Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

niki64

Izgleda da svi nesto znamo a onda nas udarac stvarnosti vrati u nevericu. Za sada info do kojih uopste nije lako doci>
Rezervati sklapaju ugovore sa 15 ribara
Dobili su vodu na upravljanje na 10 god (navodno oko 15. 12. potpisali ugovor)
Zute zone su na potpisivanju u nadleznom ministarstvu
Sef Steva je smenjen sa te pozicije, ceka se sledeci uhljeb

Nastavak......

Oliverikus

 smiley033
Nisam mogao ništa da objavljujem u vezi Tise iako znam šta se dešava.
Rezervati prirode Zrenjanin su dobili Tisu na korištenje sledećih 10 godina. Način na koji je do toga došlo neću da komentarišem. Nije ni potrebno jer svi znaju kako su se takve odluke donosile ranije ali i sada.
Objavljeno je da će na 65km Tise biti dato 15 dozvola za privredni ribolov i to je ipak pozitivno u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 25 dozvola.
Radi poređenja, RSV je izdao 14 dozvola za privredni ribolov za Tisu od 65km do granice (oko 100km) i ove godine ne verujem da će biti više nego manje od 14 (ili isto...).
Što se tiče čuvanja Tise najavljene su kadrovske promene ali i neka nova ograničenja ribarima i ribolovcima u cilju čuvanja ribljeg fonda. Šta će to biti? Pojma nemam. Možda je nešto u cilju ... ko zna čega, da ne nagađam napamet i ne lupam bzvz...
Što se tiče RSVa ali i mene lično, odnosi sa Rezervatima prirode Zrenjanin i njihovim čuvarima biće profesionalni i u cilju kolegijalnosti i saradnje kojom bi se olakšalo čuvanje voda i sprečavanje krivolova. Kako će to funkcionisati, videćemo.

obradmiki

Posle tih 10 godina u Tisi ce ostati nista,kakva nagrada za ne rad,e to je nasa realnost. Ne postuje se nista,ama bas nista

ZGODNI28

Dno dna.... Ja cesto pecam na tom potezu od Titela  do usca i za tih 10 god nikad nisam video ribocuvara.... Toje ekipa slucna Vojvodina Voda i Srbija Sume... Te
vode sto imaju na koriscenju, sluze im da im uveca budzet firme i ni sta drugo... Gde su sad ujedinjeni ribolovci Srbije..

Mizge88

Ja sam prosle godine vidjao svaki put kad sa bio, cak su i nocu dolazili i zabranjivali ribolov posle 21h, a ove godine ni jednom nisu bili, a bio sam poprilicno izlazaka na tom potezu Tise.
Jel se zna uopste i gde moze da se vidi ko cuva koji deo vode, gazduje ili ti koja ribocuvarska sluzba u Vojvodini... Dunav, Tisa, Tamis, cak i jezera neka? Za Tamis znam ko cuva od usca do Tomasevca, a sta je sa ostalim kilometrima vode?
Kad  gledam neke emisije o RSV, uglavnom vidjam  jedne te iste ljude u RSV kao ribocuvare, na tv-u a i na Tamisu? nije valjda RSV samo  Tamis? ili sam ja neupucen dovoljno  :rolleyes:
Oli gde moze da se vidi ta neka mapa, karta raspodela ko , sta, gde, cuva, gazduje, vrsi kontrolu ?? da znas da se obratis nekom ako imas problem ( ribokradice, mreze, strujarosi itd ), a ovako nemas kome jer i ne znas ko gazduje nekom vodom na kojoj pecas...sem na nekoj komercijali
Nije se usrao onaj koji nije stigao, nego onaj koji nije krenuo na vreme!

djmisha77

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

marina1983

Srbija sume po pitanju kontrole dozvola ne radi ama bas nista kod mene sumar kontrolor zabole ga za pecarose  u bukvalnom smislu te reci . Bakce se sa sumom secenjem kakva kontrola pecarosa kakvi bakraci. NE ZANIMA GA.

Majdan

Za vikend probali smudja i pao jedan mali ispod mere, i nista vise, Tisa je dosta opala , usporila je , i jos je jako mutna .

zoki80

Ima li neko informaciju kakvo je stanje oko Titela i mosta?

obradmiki

Voda ogromna,juce malo bili drug i ja na iscu Begeja ni pip,a bilo jos kolega i niko nista

AraBg

Pozzz kolege, ima li kakvih desavanja na Tisi

Anker

Tisa idealnog vodostaja, ispod 190cm , Titel, njena prelepa zelena boja, bez vetra, mace malo prave problem ako stapovi stoje u zabaceni vise od 2h (pogotovu ako se dubinski peca na konac).
Prvi od narednih desetak dana, pa da vidimo sta ce biti dok mornarica ne pocne da puca od 15-25km od 11-12.juna.



Spojene poruke: 08 Jun 2020, 02:57:24


marina1983

Ima li neko info kakva je voda i desava li se nesto?
Zoco, Obrade .....

nemanja82

Ja danas bio i oterali me komarci. Voda jos visoka i mutna

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk


obradmiki

Ja ne znam ni gde su mi stapovi,a Tisu nisam video dva meseca  ,ubi posao. Drug bio danas ,malo se vozao camcem i probao smudja na dzig  ,kaze ni cvrk. Voda i dalje velika mutna,a komaraca ima strasno

Teme sličnog naslova (8)