Sava Surčin-Kupinovo

Započeo Ad fines, 15 Februar 2011, 19:51:47

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

marina1983

Ako si se ti namucio onda ostali bolje da ni ne pokusavaju  :lol:

Ad fines

Marina je debelo u pravu. To baš i nisu tereni gde će se nekom ko ne zna gde i kad posrećiti, pogotovu bez čamca. Ne kažem da nije moguće, ali su baš male šanse.  Provo kao i Kupinovo ima baš dugačku obalu, pošto oko Prova obilazi Sava a od Kupinova beži pa se opet vraća pa treba i uzeti sa rezervom kada neko priča o tim terenima jer ima barem 15km obale oko Kupinova a tereni u tih 15km se razlikuju. Ako sam dobro razumeo, čovek bi da peca negde kod ade, znači na delu Save severno od Prova, pre nego što Sava napravi veliko skretanje ka jugozapadu. Ceo taj potez Save (i uzvodno ka Šapcu) krasi plitko korito (do 4m dubine) i širina, uzvodno od Ade ima i dosta napera baš zbog toga. Taj krak Save izmedju ade i mačvanske strane je po meni bara, posebno po letnjem vodostaju i tu od ozbiljnog pecanja najbrojnijih riba Save plotice, mrene i skobalja nema ništa (izuzetak može da bude baš sitna plotica) u ovom sada periodu. Matica ide sa one strane ostrva i možda jedino mesto gde bi moglo da se peca sa obale i uradi nešto jeste sa ostrva u prolazu izmedju velikog i malog ostrva. Naravno da će se raditi o zahtevnom pecanju sa svim mogućim imrpovizacijama kako bi se pecalo daleko a uspešno. Najlakša metoda bi mogla da bude kotrljanje, tako što se zabaci što jače sistem, stavi u držač i pusti da ga voda pomera, ali ni to nekada ne pije vodu. Mali porast u Mitrovici (koji će izgleda biti) može da ubrza vodu pa da se mamac ne može držati u mestu tako da kotrljanje ostaje kao jedina opcija, ali bi možda i mogao da pokrene ribu koja bi se možda i hvatala bliže obali (od ostrva naravno).   Zanimljiv teren sa obale bi mogao da bude nizvodno, nakon što Save napravi skretanje ka jugozapadu. Ima i tu jedno ostrvo, koj je malo bliže Kupinovačkoj obali. Dole ima više nekih prelaza dubina, matica je bliža obali, ali je dosta nepristupačno, bukvalno je džungla i može se prići jedino kod znaka za brodove tu negde malo uzvodno od uzvodnoh špica ostrva ali tu je barem ranije uvek neko pecao (ono tipa, to je moje mesto) i obavezno će napraviti problem ako se tu stane . Ostala mesta u tom delu sa kojih je moglo da se priđe sa obale su vikendice. Kasnije dole nizvodno ima dobrih mesta ali ne znam da li je javlja šta. Nisam bio tamo od 2016. pa uzmite moje pisanije sa rezervom. Ali znam čoveka koji zna čoveka iz Prova pa ću da ga pitam, pa javljam.  Nema pravila u ribolovu pa ne treba ovaj moj post da obeshrabi nikoga, možda baš neko ko ne zna teren i provali nešto što drugi ne vide iako im je ispred nosa.

milebre

Pozdrav Vukovi, samo da se javim treći dan sam Provu.
Vremena imam jako malo pa sada kratko, obišao sam Provačku špornu,
pecao u Orlači oko500 met. od špica Ade.
Sutra idemo na drugu špornu. Imam i neke slike ako vas zanima.
Suma sumarum za sada sam razočaran, ovo ja Eldorado.

Sax

Citat: Ad fines poslato 01 Avgust 2019, 12:14:19
.....Ali znam čoveka koji zna čoveka......
Vic: :smiley:
Jesi bio nekad sa pederom?
Nisam ali sam je..o jednog sto je bio sa pederom...

Hahah...izvini,nista licno...ali morao sam... :lol: :lol:

Inace camac a pre svega vreme su potrebni za ove terene bez preteranog filozofiranja ako hocete ozbiljno da pecate... smiley033 smiley033

milan.krstic

Pozdrav,
Da li je neko skoro pecao na Savi, potez Boljevci (Biser) - Ostruznicki most? Kakva je voda, radi li sta od bele? Pecao bih feeder, ako ima neka preporuka, dobro bi doslo... Isao bih na kratko, svega par sati, pa svaki info dobro dodje.
Hvala unapred
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

Sale Rea

Petak i subota biona Baričkoj adi. Na fider sitna bela stalno peca. Dosao smuđ na kedera.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока


Milivoje

Danima sam na kilometar do dva nizvodno od Boljevaca. Ne pecam belu; oni koji jesu imali su zanimacije, ali nista spektakularno. Dolaze somcici ispod mere na glistu, u ogromnim kolicinama. Muka je doci do kedera, a i kad se uspe u tome stapovi uglavnom miruju.

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока

Mizge88

Citat: milan.krstic poslato 29 Avgust 2020, 23:15:11
Pozdrav,
Da li je neko skoro pecao na Savi, potez Boljevci (Biser) - Ostruznicki most? Kakva je voda, radi li sta od bele? Pecao bih feeder, ako ima neka preporuka, dobro bi doslo... Isao bih na kratko, svega par sati, pa svaki info dobro dodje.
Hvala unapred
Ja sam bio pre par dana 2 x ispod restorana Biser i u sumi gore 1km od Bisera. Na prvoj lokaciji radila bodorka, deverika i sljivar tu gde je spust za camce. Lepo mesto al nema hladovine. A u sumi uzvodno slicna situacija samo sto se teze dolazi do mesta al su zato prelepa i hladovina citavog dana. ja sam isao na ta kratka pecanja od po 2-3h.. voda je ok, zaluta po koja grana ili drvo
Nije se usrao onaj koji nije stigao, nego onaj koji nije krenuo na vreme!

milan.krstic

Hvala puno na info.. Dovoljno za izlazak na par sati.. Metod feeder ili plovak, ili sta? Tu kod spusta za camce sam prosle godine cesto boravio po par sati, ali sam uglavnom dolazio oko 17-18h, i pecao do 20-21h, tad je vec hladovina da tako kazem...
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

Mizge88

1 stap method, 1 stap kavezna.
Nije se usrao onaj koji nije stigao, nego onaj koji nije krenuo na vreme!

ljuba1970

i ja sam pecao nizvodno od bisera sitna bela i poneka krupna krupaticaSpojene poruke: 31 Avgust 2020, 12:45:57

i bude krupne plotice sve na fider

glos

Citat: Anker poslato 05 Decembar 2017, 19:02:21
Oko Baričke ade i prekoputa ade, Banatska strana ima uvek dosta senkera.
Desna obala, nizvodno od ušća Kolubare je plitka sa dosta trave.
Sama Kolubara, do jedno 800m od ušća ima leti dubinu preko 3m ali nisam video mnogo lokalaca da tu peca mada ima dosta panjeva i oborenih stabala u vodi, može se samo čamcem unutra, teško brodićem.
Štuka, na muvanje , je bila najčeći ulov i sitniji klen na male varalice.
Sam špic ade je okupiran krupnim i izuzetno lukavim bucovima, retko ko ih je prevario.
Lokalci najčešće pecaju na samom ulazu Kolubare u Savu, iz čamca.
Sada se tu radi novi most, verovatno se dosta toga menja.Spojene poruke: 05 Decembar 2017, 19:11:18

Kolubara , od ušća u Savu do 700-900m unutra
Dobre slike.
ZOV

ljuba1970

Super slike amo Sava nema Banatsku stranu nego Sremsku

b.jovica

Ima li u Progaru neko mesto za bezbedno spuštanje čamca u vodu?
Čamac je zakon.. :-)

Teme sličnog naslova (10)

17696

Odgovora: 21
Pregleda: 8637

946

Odgovora: 19
Pregleda: 9804

12550

Odgovora: 37
Pregleda: 12197

6153

Započeo Vale


Odgovora: 64
Pregleda: 35577

14409

Odgovora: 49
Pregleda: 25378

30813

Odgovora: 1
Pregleda: 4993