Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ljuba

Ma samo nek ih ima a kada bi jos smislili neki nacin da im se pomogne pa da izlaze i po pozivu, slaba je njihova plata za toliko cimanje.

niki64



Ime mu je Stevo, procitajte sami sta je napisao. Inace nije ribolovac ali je lovac a lovacko drustvo kome pripada ima camac u Prirodnom plodistu gde je zabranjeno malte ne i disati a ne voziti se po njemu i loviti. Toliko o njemu.

peconi

Sto se tice cuvara, u zadnje vreme ga vidjam cesto, fin je i uljudan. Danas je proveravao svima cuvarke jer se dosta javlja sitan saran.

A sto se tice Tise na kamenu kod Knicanina, ja danas nisam video ni sitnu belu a kamoli sitnog sarana.  :cheesy: Imao jednu deveriku za ceo dan, cak ni pes nije bio raspolozen da uzima mamac. Lep dan i lepo provedeno vreme, ali ujedno i najlosiji ribolov na Tisi koji sam do sad imao. Dzabe sto sam se naoruzao kvalitetnom primamom i svim mogucim kombinacijama mamaca.  :sad:

U naletu dosade uzeo da skupljam djubre koje su kolege pre mene ostavile. Posle sat vremena skupljanja skontam da sam ocistio krug od 15m oko mene i shvatio da nema vise svrhe to da radim. Napravili su deponiju od onakve prirode i mesta za ribolov. Na 15 metara obale 30 kesa sa djubretom koje su rasturile zivotinje, milion praznih paklica, kesa od hrane i udica, plasticnih flasa i ko zna jos cega. Ne mogu da razumem kojom logikom je nekim ljudima tesko da ponesu kesu sa svojim djubretom i bace je u kontejner, nego je namerno ostave iako znaju da ce opet doci na to isto mesto cim im se ukaze prilika.

laki22

toga nije bilo pre 6-7 god, ko razume shvatice  smiley033

prslook

I nama je bio prosle subote na 5. km, pogledao dozvole, nije gledao cuvarke al je napomenuo za sarana. I takodje ocistismo ceo potez od smeca sve do puta pa cak i u sumi. 7 kesa napunismo koje kakve ambalaze uglavnom, nista toksicno i govnjivo. Ni ja ne kapiram kako mogu da pecaju u djubretu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Red or dead

laki22

ja sam blago receno bio zgrozen kolicinom djubreta i svega ostalog zatecenog na kamenu kad smo bili. taj 5. km jos i ajde, uredan je koliko toliko, ali kamen... deponija je cistija od onog

ovako je kamen nekad izgledao, inac ovo je jedan od prvih skupova Vukova, stara garda




jugov

Lepo zvuči taj pravilnik o izledu uniforme.
Još lepše zvuči pravilnik o uniformi policije za rad na vodi. od svog onog spiska koji tamo ima šta bi trebala policija na vodi da ima u Srbiji ni jedan policajac koji radi na vodi nema ništa ala baš ništa od toga. Tako je i sa ostalim službama koja imaju propisane uniforme.(na prste jedne ruke da nabrojiš ko ima sve po pravilniku)  Napisati pravilni ništa ne košta nikoga, ali kad dodje do toga da se to ljudima i kupi, e tu nastaje problem.
Kad ih nema što ih nema, kad dodju u farkama što nema uniformu pa ko bi nama udovoljio.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

meda


Ma pusti priče, samo neka se pojavljuju što češće i neka budu revnosni u radu (riba ispod mere, u mrestu, broj ulovljenih riba, broj štapova) pa makar dolazili i uronilačkim odelima. Imaju značke za identifikaciju uostalom

djmisha77

Samo malo, da ne dodjemo u zabludu. Zakon jasno propisuje izgled i boju uniforme. To sto ribocuvar nema adekvatnu ili propisanu uniformu ne znaci da nema pravo da Postupa. Duzni smo mu pokazati sve sto trazi (sto ima pravo da trazi) a posle mozemo da se zalimo. Ne vidim ovde nikakav problem, ovo je za pohvalu, samo da su na vodi pa taman i u ronilackom odelu. Neimanje uniforme, kao izgovor, moze da sluzi samo onima koji ne postuju zakon.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

ravucobir

 smiley033 Da Miso,u pravu si,ali i nisi.To kazem iz razloga, ako ribocuvar nije adekvatno (po zakonu) obucen,nema vidno istaknutu znacku (VALIDNU) i legitimaciju, se po zakonu moze kazniti do 50000  din!Eeee sada u ovom slucaju gsp. iz J.U. R.P.Zr.,nije adekvatno (po zakonu)obucen,nema legitimaciju ,a znacka je mozda jos STARA (J.P.R.P.Zr)!?Moze to i ovako da se gleda,a moze i onako........a NEKO ili NEKI,mogu to da rade i ovako i onako.....,sve zavisi ,KO gleda,i DA LI gleda.....i zasto gleda....Ma kod nas moze sve,ali ne svako....!! smiley033

TopMix

Ako ja moram da se pridržavam propisanih ograničenja u broju štapova itd.itd., zašto se i čuvari ne bi prdržavali propisa koji se na njih odnose?

Zoran

Od ponedeljka popodne do danas ujutro kada sam krenuo nazad, nisam video nikog da je bilo šta kontrolisao. Video sam samo tipove koji su me bukvalno opkolili mrežama usred bela dana i narednog dana ih pokupili.

Inače, Tisa je bila izdašna i ovog puta, naročito u utorak a donekle i u sredu. U četvrtak tek nešto malo popodne. Radila samo krupna babuška na sačekuše namenjene šaranu, dok su na fider lepo radile i krupnije deverike. Od šarana samo akvarijumski primerci, kao i od smuđa.

geza.marki

malopre stigo sa Tise koja vise lici na septicku nego na reku.Najverovatnije pustena kanalska voda posto dva dana pliva neka pena i masnoca a o radu becejske brane i da nepricam.Jednom recju katastrofa :sad:

Zlox81

geza.marki potpuno si u pravu. Ono vise lici na neku barustinu nego na reku. Boja neka gadna tamna ni nalik na zelenkastu boju Tise  kada je ovako niska. Masnoca izgleda kao kad se pere bakrac posle topljenja cvaraka. Mada bi pre rekao da je secerana u Senti problem. A tu becejsku branu ne vredi komentarisati. Ne znam koje je godine napravljena ali stariji ribolovci pricaju da je pre izgradnje Tisa bila druga reka sa prirodnim protokom vode bez naglih ne prirodnih promena vodostaja kao sada.


ravucobir

 smiley033 Secerana u Senti NE RADI.ali radi ona na Vel. Bac.kanalu....  !!

Teme sličnog naslova (8)