Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Košava

Ovo je krupnija mrena i mislim da je ipak trovanje u pitanju... ne pliva riba od struje mrtva, a što se roštilja tiče  prvo zovite vatrgasce, pa onda potpaljujte. :lol: :lol: :lol: smiley033

ravucobir

 smiley033 Na srecu nije trovanje,a jos manje - struja,dinamit.Svake godine kada "cveta" topola je isti prizor.Cvet-"mace" se zalepe ribi za skrge i vremenom se upali(skrga) i pocne da truli i riba na kraju ugine.Na gornjem toku Tise ima vise i sve su vec skoro u fazi raspadanja,a dolaze iz Madjarske.Ima :tolstolobika,sarana,bele,mrene......,na zalost.  smiley033

Zlox81

Bio sam danas na Tisi solidno radi bela riba na plovak. Samo cvet topole pravi ogromne probleme stapovima sa sprovodnicima i masinicama. Tisa polako opada i dobija onu zelenkastu boju.

morski plodovi

pozdrav jel se zna ko gazduje tisom 2 tj od 1. do 65. kilometra danas bi trebalo da se zna al niko nista ne objavljuje ni ribolovacki savez ni rezervati prirode ni vojvodina vode nigde nema nikakvo obavestenje?
zna li ko?

Oliverikus

Konkurs još nije završen, tj nisu objavljeni rezultati. Do sad je to bila nadležnost R.P. Zrenjanin. A na dalje čekamo zvanično obaveštenje.
PS: Nisam znao da Vojvodina Vode imaju neke veze sa Tisom? Da li su i oni konkurisali za "nečuvanje" ove vode?

morski plodovi

Koliko sam ja upucen vojvodina vode je upravitelj tisom 1 tj od brane do granice a rezervati gornjeg potisja sa sedistem u senti su dobili ptice i zivotinje a vodu ribolovacki saves vojvodine u podzakup, jer jedino javno preduzece moze da upravlja javnim dobrom. posto rezervati prirode donjeg potisja sa sedistem u zrenjaninu vise nisu javno preduzece sad su ustanova isto tako ni ribolovacki savez nije javno oni su doo tu se sad navlaci konopac kao na bosanskom exitu sto se odrzava u gospodjincima, ko je jaci, ko ima veci ... ili ko ima kuma na vecoj poziciju u sns.

Oliverikus

Lepo i slikovito objašnjeno ali ipak sa nekoliko promašaja. Nema veze, ovih dana će biti objavljeno ko koga i kako  :wink: tj ko će upravljati Tisom nizvodno od brane u Bečeju.

niki64

Koliko sam uspeo da saznam (iz pouzdanih izvora bliskih rezervatima iz ZR) . Od pocetka god su prodavali svoje dozvole za rekreativni ribolov da bi ih posle nekog vremena povukli iz prodaje. sada samo obilaze teren i ne vrse kontrolu dozvola, jel ih i ne prodaju. Saprivrednim ribarima nisu zakljucili ugovore, samim tim ni naplatili dozvole. Sve prijave za nezakonit ribolov u prirodnim mrestilistima se ne sprovode, U nekoliko navrata sam obisao jedno mrestiliste, nekolicina pecarosa redovno pecaju uz blagonaklon sefa ribocuvarske sluzbe Steve Č.
Cista anarhija.

ravucobir

 smiley033 Juuuuu,pa nije valda da su to i tako uradili??Pa onda ispada da su na pocetku godine uzeli pare......pa sad cekaju.....mozda da nastave....ili ???A ribare "castili" sa 5 meseci GRATIS ribarenja, ovaj ,moja greska jer su ribolovci po ovome platili-omogucili ribarima da  5 meseci ribare BEZ dozvola !!??Dobro je to....ali samo za par njih, a nekima je ono : iskali ste,eto vam ga!! :wink:

Duduk

Juče Tisa Knićan od 5:00 do 16:00 a učinak jedna velika 0.Pokušao na sve živo , crvići, gliste, šečerac, žito, razne kombinacije tih mamaca, pa sa stiroporom, bez stiropora, s cvetom u kosi , bez cveta, duži predvez, kraći predvez, zabaci dalje, zabaci bliže, veća udica, manja uduca, još manja udica, mikro udica i ništa . Voda je dosta opala pa ima blata ali sve ostalo je bilo idealno. Debela hladovina tokom celog dana, nema komaraca, ladno pivce ma milina jedna. Ako sam video 2 komarca u prolazu što je prosto neverovatno ( predveče sam prošetao psa po kraju i za 20 minuta komarci me ojadiliii).Oko 1 jedan je već postalo kao u Knez Mihajlovoj opšte šetalište. Pecaroši odustali od pecanja i idu okolo i raspituju se dal neko negde ima uspeha tako sam saznao da na celom potezu da je retko ko imao bar jedan udarac. Maksimalni ulovi su bili 2-3 sitne bele. E kad sam to čuo bi mi mnogo lakše i opuštenije jer jes da sam Duduk al ni drugi nisu bolje prošli. E da zaboravi da napomenem primama je inače bila Vrhunska . Tako da sam ostatak dana više uživao u prirodi i cvrkutu ptičica.

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока


zbelca

 E pa Duduk sad je i meni lakše  :takoje: . Juče Tisa kod mosta 38.km od 5:00 do 10:00 ni da pipne. To  mi se nikad pre nije desilo na Tisi, a što je još neverovatnije ni jednog jedinog komarca nije bilo. Ali zato se sve beli od topole. Na momente je bilo kao zimi usred snežne mećave .
Kad sve oduzmeš i sabereš uvek si na nuli .

TopMix

Citat: Oliverikus poslato 30 Maj 2017, 12:43:00
Lepo i slikovito objašnjeno ali ipak sa nekoliko promašaja. Nema veze, ovih dana će biti objavljeno ko koga i kako  :wink: tj ko će upravljati Tisom nizvodno od brane u Bečeju.
Ако i dodje do nekih rokada, biće zanimljivo kad počne da se odmotava klupko, ko je tu kome "obećao" da može da ribari bez dozvole, da ne spominjem nekadašnje žute zone ...  i ko je iz pokrajinske administracije za to dao zeleno svetlo... i iz kojih razloga ...


obradmiki




Tisa kod Titela juce prepodne :bye:

ravucobir

 smiley033 Sto kaze TopMix, bice veoma zanimljivo.....,ali otom-potom! smiley033

Trigga

Dali je neko bio u Mosorinu da peca?

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

Teme sličnog naslova (8)