Ribolov u Grčkoj

Započeo Nebo, 14 Jun 2011, 23:15:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Neustrasivi986

Momcadio ove godine od 5.Avgusta Sam u Nidriu Lefkada , prosle godine slaba prica par manjih orada (vracene) ,I nista vredno slikanja. Mada Sam ove godine spremio par varalicaraca I ozbiljnu kolicinu varkinsa Aliexpresa cisto da probamo srecu 😊

peras

Ja ne mogu da vidim, mozda neko drugi. Ono na drugoj slici (opet ne vidim dobro), po obliku bih rekao da je ovcica, a ne orada

26 Jun 2022, 18:09:49
@Axkontra
U Nea Mudanji sam pecao par puta. Uglavnom pecaju na plovak, ja nisam hteo, jer je bilo vetrovito, a mrzelo me je da se zezam sa vaglerom. Pecao sam na dnu sa onim federastim hranilicama. Na jedan stap sam pecao cipla na hleb i bilo ih je dosta preko 1kg. Na drugi stap sam pecao ovcice, orade, fratre na gambora. Brancina pecaju nocu na snop crvica, ja nisam hteo zbog sitnurije. Po danu mozes dobro da prodjes samo ako je oblacno-kisa, ali nocu i rano ujutru je odlicno. Bolje je ako ima malo vetra- talasa, nego po bonaci. Odlicno je kad je mesec u prvoj cetvrti

Axkontra

Orada je sigurica,nije ovcica.Nea mudanija je sigurno vrh,nego nedovoljno vremena imam da se iskaze.Ostaje zal sto na varalicu nisam nista capio,igle su malene u psakudiji povijaju I nista,jedan udarac kad Sam vracao hleb sa plovkom,da su vece ulovio bi ih.Fali cipal nestao je,zbog toga manje grabljivica,Ali zabavljao Sam se sa hobotnicama I u ruci I na udici,I setah limenku piva po dnu I gadjan mastilom,ukus vrhunski.

Bio Sam na talgu u vodi nasao bibija.Pecarosi svaka preporuka za taj mamac,provukao Sam pet udica kroz nju jer nisam znao sta sa njom I Kako SE stavlja,Nazalost nisam stavio filoelastiko nastao je masakar,gledao Sam maskom ribe Kako su ga napale I za TRI sekunda odnele,promisljena orada se izborila I odnela najveci deo.

29 Jun 2022, 09:31:34

peras

Ovo u posudi jeste orada. Ja sam mislio na ono ispod perge, sa onom izbacenom gubicom i poprecnim prugama. Nije ni bitno, vazno da si uzivao. Pozdrav

alehandro

Probao sam juče uveče malo na varalicu u Sartiju, u onoj maloj luci neposredno pre mesta. Nisam imao ništa, a komarci ubiše. Jedva sam izdržao sat vremena, pa pobegao.

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


Rastafara

Pozz svima, Jel moze neko da okači lokaciju Ribolovacki radnji u polihrono i pefkohoriju ili da objasni gde se nalaze, unapred zahvalan,

igork

Jel neko pecao u Leptokarija

Neustrasivi986



Evo poucen iskustvom prijatelja ribolovca iz Poljske hvala mu do neba , postavljam vam sliku mesta na koje cu obratiti ogromnu paznju ove godine upitanju je Lefkada jer sta mogu kao i moje dete ja sam se zaljubio u to mesto tako da nigde drugde i ne zelim ici sem tamo .No ove godine neka  Posejdon bude milostiv i podari mi ulov vredan slikanja 😊

Dr Bre

Zdravo svima- Nov sam ovde. Da li neko zna na koliko je štapova dozvoljeno pecanje po osobi u Grčkoj? Da li je dozvoljena trokraka na dubincu?

petar_kozic

Po mojim saznanjima u Grčkoj nije potrebna dozvola za ribolov sa obale, neka me neko ispravi ako grešim.


Sent from my iPhone using Tapatalk

s.stanimirovic

Jel lovio neko na poluostrvu Pilion, mesto Milina? Šta može da se očekuje?

Čobi

Cao svima.Idem za 3 dana u paraliju.Pitanje: varalicalac ili bolonjez? Idemo autobusom, dvoje dece... Mogu da ponesem  jedan štap i dobru volju  :).

vradojicic

Bolonjez.
Tamo stari hleb od kog pravis kugle i pecaj na ruzu svezeg hleba.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

DDj

Jedne godine sam nosio samo malo ostriji tele mec duzine 4m. Dovoljno dobar za plovak. Fino sam s njim varalicario skarame, brancina, lice...bio je sasvim dobar i za laku dubinku.

Pravi univerzalac kada mora samo jedan stap a lak za pakovanje. U povratku iz CG sam cak malo pecao i skobalja i klena na Limu kod Prijepolja.


Čobi

Hvala drugari. I bolje zbog klinca :). Nisam nikad bio u toj Olimpijskoj regiji,a video sam da ima neka luka (marina). Jel dovoljan predvez fluoro karbon od 0.18 (2.5kg/climax)?

01 Avgust 2023, 10:47:48
Ponecu francuski hleb, tamo ću da kupim običan i neke crve,pa sta bude

Teme sličnog naslova (10)