Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Mrkela

gledao sam i ja na mapi ali ovako me interesuje ako je neko bio da kaze kako je teren?

Ad fines

mene zanima ako neko zna, ovo mesto sto je 2 vuka postavio, pa da li je prohodno da se ide uzvodno odatle uz vodu (sa obale naravno) nekih kilometar.  Tj da li može da se peca sa obale na sledećoj unutrašnjoj krivini. Takodje me zanima ako neko zna da li je moguće prići sa banatske strane sa obale preko puta kamena na 25om ?

obradmiki

Mrkela popnes se nasip i ides levo,a mozes i ispod nasipa ,zatim ima spust sa nasipa tu skrenes dole i to je to. Desno je kamen i tu uglavnom pecaju plovkarosi a levo je tvrdo dno i tu pecaju na feeder ,dubinku. Ja doduse  nisam bio skoro tamo i ne znam tacnu situaciju ali ako planiras vikendom porani jer verovatno bude guzva,poz smiley033

marina1983

Vodite računa, po vlažnom  i  klizavom kišu da ni ne spominjem bez adekvatnog vozila zna da bude povuci potegni i to ozbiljno.

obradmiki

Palo danas nesto kise tj nocas ,ali nista strasno sve je suvo kao barut. Mosorin je zeznut ako te uvati kisa ,pomaze samo traktor

marina1983

Pričam za ove što bi malo uzvodinije .
Zemlja je suva pa  upila .
Poznajem teren poprilično pa iz iskustva znam da smo kvalitetnim  terenskim vozilima (ne pričam o svom vozilu već mnogo ozbiljnijem) muku videli a sve izgleda tako blažesno i opušteno.

Majdan

Pre par godina smo morali da ostavimo auto na dolmi na 25-om dve nedelje  , gazda kafane je dosao po nas i satore camcem , a auto ostao dok nije smrzlo toliko da moze da se prodje. Pratite dobro vremensku prognozu ako cete na 25-i ili  uzvodno .

Mrkela

A od sela pa do kafane jel asvaltni put ili letnji?

Majdan

Asfaltni od Mosorina do Dukatara, pre par godina su mogli da se iznajme camci kog Laleta u kafani.

Zoran

Mogu i danas da se iznajme čamci, ima i prenoćište u Dukataru ako baš zatreba. Lično bih ti preporučio da probaš sa čamcem, i to 25-27. Nedavno sam bio 9 dana i lepe rezultate sam imao tamo, dok je na potezu od Dukatara do 25. km bilo dosta skromno. Čujem da je takva situacija i dalje, i da treba ići uzvodnije od Mošorina. Za to bi ti ipak najbolje rešenje bilo da iznajmiš čamac i nemaš brigu.

Mrkela

Vredi li u Mosorinu probati smudja i stuku sa obale na varalicu?

micko.tegi

Pecao sam nesto duze od mesec dana izmedju 25-26km, preko puta kamena. Druga polovina septembra je bila odlicna, krupna deverika i lep saran. Medjutim, kako se priblizavao oktobar, tako je i riba sve slabije uzimala. Sad je potpuno stala, saran se nije javio dobrih deset dana, iako je mesto hranjeno skoro mesec dana, redovno. Javljao se dosta retko, oni koji su imali, bili su primerci 1,5-2 kg. Sve je stalo. A stuku i smudja je tesko bez camca, strma obala, nepristupacna, ima panjeva, po meni nemoguce bez camca.

Ad fines

Pretpostavljam da si pecao iz camca. Ja sam jednom pecao sa kamena, nije da ne može ali je baš je..no. Pa sam zato pitao da li je ikako moguče prići sa obale preko puta 25-26og.   Ili da idem uzvodno bačkom stranom što više mogu uzvodno...  zato sam i pitao da li se može obalom ka 27.   

A svideo mi se i teren oko 33.  El pecao tamo neko skoro?

micko.tegi

Ja sam pecao sa brodice, na banatskoj strani. Automobilom moze da se dodje do 26.og km, za dalje ne znam, jer sam i ja prvi put pecao na Tisi. Za vise informacija morao bi da se javi neko ko je domaci na tom potezu  smiley033

Milos Vs

Pozdrav .Ja sam pecao ove godine prvi put na 83km kod B.p sela,u drugoj polovini sep bilo je sarana ,kako je dosao oktobar  naglo je stao mada sam ocekivao bolje.S obzirom  da sam prvi put ove godine pecao na tisi vise nego zadovoljan sam .Uglavnom sam lovio na kanalima posto su mi blize ,ali mislim da me tisa kupila za ceo život :cheesy:

Teme sličnog naslova (8)