Tamiš kod Opova

Započeo tdeki, 22 Jul 2011, 19:06:21

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

tamiški vuk

Opovo,Utva.Jesenas je poravnat put uz obalu Sarog Tamiša na nasipu  moglo se lepo doći autom .Međutim,na kraju nasipa,ka Čika Ivinoj kolibi(ona više ne postoji, jer je par bivših Utvaša tu kućicu isekla i prodali je u staro gvožđe)iskopan je kanal i time presečen put.Šumari su to uradili zbog krađe šume a ujedno,taj put je i protivpožarni.Gospoda šumari,rade do 14 sati a drva se naravno kradu posle tog vremena.Sada samo peške ,kroz travuljinu koja je već porasla pola metra.Davnih godina,svi šumski putevi su bili održavani zbog lakšeg prilaza u slučaju požara.Ta šumska gospoda su prekršila sva pravila i zakon o šumskim putevima.U razgovoru sa jednim šumarom,dobio sam packu, da se brinem samo za pecanje i da njih to ne zanima a ne prijavljujemo krađu šume nego samo krađu ribe.Pa ribočuvari nemaju radno vreme nego špartaju po rekama po svim uslovima vremenskim a šumare takvo radno ne zanima.E sada ,ako se šuma upali?

ikovacevic

Sasvim ispravno si opisao i ocenio rad šumara. Samo reci nešto o vodi tj. vodostaju, prilazu Tamišu, i ulovu. Unapred hvala na odgovoruu.
Njihove sudbine direktno su vezane za milost njihovog vođe, jer su uzeli nešto što im ne pripada i rade ono što ne umeju.

tamiški vuk

Voda još visoka.u toku ispod brane jedva se da se ulovi nešto dok uzvodno,prema Barandi ,deverika,babuška i po neko šaranče.Za krupnije svi ćute.

06 Maj 2023, 18:42:49
Da još napomenem,prilazi su nikakvi a pecali su su sa splavova.

Little_fisherman

Jel išao neko u Opovo u skorije vreme?
🐳🐋🐬🐟🐠🦈

Pecaros lvl20

Nedelja 28.10.2023.
Ostrvo ispred brane - Bucov na povrsini rano ujutru.
Rugavci - Levi kao da je potpuno mrtav. Desni prijavljeno nekoliko malih stuka.
Brana i posle brane - Bucov na povrsini al ni da pipne varalicu. Dva mala soma do 2kg upecana.

nijoviz

Jel ima neko vesti ili bilo kakvu informaciju sa ove vode vezano za fider,dubinku.. vredi li ici oko vira..taj potez sam jedino obilazio i njega znam koliko toliko. U svakom slucaju svaka informacija dobrodosla..

Little_fisherman

Pa trebalo bi da ima nekih dešavanja tamo,vreme je,valjda je riba ušla da prezimi. Ne znam kakav je vodostaj i da li drndaju brane...
🐳🐋🐬🐟🐠🦈

tamiški vuk

rezime u zadnjih 15 dana.Nizvodno od brane i uz samu branu ,som na varalicu,bucov.od mosta ka plaži ništa značajno.Plaža,puna pecaroša.Štuka.Smrdljivi Vir,pun pecaroša,štuka,som.Nizvodno do Svinjske plaže ,krupna štuka.Dalje,nizvodno,štuka ne zanimljivih gabarita.Sefkerin,krupna štuka ali splavovi su problem tj vlasnici njihovi.zauzeli Tamiš,smatrajući da je njihov.To važi za ceo Tamiš.Dođe mi da ih dignem u vazduh.
Uzvodno od brane ka Barandi,uglavnom zauzeto tj okupirano.Splavovi drskih majmuna.Krupna štuka,poneki šaran i babuška.Ka Sakulama,krupna štuka,bandar,poneki smuđ,krupna babuška.Dalje nisam išao.