avatar_Košava

Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

orka

Hvala Obrade za info, onda ćemo za vikend na Tamiš .

obradmiki

 smiley033 Dvoumio sam se Tisa ili Dunav, al posle ovih kisa do Dunava tesko blato, a i Laki juce bio na Tisi, pa rekoh da probam, inace ribolovaca nema, kada sam prelazio most i video da nema nikoga nigde, odmah mi je bilo sumnjivo da se nesto desava.

laki22

protok tise je ogroman, ja gde pecam sad je protok i vise nego duplo veci nego obicno...

Django

Kako ste vi gore, od BG-a pa na gore, počastvovani vodama... Mi odavde sa juga gledamo Dunav, Savu, Tamiš, kanale, a kad kad zaboravimo na Tisu.
Ova tema i ovaj video sada me podsetiše kako je to lepa reka.


Gde mi dole južno pecamo, čemu se nadamo  :lol:

Zoran

Tu gde uglavnom pecam, dubina je 10+ metara i uvek je malo jača voda i brži protok. Ali ovo što se događa sada, odavno nisam video. Fider samo spustim iz ruke i sa 80 gr se napravi ko pereca  :cheesy:  a tamo gde inače zabacijem ne drži ni 120 gr. Plus gomila onog trulog korenja i kojekakve trščurine. To kad vidiš da dolazi, već je kasno ... pokupilo najlon.
Mislim da će proći dobar deo glavne sezone ribolova na Tisi dok se ona ponovo stabilizuje i svede u normalu.

orka

Juče sam bio na Tamišu, ali i na Tisi kasnije. Postoji porast Tise u gornjem toku, a u donjem toku kod Titela i od Dunava koji je u porastu. Čudno je što je u donjem toku baš brza voda iako Dunav podbija Tisu. U takvim uslovima Tisa bi trebalo da uspori, a sada je ubrzala . Jedino što mi pada na pamet je da je brana kod Bečeja potpuno otvorena i da onda taj porast u gornjem toku pravi toliki protok, koji je karakterističan za prolećne bujične vode. Verovatno je potrebno što više vode da ode u Dunav, odnosno da bi HE Đerdap radila sa većim kapacitetima.

Zoran

Meni deluje da ustvari Tisa podbočuje Dunav ... em raste brže i više od Dunava, em je na ušću dosegla skoro do polovine plovnog puta. Obično je tek malo svojim tokom u Dunavu, ali sada je baš daleko dobacila. Nikada se nisam brže vratio na leru od mesta gde pecam pa do ušća  :smiley:

obradmiki

Danas Drina ovaj ispravka Tisa, Knicanin kamen, Rive 3.90 120 i hranaja 150g, voda je kotrlja na 35 m kao od sale, podvodne trave koliko hoces, pecanje ne moguce, igrali se razlaza vec u 8  sati