Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tolstolobik

Jel izbistrila malo voda oko Mosorina i Titela,moze li se pecati?


Sent from my iPhone using Tapatalk

laki22

Tisa zabaljski most nedelja... Krupatica udara ko nenormalna na sve. Nije mi jasno da na tolikoj dubini ima samo te ribe. Hranilica od 60 gr propada i duže dok izbrojim do 15! Al od druge ribe ništa. Na crva, na 3 zrna secerca na blizu na 50m, krupatica u svim velicinama.



Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk


markoni

Pozdrav Kolege, mozda je i nemoguca misija, ali posle debakla na Savi u pecanju sarana, za cetiri dana samo jedna mrena, pregovaram sa drugarom da se zaputimo camcem put Tise. Gde bi bilo pogodno otici, posto smo ograniceni vremenom,samo cetiri dana. Probali bi smo prevariti nekog sarana. Unapred hvala

Majdan

Na Tisi je zadnjih par dana mrtvo more bar kod Zabaljskog mosta , dosta je ubrzala raste 20 cm dnevno, saran ne radi. Nosi drezgu I socivicu u svim slojevima vode pa mnogo otezava pecanje. Kolege su dobro prosle danas na 25-om kod Mosorina pecajuci deveriku.

laki22

Bilo sad takmičenje humanitarno u subotu u vikend naselju kod Mosorina, jako jako slabo bilo

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk


chmi

@Markoni
Dobra mesta sa šarana su oko ribnjaka Joca i oko ade na Tisi(14-20 km ako se dobro sećam). Dosta ljudi tu peca i održava mesta. Ima mesta za svačiji ukus. Ovih dana je riba ćudljivo radila tj na mahove. Imaš cug od sat dva i to je to.
@Laki22
Pre sam često pecao kod ušća Jegmeča u Tisu(malo uzvodno od tvog mesta). Isto je dubina velika i uvek samo krupatica ili eventualno crnooka deverika ako je jača voda.
Mi smo besni, oni su bolesni - B. Pekic - Besnilo

markoni

Kolege puno hvala na odgovorima, ipak smo odlucili da odlozimo kampanju dok se voda ne sredi, od poznanika dobijemo info da idemo na ros pishtu. Da li neko zna gde je to, mesto,koji km? Da napomenem da smo na Tisi pecali prosle godine u Titelu, nije bilo Bog zna sta, ali smo bili jako zadovoljni, mir lepa priroda, pravi mini odmor. Bilo je par sarana koji i dalje plivaju Tisom. Zadovoljni mi , zadovoljni oni.

laki22

u titelu mir :D  :rolleyes:

do ros pište samo camcem koliko ja znam. ako neko zna neki put dolmom, neka me ispravi posto i mene zanima taj teren

Zoran

Na delu Tise gde ja pecam, po ovom vodostaju je vrlo teškjo negde prići obali, bilo kopnom bilo čamcem. Tisa treba da padne za nekih 70-80 cm da bi joj se moglo prići. Jedino iz čamca, sa sidra, ali je trenutno i prebrza pa bi, u kombinaciji sa gomilom trske i travuljine, pecanje bilo vrlo zahtevno, da ne kažem i teško izvodljivo. Trenutno je u stagnaciji, a verovatno će narednih par dana padati po 20-ak cm dnevno, pa ni to nije baš dobro za pecanje.

chmi

Ima put do Ros Pište.  Ide se kroz Mužlju, prođu se peskare i ide se do kraja asvalta.Tu se skrene desno i ide se poljskim putem do nasipa i cilja :D
Mi smo besni, oni su bolesni - B. Pekic - Besnilo

laki22

Ja sam iz muzlje, detinjstvo sam proveo na tom potezu od 15 do 18 km, ali nikad nisam išao desno. Uvek sam išao do dolme, uvek motorom jer je put posle asfalta uvek bio loš i levo onda. Desno se nije moglo autom zbog rampe. Taj put na kraj asfalta pa desno ne znam da ima. Znam da ima desno u nekom trenutku ali posle asfalta na tom lošem putu. Pa eto možeš nam obeležiti na mapi gde se ide. Nisam ja bio tamo na tisi ima 6-7 godina a želeo bih

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

chmi



Ja svake godine idem nekoliko dana/nedelja na ribolov na potez oko ade (18 km). Može kolima da se prođe pod uslovom da je suvo. Na delu oko Rospište sam bio pre desetak godina i nije bio neki problem da se prođe. Kakvo je sada stanje puta za RP ne znam ali do 18 km je ok.
P.S. Kod RS je jako interesantna krivina jer je nasuta kamenom (na karti gde piše Tisa)
Mi smo besni, oni su bolesni - B. Pekic - Besnilo

laki22

Kako do živog toka dodjes? Mora se proći kroz tu silnu šumu. Zato sam napisao samo čamac. Do tog dela dolme moze i preko aradca...

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

chmi

Koliko se sećam ima dosta dobar put pored vikendica pa onda levo pored živog toka. I da komaraca ima mnogo i za Tisu
Mi smo besni, oni su bolesni - B. Pekic - Besnilo

Little_fisherman

Planiram da idem na Tisu sledeće nedelje po prvi put. Iz Beograda sam. Jel može neko da mi da savet u koje mesto da idem?
🐳🐋🐬🐟🐠🦈

Teme sličnog naslova (8)