Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

gillespie

Naravno nisam lud da idem po krvavom mrazu da pecam, nego kontam da li u toj okolini postoje neki zimovnici gde bi recimo i u decembru ako je lepo vreme moglo da se iščeprka nešto sem smudja :)

Tolstolobik

Jel bio neko u Mosorinu skoro,kakvo je stanje,javlja li se bela na plovak ili feeder? Mislio ujutru da se provozam malo...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Zoran

U sredu i četvrtak Tisa je naglo dolazila, ali je bistra. Jedino je puna nekog sitnog granja, a bogami i pokrupnijeg, verovatno od onih oluja, koje je tek sada pokupila sa obala. Tog granja je baš prilično i jako je ometalo pecanje. Sočivice, bar u ovom delu bliže ušću, je bilo po celom toku, ali nije ni blizu kao neki dan kada je bila kao tepih. Mad i Dunav raste i trebalo bi da malo pritiska Tisu i usporava je, Tisa piči kao planinska reka. Tamo gde 30 max 40 grama drži dno, u sredu i četvrtak to nije bilo dovoljno, nego tek 70-80 grama radi posao. Baš je bila brza. Iako takva, bila je ipak izdašna i moglo se lepo upecati.

tiki61

Bio danas kod usca Begeja. "Na misice" iscackao jedva 3 kile bele (par deverika, bodorki i krupatica). Sve vreme reka nosi koncastu algu, granje, lisce, trsku i ko zna sta sve. Iako preferiram duzi predvez (preko 60 cm, pa sve do metar), radila je samo na predvez od tridesetak cm. Tisa je prestala da raste, danas je pocela da opada, a riba bezi u korito. Tesko pecanje.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

obradmiki

Pa nije lose ,provericemo ovih dana kako riba radi kada stane kosava :takoje:

luka_97

Moj prijatelj bio na uscu Tise i on kaze da je dobro prosao ako riba zaista na Tisi radi mogao bi da odem sa njim

laki22

ja sam bio proslu sredu i petak... lose jako. pojedine mikrolokacije daju ribu

obradmiki

Probacu nešto  da iscackam, kvari se vreme od nedelje i mislim  da ce to biti to za ovu godinu sto se tice bele na Tisi. Mada može  i da bude jos lepog vremena

Zoran

Do četvrtka će malo da padne voda, na nekih 220-230, malo će se raščistiti granje, trava i ostalo u vodi, malo će i da uspori, i biće onako taman za još 2-3 dana lepog pecanja. Posle već kiša i 'ladno bre. Ali, to ćemo još videti, bitno je uhvatiti ova predstojeća 2-3 dana.

obradmiki


Zoran

U četvrtak i petak Tisa je bila jako brza, puna granja i svakojakog otpada, mada je u opadanju ovde u delu kod ušća. Jako otežano, gotovo nemoguće pecanje sem da čovek džilitne 150-200 gr otežanje. Voda nosi toliko da bi i Trepču odnela :lol: I znatno je mutnija od Dunava. Ono što je lepo, to je pojava čamca sa patrolom policije i ribočuvarem koja redovno šparta u tom delu Tise i kontroliše sve koji su bili na vodi. Ne znam zašto, mene su omašili mada su 4 puta prošli pored mene  :cheesy: Verovatno zahvaljujući njima ovih noći nije bilo divljanja na vodi, u zadnje vreme veoma učestalog, sa jakim motorima i brzim čamcima. Ti tipovi nisu pecali  sigurno. Jedino što su malo zakasnili sa čuvanjem ... bratija je izgleda pobila strujom čak i pešove jer ni ripčeta nema na sonaru a kamoli na udici  :no:

milosma

Video sam i ja tu patrolu policije,projurili ali me nisu kontrolisali u četvrtak.Takođe nisam praktično ni pecao bio malo i kući,voda nosi ko luda...

orka

I juče je prošla policija u nekom belom kabinašu,ali koliko mi se čini bez ikakvih oznaka.. :huh:  To mi je bilo malo čudno..Nisu kontrolisali ribolovce na obali.
Kod Knićanina je takođe bilo kao u bunaru..Jeste bila brza,ali se moglo pecati sa hranilicom od 80g , na dubini od 7-8m i daljini od 25-30m..Na površini ujutru bikova koliko hoćeš..Kako njih ne pobiše strujom.. :no: 
Inače voda nije mutna,dobra je za ribolov..Kupi se na najlon i oko hranilice neka ljigava trava,ali ništa strašno i ne u nekoj velikoj količini..
Mislim da struja nema nikakve veze sa trenutnim stanjem,već da se riba sklonila i grupisala na određena mesta usled jake i brze vode,kao i temperature koja polako ulazi u zimski režim.Tisa je oko 9 stepeni..

obradmiki

Nesto se desava ,a  sta verovatno cemo saznati za koji dan ili nedelju.Cim je policija na vodi tu smrdi nesto :veryangry:

bulmil

Smrdi da se blize nove dozvole pa sad oni kao rade znas,da se pokazu kako su vredni

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Džamajka

Teme sličnog naslova (8)