Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jevta78

Jel moze neki predlog isao bih u utorak. Titel ili Knicanin?

milosma

Juče u Knićaninu vrlo slabo ,radila ceo štancovana špicerka kao dlan i to je to. Dalje - bliže,levo desno isto gde god se zabaci...Od ostalih riba došla jedna babuška od 100gr. i jedan šljivar od isto toliko. Voda bistra kao da stagnira mesec dana ,blata ima mnogo(obala) jer se povukla dosta i otežan je prilaz do vode pa je samim tim limitiran broj mesta za pecanje jer od šume ne može da se zabacuje na mnogim delovima. Od mamaca sam probao crviće i gliste i isto je.Jedino me obradovalo što nema mnogo komaraca kao što i rekoše kolege gore (: U svakom slučaju uživanje u prirodi je bilo,još da je neka deva bila eh...

Bobiska

Nisam stigao da napisem ranije. U nedelju, teren od Knicanina pa uzvodno imao sam smudja na pesa i to je to. Mada sam poneo bolonjez da mali vozim plovak ali bezuspesno, samo nekoliko belih. Bela se masovno mresti tako da od bele, nista do daljnjeg. Ali zato moze varalicom i kederom, voda je opadala i u toku dana.
Ako je riba podbacila prelep ambijent u poj ptica ctandardno FANTAZIJA. Kada odem u penziju voleo bih da kupim neku kucu ili sojenicu na Tisi da budem u toj prelepoj prirodi svaki dan.

jevta78

Ja sam bio u utorak kod Knicanina, bilo je bas lepo pecanje. Pristojno je radila bela. Par deverika bas krupnih i dosta platika. Cak i jedan bucov manji. Tisa je mirna ali je veliki problem blato i nemogucnost prilaska vodi. To jedino kvari utisak. Komarci su bili aktivni ujutru ali posle je bilo ok.
Slike drugi put obzirom da nisam ni koristio cuvarku bas zbog tog blata pa je sve odmah vracano u vodu.

orka

Ja sam danas bio kod Knićanina(gasovod) ,špicer(najlonka) ,bilo je i kapitalaca i po neka sitnija krupatica..Sve u svemu tuga..Od ostalih riba,plemenitih pre svega, ni traga ni glasa..Ne samo kod mene nego i kod ostalih kolega.Sve je na prvi pogled idealno,relativno mala voda,izbistrila se,nije mnogo brza,dobra temperatura vode,još nije ubarila,nema sočivice i mace, itd..Ne mogu da se otmem utisku,a u prilog tome govore i činjenice,da je na tom potezu ribe sve manje i manje iz godine u godinu..Kada se samo setim kako je bilo nekada, ne tako davno, pre 10-15 godina..Velika razlika ..Na kamenu su se na plovak lovili šarani,deverike lopatare,krupni protfiši i babuške,a sada tolstolobik i tek po neka retka bela..Bilo je lepih somova,štuka, smuđeva.. :no: 
Količina ribe se vidi i po jutarnjem kupanju,nekada je pucalo ujutru od izbacivanja svih vrsta riba na sve strane,a sada se okupa tek po neki redak šaran i tu i tamo po neka bela.. :sad:
E da,ako je za neku utehu,bucova ima i raubuje po celi dan..

limovac74

Struja radi svoje  :smiley:.
Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

bulmil

drugari juče kod mošrina pecali,more peševa i to je to

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Džamajka

Zoran

Bio u subotu popodne do danas pre podne. Lepo radila riba od 04,00 do nekih 08,00 a posle toga samo sića i peševi. I popodne od nekih 17,00 do oko 20,00. Ne znam da li ima veze sa aktivnošću ribe, ali juče je poćelo rojenje Tiskog cveta. Fantastičan prizor koji treba videti.
U to jutarnje vreme je prava najezda sitnog šarana, onih buckastih kao ribnjački, veličine dlana i sa povratnom kartom, verovatno od nekog poribljavanja negde. Piče na crviće samo tako.  Nadam se da ih neće nagaziti neki kondukteri koji ne uvažavaju povratne karte ...  :no:

Anker

E, Zorane , opet pravis zazubice ostalima koji su bili ili planiraju ovih dana u Tisu.
Namucise se ljudi sa raznim prihranama i tehnikama i slabo.
Jos ako ubacis i poneku sliku bice zanimljivih komentara.
Nego da li deverika bolje radi na crvica ili glistu?
Da li se Tisa izbistrila i da li ima neke trave nizvodno od Titela?
Da li je bio i poneki smudj na onaj tvoj rezervni stap?

gorantig

Ja sam bio kod knicana,nizvodno pecaju tolstolovika a ostalo slabo

Trigga

Videcemo od nedelje sta ce biti na Tisi,planiramo ozbilnu navalu

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

Zoran

Citat: Anker poslato 05 Jun 2018, 13:36:23
...
Nego da li deverika bolje radi na crvica ili glistu?
Da li se Tisa izbistrila i da li ima neke trave nizvodno od Titela?
Da li je bio i poneki smudj na onaj tvoj rezervni stap?

Kad istrčiš na par sati i pri tome izađeš kasno pa još na lošu lokaciju, onda su šanse male da se nešto upeca. Ali, ako izađeš na 3 dana, onda si u nekoj prednosti, imaš vrememena da nešto popraviš, promeniš, uočiš, zaključiš ...

Tisa je bistra, ali ima neke ''žabokrekečeine''  :wink: , povećih ostrva trske a bogami i celih arhipelaga od po nekoliko takvih ostrva u gomili pa se mora malo paziti da to ne uleti među štapove. To je sigurno iz nekog od kanala koje sada kao nešto čiste i sve puštaju niz vodu u Tisu.
Deverike, one malo ozbiljnije od 500-600 gr, su kod mene došle samo na crviće i na klaster, ostalo nisu uzimale. Bilo ih je svega dve ali i iste takve babuške su došle par komada na istu kombinaciju mamaca.
Imao sam jednu ''sačekušu'' sa strane, probao kedera, peša, parče filet ... gnjavio me, bar tako mislim jer ni jednog nisam izvadio, sitan bucov na kedera, a na peša navalili samo krupni bandari. To inače vraćam odmah nazad. Od smuđa ni s ...

obradmiki

Posto ugrabih malo vremena,skoknuo do Tise sa drugarom.Bili na 10 km,pecali iz njegovog camca na feeder. Krupatica radila kao blesava,nista posebno sto se tice velicine.Na kraju sam uhvatio babusku oko pola kg na katis dipovan vanilom,i to je to. Okolo niko nista,pecaju soma,sarana ali slabo

Trigga

Tisa je prosle nedelje bila jako brza,neznam kakvo je sada stanje ali prosle nedelje je na momente gurala potkovicu od 110gr,nije uticalo na ulov bar sto se mene tice

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Saran=Mama

Proka

Sada za vikend je bila mirna, pecali smo sa 60g bez poteskoca.
Bili smo od subote jutra do nedelje popodne, nekih 300metara u ulazak kod Starog Slankamena.
Veoma slab ulov, 4 čoveka, 3 fidera, ja iz čamca za šarana i baš slabo, ovo je druga nedelja da prolazimo lošije, probali smo sve moguće "magije" (secerac, cuk, crve, gliste, valjak, pop) i ništa.
Videćemo sledećeg vikenda.


Teme sličnog naslova (8)