MORSKI VUKOVI > Ribolov na moru...

Nei Pori i Platamona, Grčka

(1/16) > >>

zoran skakavac:
Da li bi neko mogao da me posavetuje u vezi ribolova u Nei Poriu i u Platamoni, Grcka. Termin letovanja je pocetak jula, plovkaros sam, interesuje me bilo koja riba koja se peca sa obale ili neke marine. Hvala.

razotevs:
bio sam ja u nei poriu proslo leto. tj bio sam u susednom mestu zove se platamonas ali su fakticki spojena mesta. nei pori je novoizgradjeno turisticko mesto a platamonas staro mesto. u neiporiu nema marine i tesko je pecati bilo sta na plovak obala ja pescana... ne znam koja dali je povecanje dubine sa daljinom linearno ni koji je odnos ali mislim da je neki prosek odoka 2m dubine na 15m duzine. nisam se kupao u dom delu pa ne znam. mi smo se kupali u platamonasu jer ima manje ljudi i kamenita plaza. i u samom centru platamonasa imas marinu gde su svako jutro pecaju na plovak. sta pecaju nisam pitao. i tu je dosta duboko zbog gaza za brodove.

zoran skakavac:
Hvala druze. Da li jos neko moze da mi kaze nesto u vezi ribolova u ova dva mesta? Pozz.

nesa69:
Za Nei Pori su mi rekli da ima kao neki stari ribnjak ali nisam uspeo da provalim našta su mislili pošto sam bio u Platamonu i možda sam par puta svratio u Nei Pori.
U Platamonu imaš jednu rivu (dok ili ono čudo istureno u more sa svetionikom) levo kad gledaš u luku i tu je na špicu uvek gužva, solidna dubina, jedno 5+m ako se ne varam. Imaš i varijantu da se pentraš po kamenju lukobrana (desno kad gledaš), najbolje ako uspeš do kraja mada već od sredine nije loše, pecaš na strani ka moru. Mi pecali koliko smo stigli od klinčurije i ima ribe mada ništa posebno da se pohvalim, mamce imaš po ribarama ili gde vidiš da ima radnjica sa pecaroškim priborom, bila je jedna na obali, uglavnom gledaj da uzmeš neke žive crve. Imaju i grci neku foru da skupe crve gde se prelamaju talasi na obali u smiraj dana, pa ako vidiš nekog da se čudno ponaša ti isto to uradi :-))
Valjda ti je bar malo od pomoći.

arsa:
Bio sam pre par godina u Nei poriu i probao da pecam sa obale. Ima dosta iglica koje možeš pecati malim šedovima koje postavljaš na dubinu oko 1,5 metra a iznad plovak gramaže 20-30 grama. Ja sam bar to koristio.

Ribnjak, (ako se to tako može nazvati)!!!  :cheesy:

Ta malo veća bara sa šaranima unutra, nalazi se oko 1 km desno od Nei Poria, gledajući prema moru.  Na ribnjaku nije dozvoljeno pecanje.

Međutim, na obali dosta lokalnih ribolovaca peca rano ujutru na ček. Tu se možeš rukonožno raspitati o svemu što te zanima.

Osim toga u zaleđu Nei Poria ima jedan kanalčić koji ide sve do tog, nazovi ribnjaka. Ukanalu ima neke bele ribe ali nije jestiva pošto su meštani lukavo gurnuli otpadne vode u kanal.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju