radnja se zove Captain Hook. Na to će vam manje više sve doći od ribe ali nemojte ih uzalud trošiti na dnevno pecanje. Za to možete koristiti i hleb.
Pecati možete sa obale na plovak,u tom slučaju izaberite neki mol ili hridi i namestite se na vrh.
Koristite bolonjez od 5m sa mašinicom recimo 2000-2500 i bacite oko stena ako su hridi u pitanju ili ako je mol zabacite jedno 20 metara slobodno. Rado će vam na udicu doći špar, salpa i poneki pic. Cipla generalno je teško ovde upecati sem ako ne pecate u luci što i nije baš higijenski a tamo ih ima u jatima. Plovak može biti slobodno do 8 gr, navedena riba će taj plovak omlatiti bez problema. Cipal će drugačije uzimati mamac, znatno pažljivije i u stranu ga vući i lagano pod vodu, zna nekad i da ga izdigne ili položi, tu odma kontra. Pecajte na ružu hleba ili usolite sardelu i nek se malo prosuši na suncu par sati. Ovo su vam odlični mamci za dnevno pecanje. Dagnji nema ni za leka i nemojte gubiti vreme tražeći ih.Nema ih.
Prihranjivati (brumati)možete starim hlebom izmešanim sa izmrvljenim usmrđenim sardelama.Extra primama, što smrdljivije to bolje.

Sad nešto zanimljivije. Pecanje sa plaže u večernjem terminu i noć tj rano jutro oko 4hpa do 7h.
Od ulova ove godine sam tako dobija krupnog špara i pica kad je more nemirno, kad je more bilo mirno bilo je dragana tj pauka ko blata, ribe lista,ovčica i šaruna. Imao sam i jednog arbuna, ali taj je verovatno greškom upecan. Oradu nisam imao kao ni brancina.
Od mamaca možete koristiti morske crve, usoljenu sardelu, volak, kozice, raka samca,kao i običnog raka. Naravno najbolje sam prolazio sa crvima. BTW kutija crva može trajati par dana, kad nepecate stavite je u friz. Montaža može biti sa kliznim olovom, udica recimo veličine 2 do 1. Šaranski pribor i što dalje sa obale u more na pesak. Opustite najlon i uživajte. Udarac sledi sigurno. Takođe možete staviti dole olovo i gore vezati dve udice sa strane i staviti različite mamce, i ovde popustite najlon ali kontrirajte ranije nego kad imate klizno olovo.
Slikao sa mobilnim pa cu da vidim da to nekako prebacim na komp, nemam kabal pa kad se snađem.
Ovčice su dolazile oko 10h uveče, list(što je ukusan) je bio rano ujutro oko 5h aktivan.
Ako se još nešto setim dopisaću
Pozdrav vukovima i šta ima ovde?  :bye:

Zmaj Strasni:
Jel neko probao pecati na moru na obicne crve sto se mogu kupiti u svakoj prodavnici pribora?

mrcko:
Zmaju, o mesnim crvicima je vec pisano na forumu. Mislim u temi o usatama ili ciplima. A ako ti nije dovoljno podataka zapocni novu temu.

Nebo,lep izvestaj. U potpunosti primenjim i na CG.

ellesar:
Odlican izvestaj,takodje u Pefkohoriju ima prodavnica ribolovacke opreme,isto slabo pribor,ali zivih mamaca sta god hoces.
Najbolje je pecati sa mola,ali samo nocu,ili u cik zore se mozete nadati necem solidnijem.
Naam se da cu sledece godine opet tamo :clap2:

twister011:
Sitonija, Kalamitsi 01.08., camac i igljuni, to nikada ne omanjuje :ok:
Nebo, lep izvestaj, svaka cast. Uzgred posto retko pecam na plovak a i emotivno sam vezan za probarene dagnje, nikako da ukapiram koji su im crvi najbolji. Uvek drze nekoliko vrsta i nikada ne znam sta da uzmem. Da li one sive sto deluju kao pijavice, ili pak one crvenkaste slicne stongama ili ..... Ako ti nije problem prosvetli me molim te. smiley033

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju