Dunav - Golubac

Započeo rezac, 16 Septembar 2009, 11:24:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Vale

Imam problem sa pentom (obe su u kvaru),pa nemogu da izlazim na Dunav vec pecam sa obale,tereni kod mene su dosta "ocisceni" (znate vec od kojih),pa sam pomislio da se par dana spustim dole nravno bez camca i probam,ali nepoznajem teren.Pre par godina sam pecao sa keja,ali nisam imao nekih ulova.Pokusacu da pronadjem vodica.

twister011

Zbog specificnog terena, migracije smudja ka mestima pogodnim za mrest su veoma bitan faktor, pa se preko godine odlicni tereni u zimskom periodu pretvaraju u bunar. Smudj se seli i grupise ka "zemljano-panjevitim" terenima. Jedini takvi tereni dostupni sa obale su u okolini D. Milanovca.
Ovo je period kada samo mozes da se prilicno razocaras u Dj. klisuru. Na kraju, uvek ostaje lepa priroda i cist vazduh, a ova otopljenja uvek mogu doneti po neko iznenadjenje. Naravno, sve to pod uslovom da nema vetra, a ako ga ima bolje na put ne polazi  :no:.
smiley033

rajan

Danas bio u Djerdapskoj klisuri sve do muzeja.
Voda pala za oko 1,5 m.,i prilicno je brza i malo mutnjikava.
Nista nismo imali sem ovog smudja od 6 kg.I ova krmaca od 21 kg.kao kolateralna steta koja je vracena u Dunav.CD lovi sam i druge ribetine!! smiley033

zivko_89

..od kolevke do groba najlepse je pecarosko doba...

pikeman

Camera Model = Samsung ES15 / VLUU ES15 / Samsung SL30

Smuđ: Digitization Date/Time = 14:01:2009 20:14:39

Tolstolobik: Digitization Date/Time = 14:01:2009 20:40:49


rajan

Foto aparat nije moj,vec od druga.Datum i vreme smo videli tek kad su slike prebacene u komp,valjda nije ni stelovao vreme i datum,mani nije palo na pamet dok smo se slikali,jer na mom aparatu je sve ustelovano.
Pretpostavio sam da ce neko to prokomentarisati sto je i normalno,a i nisam lik iz takvih prica.
Vidis i sam da 14.01.u 20h je dan sto je ne moguce jedino ako sam na  sev.polu. :wink:

krastavac

I tamo su se naselili tolstolobici... Jel to znaci da ce da smanje broj druge ribe?

voja

Bravo za smudja,lep primerak,al kako si uspeo da izvadis ovo torpedo e to mi uopste nije jasno,jos ako si ga bocnuo negde sa strane....
zzzz.......daj meredov!!!

rajan

Potkacio sam ga malo iznad korena repa,tako da kad je krenuo u Rumuniju u jednom trenutku sam pomislio da cu ostati bez strune.Sve u svemu nezaboravan dril i borba od jedno 20-ak minuta.

Ovaj je potkacen na jednom od tunela.Pecali smo i u Livadicama a preko puta Rumuni samo grabuljaju,nikad ih vise u zivotu nisam video u tolikom broju.

srkipa

Radi li babuska u marini?

twister011

Citat: rajan poslato 14 Januar 2011, 20:33:58
Pecali smo i u Livadicama a preko puta Rumuni samo grabuljaju,nikad ih vise u zivotu nisam video u tolikom broju.

Izgleda da su digli ruke od EU. Uvek ih je bilo ali zigleda da se ova moda vraca u punom zamahu. Sad samo jos da se vrate na "struju" :sad:

Košava

E,to bi bila prava katastrofa :takoje: Secam se tog perioda kada su radili sa strujom  rumuni i usput nudili ribu nasima koji tu plove po bagatenjim cenama .Camci puni somovine bruka jos su bili bezobrazni i ljute se ako ne kupis ribu od njih.Ako se to vreme vrati bice ribljem fondu  smiley081

rajan

quote author=srkipa link=topic=4936.msg128575#msg128575 date=1295052772]
Radi li babuska u marini?
[/quote]

Nisam video nikoga ni u gornjoj ni u donjoj marini.

twister011

Citat: KOSAVA poslato 15 Januar 2011, 09:54:10
E,to bi bila prava katastrofa :takoje: Secam se tog perioda kada su radili sa strujom  rumuni i usput nudili ribu nasima koji tu plove po bagatenjim cenama .

A period kada su sa jedne strane, bolje reci sa obe (posto je nase vlasti bol. k....) tukli Rumuni a sa nase Nasi :huh: A Srbi i sa jedne i sa druge strane :sad:
Prodju pored nas pa se uredno jave i pitaju " 'oce li" :veryangry:

Milan 11080

Mislim da ce to vreme tesko da se vrati(bogu hvala) i da su ovo samo pojedinacni slucajevi. smiley033