Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Majdan

Bistri se polako , ali riba i dalje nikako ne radi, grabljivice nula bodova, u subotu pre podne bilo takmicenje u bucki , samo 4 soma od kojih najveci 3 kg bilo je min 20 camaca.

TopMix

Prošli vikend kao da je voda počela polako da se bistri, reko, taman kad za  koji dan krenem na godišnji, biće idealno. Međutim, juče na brzaka skoknem do Tise nekim poslom do vikendice, kad ono, voda nikad mutnija. Naglo povlačenje, ubrzala, zamutila... najgora kombinacija. A kiše se i dalje prognoziraju, pa nam eto, voda gore, voda dole... Čini mi se da nema drugog izbora osim varaličarenja, sumrak, noć, svanuće...

Tolstolobik

Zna li neko sta je sa Tisom u Mosorinu,da li je mutna,brza,spora,radi li bela i bik? Isao bih za 2-3 dana pa je svaka informacija dobrodosla... :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

DuleN

Juce je Tisa bila dobrano mutna, bar od usca pa do Titela. Nisam cuo da se neko hvali ulovom...

Djolleee

Bio sam ja juce kod Titela, ribolovaca koliko hoces, niko nista ne hvata. Katastrofa!

Tolstolobik

 Ni bika nema kao kolaterale?


Sent from my iPhone using Tapatalk

obradmiki

Bio danas do Tise tj knicaninskog kamena,nigde nikoga od ribolovaca. Bio sam uporan do nekih 10h i odustao . Ni pip nisam imao na feeder,hrana gold pro i zemlja,plus crvi ,secerac,gliste,pufi . Voda mutna i stalno se na udicu hvata neko koncasto sranje.  Po povraku kuci svratim do usca Begeja u Tisu,dvojica kolega takodje nista. Sta se to desava sa Tisom?

DuleN

Nikome nije jasno sta se desava sa Tisom... Svi moji iz marine Slankamen su odustali od odlaska na Tisu, jer je tesko mrtvilo. Cak i ljudi koji tamo imaju svoje pontone i sede danima i danima malte ne nista ne hvataju...

Tolstolobik

A ja mislio sutra u Mosorin na bolo da probam... :/


Sent from my iPhone using Tapatalk

dragan2006

Pa probaj :takoje:
Begej i čuda koja plivaju iz njega imaju ogroman uticaj na Tisu kod Knićanina, uzvodno bi situacija mogla biti mnogo bolja. Nećemo znati ako ne probamo! :wink:

Tolstolobik

Pa posto je ovde kod mene Sava bunar mozda se provozam i probam,ja plovak a buraz varalica...


Sent from my iPhone using Tapatalk

dragan2006

Bistro vam bilo :thumbup:

Tolstolobik

Hvala!!!


Sent from my iPhone using Tapatalk

tiki61

Bio sam u nedelju blizu ušća Begeja. Imao sam samo 3 bele ceo dan, po jednu špicerku, deveriku i krupaticu. Ranijih vikenda, na istom mestu, uz istu primamu, mamce i sisteme, bilo je baš dosta bele i svakodnevno bar 4-5 šarančića do kilo (naravno, vraćani). I to je bolje radilo na šećerac nego na žive mamce. U nedelju šećerac nije ni pipnulo. Zanimljivo, kolega koji je bio sa mnom imao je na crviće smuđa jačeg od kilo, a jedan u blizini imao je smuđa od preko dve kile, isto na crviće. Prvo sam mislio da je ribu preplašilo masovno bućkanje na vodi (održavala se "Titelska bućka"), ali ni po završetku iste nije bilo ništa bolje. Voda je mutna i prljava, neugodnog mirisa, moguće da je krivica u ulivu vode iz Begeja, mada sumnjam i da kod Bečeja ulazi voda iz Velikog bačkog kanala onečišćena izmuljavanjem kod Vrbasa. Onaj ko ide na Tisu uzvodno od ušća Begeja mogao bi tačnije da proceni razlog ove prljavštine. Do daljnjeg, ovaj deo Tise je za izbegavanje.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

obradmiki

Da dodam da je i bucka prosla jako lose,bas katastrofa :no:

Teme sličnog naslova (8)