Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 20 gostiju pregledaju ovu temu.

peconi

Jel ima neko informaciju kakvo je stanje kod Knicanina? Moze li da se peca od trave?

Milan.M

Tesko, bio sam u nedelju, ima trave i svaki put skidas mamac sa udice od nje, ali veci je problem cini mi se sto je voda mlaka. Bio sam kad je pocelo zahladjenje i mogu ti reci da nikada nisam video vecu razliku u temperaturi vode i vazduha. Kad dune vetar a bas je duvao kao lud, kad dune sa vode osetis vrelinu. Kad sam uzeo vodu da muljam prihranu nisam mogao da verujem da moze toliko topla da bude. Jedino mozda pametno posto ima uginulih skoljki koliko hoces pecati soma samo na njih.

procaster

Danas sam došao iz Knićanina, trave ima sporadično čas manje čas više.Jutos kad je duvao vetar sa vode nije je bilo uopšte, kad je stao eto i trave.

Milan.M

A gde tacno pecate u Knicaninu i kakvo je mesto gde sam ja bio. Posto sam bio prvi put i dosli smo u 1 nocu. Kad se prodje kroz podvoznjak gde pise Knicanin, ide se kroz neko nayelje i desno ka dolmi, nayipu. Prodje se kroz razjebanu rampu, prodje jedan put desno ka reci, pa jos jedan gde je neki beton, neka cev od nekog kolektora, pa sledeci put koji ima neke betonske ploce, kroz sumu i ima putevi levo i desno. Puno je govana od krava, i kao da je tu pojiliste. Ja sam isao desno nekih pedesetak metara, bas tu je neki znak za brodove. Jel znate o kom mestu pricam i kakvo je ovo mesto po Vama, jel ima boljih ili je ovo dobro. Kazem bio sam prvi put i dosao nocu. Niyam se bas usrecio i razmisljam da li sledeci put opet da dazim ovamo ili neka mesta u okolini ili da lepo idem u Botos i Tomasevac na usce DTD i Tamisa.

Spojene poruke: 17 Avgust 2017, 00:44:25

Zanima me samo fider, i ako je moguce nesto krupno.

Блок_64

Добро ти је место.
Узми шта можеш и не враћај ништа!

Majdan

Cuo sam da se pojavila recna policija i inspekcija po Tisi, da li ih je neko video?

obradmiki

Tačno, prošli četvrtak  bili u Titelu, uhvatili druga čamac neregistrovan  dali mu rok dve nedjelje  da to resi  ili kazna novcana.

ravucobir

 smiley033 Ko nema polozeno-50000,a kome nije registrovano-100000,a ko nema ni jedno ni drugo 150000!!!Da i dve nedelje za za registrovanje.Ma i vreme je bilo,jel je vec bio HAOS na vodi(gliseri,dzetski,pijani,drogirani,deca,izmedju kupaca voznje,banane,krofne....... :clap2:

Majdan

Kakve su to gluposti? Koliko se placa kad ti istekne registracija na autu? Slazem se da treba da se uvede red ali ovo je bezobrazluk!!!

mihabg

"...kazne za neregistrovano vozilo su:
Za pravno lice 60.000 do 600.000 a za fizičko lice 6.000 do 20.000 din s tim da se može uvećati ako je neregistrovanim vozilom učinjen prekršaj na 10.000 do 40.000 dinara. Negativni poeni koji se tom prilikom dobijaju su: 2 za kašnjenje registracije ili 6 ako vozilo nikada nije ušlo na spisak registrovanih (nikada nije registrovano)."

Evo takve su "gluposti"..

Majdan

Pa to kazem od 6-20 hiljada za vozilo, a 100 000 za camac malo su ga preterali

Trigga

Pojavila se inspekcija recne plovidbe,proveo par dana na Tisi pa video(prvi put za koliko godina pecanja)....
Slazem se da treba uvesti reda ali ovo je megalomanski 100000?!

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

TopMix

Ja sam cuo da je kazna za neregistrovan camac 10 hiljada, a ne 100  :huh: Pa vecina neregistrovanih camaca ni ne kosta vise od 100.000 dindzi... :lol:

Spojene poruke: 20 Avgust 2017, 12:14:17

Uzgred, Bio juce na Tisi (II) ...mrtvo more. Popodne voda stala, a ponadao sam se da ce promena vodostaja i pocetak opadanja pokrenuti ribu, da ce voda procuriti. Valjda drkeljisu sa branom. Voda je jos uvek 28 stepeni, tako da se nicemu ne nadam jos izvesno vreme... A onda, kad se voda oladi i potece, puste ono djubre od socivice, pa sranje od secerne repe ... i tako u krug, iz godine u godinu...
Bas me zanima kako su prosli oni optimisti koji su u zadnjih par meseci bili sa brodicama na Tisi...Sve je lepo, priroda, pticice crvkucu, al pecanje  :no: Donekle im i zavidim, oni sa brodicom mogu da odu gde god hoce, a mi sa vikendicama nemamo kud, osim udri po pivkanu i rostilju, pa dok riba ne proradi.

Ljuba

Evo ja sam bio sa brodićem u prvih 10 dana Avgusta, od toga oko nedelju dana iznad 25-26km.
Temperatura već znate kakva je bila, reka oko 25c tako da se nisam nešto mnogo rashlađivao u njoj, ali bar je bila čista.
Prošao sam solidno, svaki dan je bilo krupnih deverika, od 1-1,5kg komadi, 3-4 dnevno.
Bilo je i šarana, 2-3kg komadi.
Sve vraćeno u vodu sem par komada koji su završili na talandari :cheesy:.
Možda opet odem na jesen, ako mi dojave da je reka čista i vodostaj kako treba.
Tisa je predivna reka, filmski tereni, duša me zaboli kada pročitam o tim zagađenjima.

Par mojih kolega su odplovili gore do Bečeja, kažu da lepo prolaze, svaki dan jedu ribu pa im već raste krljušt.

TopMix, pa ti možeš čamcem gde god hoćeš od tvoje vikendice, sat-dva gore i da biraš gde ćeš da pecaš.

TopMix

Nazalost, na Tisi (nizvodno od brane, uzvodno ne znam) ima puno tih faktora koji remete ribu, njene navike, ishranu, migracije, uglavnom izazvanih ljudskim delovanjem...
Ono na sta utice priroda vremenom se nauci, kako i na koji nacin utice na pecanje. Mislim na rast i opadanje vode, temperatura vode, vazdusni pritisak, periodi pre i posle mresta, karakteristicna mesta boravka i ishrane... al ono sto covek ukenja, to je tesko shvatiti...
Kad si spomeno deverike ... to sam nekad pecao i to samo kad se "odmaram" od pecanja sarana, a bilo je tih preko kile i po deset komada za pola sata, sat, kad se navade na hranjena saranska mesta i to u preiodu u drugoj polovini avgusta pa nadalje.
Sad ribe nema toliko, samo tu i tamo sporadicno, a neki "strucnjaci", i pored svih zagadjenja (koja su vremenom postala normalna pojava) tvrde kako u Tisi i dalje ima kvaliteta u izobilju, toliko da sire privredni ribolov, ko zaraznu bolest u srednjem veku. Do te mere da vracaju i senkere u vreme mresta... :shocked:

Teme sličnog naslova (8)