MORSKI VUKOVI > Ribolov na moru...

Morski ribolov - vesti sa vode

<< < (2/5) > >>

mongoose:
Proradio je wi fi. Nalazim se u Metamorfozisu, nema bas mesta za pecanje ali ima par plicaka punih kamenja i sprudova. Malo sam ronio i nasao pogodno mesto gde je najveca koncentracija ribe. Plovkario sam bukvalno 15 minuta, dosao sam u sam mrak, kasno smo stigli sa plaze. More je ovde popodne i uvece dosta nemirno pa nije bas uzivanje gledati u plovak, mada tih nekoliko udaraca sto sam imao lepo se vidi jer ga riba potopi. Nisam uspeo nista da izvadim ali imao sam par riba na stapu, manja je udica (10 ili 12) a puzevi su malo veci, e sad, da li su ribe male ili treba malo vise da se saceka, to cu tek nadam se da skontam ovih dana. U principu ja plovkarim kad sam sa sinom (4 godine), a poneo sam light varalicarski stap i male dzigove i voblere pa cu ujutru da se zanimam sam natenane. E da, smrde ruke od puzeva u pm, ali bitno da ga hoce riba, tu gde pecam ih ima gomila, samo spakujem stapic i uzivancija. Slikacu ulove ako bude nesto, nikad nisam pecao na moru pa ni ne poznajem ribe, naucio sam samo pauka jer je otrovan. Pozdrav sa Sitonije.

Jeremija:
Moje iskustvo je da, čak i kada su ribe male, bolje funkcioniše veća udica. Samo napred i bistro!

mongoose:
Nazalost, nisam se proslavio sa realizacijom na puza. Riba ga voli ali osim par spadanja nisam imao rezultata. Ali zato kuglica dobro umesenog hleba razbija. Jedno jutro sam nasao na molu nekoliko skampi na koje je neko dubinkario (znam jer je seljak ostavio zvoncice u moru) i imao najbolje rezultate ali nisam mogao da nadjem tako malecke u ribari a i skupi su solidno bili, nisu mi se davale pare na njih jer sam rekreativno pecao. Na kraju, provalio sam da su ribe iglice najgluplje ribe u moru jer sam ih pecao na brzo povlacenje sistema sa plovkom. Prvo sam primetio da mi nesto udara kad malo brze prevlacim sistem preko stena da ne bih pokidao. Kad sam ih video, razvio sam specijalnu taktiku, glisiram do zone gde one patroliraju i onda naglo stanem, iglica zguta kuglicu hleba i zagnjuri plovak, kontra i tu je :) S obzirom da sam plovkario onako penzionerski sa sesirom, naocarima i nogama u vodi ultralajt varalicarskim stapom, uzivanje je bilo maksimalno, i sa iglicama i sa drugim meni nepoznatim vrstama. Zajednicko im je da su sve izuzetno borbene, steta sto nisam nagazio neki krupniji komad, ali ovde gde sam obitavao i gde sam se kupao nisam vidjao bas krupnu ribu blize obali, a preronio sam uzduz i popreko. Uzivancija je pecati na moru.

Milan.M:
Posto sam prosle godine goedao kako pecaju (ne) ljudi na onom uscu recice u more na Jazu, ostrio se da im nesto objasnim. Kad sam trebao da krenem ove godine zena je pakovala stvari a ja spavao i nije mi ubacila stapove. Srecom tamo mi je bio rodjak koji je nesto poneo.
Pecao sam na takmicarac ( sto neznam i nevolim) na testo i zdenku. On je upecao 4 cipala oko 500 gr, a ja sam imao jedno masenje i odmah potom kacenje i kidanje. Taman namontiram nov sistem i opet isto. Onda dodje moj klinac i place da dodjem da se kupamo i da ga bacam.
Vratim lepo stap coveku i odem sa detetom.
'bes takvo pecanje sa zenom i detetom.

Spojene poruke: 14 Septembar 2015, 01:15:15

Ali ako ponovo budem ikada tamo isao ponecu sve sto imam i mamce.za soma koje god budem mogao da nosim do dole, a onda cu olosima da objasnim kako se peca uegulja.

Zmaj Strasni:
Ja sam svojevremeno pecao tamo ciple do 200 g. Za njih treba osetljiv pribor i maksimalno podesen dril. Borbena riba, a izuzetno oprezna.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju