Dunav - Golubac

Započeo rezac, 16 Septembar 2009, 11:24:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

warrington

Ako se vratimo godinu dana unazad... Možda je kolega i u pravu, ali zato nam je deficit minimalan :lol:

Spojene poruke: 08 Maj 2015, 22:52:20

Skora da ga i nema :lol:

mihabg

e to...ali necemo o tome

warrington

Opet kažem: Golubac je čarobno mesto i voleo bih da tako i ostane

nera


Rekonstrucija Golubacke tvrdjave predvidja se da ce biti zavrsena do 2017-2018 godine
zato je vodostaj nizak...  . 

BGI

Ja sam cuo od nekih ljudi da su se turbine vrtele bas fino, da se struja izvozila kvalitetno, i da je kasica zveckala slasno... Da li i u tom aspektu ima istine, moguce, ne zelim nista da tvrdim, samo eto jos jedan pogled na stvar...  smiley033

Belizmaj

Rumuni rade remont njihovih turbina na hidroelektrani

mihabg

Svasta se nesto radi u okolini, neko remontuje turbine, neko granice, i sve tako za gledanje bez krivca

arcadionno1

Pozdrav svima, planiram sa nekim društvom pecanje u okolini Golupca pa mi treba info - predlog gde je ok za postaviti šator na jedno 3 dana i pecati belu šarana i soma? Teren mi je donekle poznat jer često prolazim kolima, ali nisam pecao.
Ne znam da li bilo gde sme da se postavi šator i želeo bih da izbegnem mesta koja su tik uz puta, a na kojima sam viđao šarandžije (na metar dva od puta sa sve saobraćajem tik iza leđa). Takođe me interesuje da li mi je potrebna dodatna dozvola ako već imamo ovu opštu? Sve informacije su dobro došle pa ako ima lokalaca i drugih, a da su upućeni,  neka otvore dušu :) :huh:

mihabg

arcadiionno1: Tu iza tvrdjave par km nizvodno gde peca uz put ekipa godinama (na smenu dolaze u isti sator iz cele Srbije)   je super mesto...50-100 m od njih nizvodno imas jedno prosirenje za 2-3 auta i gore parkiras sator ili krevet , a pecas dole (spustis strmim puticem se na samu obalu na plazicu koja ide ka njima . Odlicno mesto za soma , a nesto nize nizvodno uz plazu je za nocnu rapalu i smudja uz obalu. Zahtevan je teren zvog brzine vode , ali blize njima (uzvodno) gde savija obala , je plice pa moze za sarana, a oni stalno i hrane pa ti dolazi ta hrana :)
Deo plaze ispod automobila je dobro za soma i vece su dubine.
Ponekad voda zna da popuni 2/3  plaze za sat kad zatvore branu , ali stapovi mogu da ostanu ako su osigurani. Naravno ima komaraca i zmija, ali zmije kad osete prisustvo vas 2-3 beze dalje.
Za dozvolu nekad je trebala posebna, a to pitaj kad udjes u Golubac (iza milicije 50m)  u ribolovackoj radnji .Bila je i dnevna naravno.
Ponesi cvet ako mozes, i mamce ...tanko je tamo. U Gradisci imas dobro opremljenu radnju i ponekad ima i cvet. Mrezica za kedere i pecalica za glavoca obavezno.
PS. Feeder i glindzave stapove zaboravi ovde, to su mesta za hard pribor puna ribe i vrlo ekstremna za pecanje. Olova ispod 120g idu ko perce ...Soma pecas u zakacinjanju olova na kamen namerno , pa koristi izdignute mamce na trostrukoj virbli gde je donji deo tanji monofil da ga ostavis sa olovom ako udari veci.Ja cak i na tanji koristim i gumicu kuhinjsku pre olova!  Ponesi olova, trebace ti brale ;)

arcadionno1

@mihabg, puno hvala na instrukcijama  smiley033
To se zovu detalji  :cheesy:


SladjanNis

Ima li neko informaciju da li je babuska pocela da ulazi u zimovnik kod benzinske stanice? Planiram sa ortacima da idemo sredinom Novembra pa bi mi svaka informacija dobro dosla.
Ko peca taj ne keca

warrington

Nije još, bio sam u petak, ali do sredine novembra možda...

strugar

Bilo bi dobro da nam kolega warrington javi kada krene riba u zimovnik.Planiram dolazak, pa ako nije problem...Hvala unapred!

warrington

Naravno, imate informaciju prvom prilikom.

Alex_Nis

Promrdalo li je nesto?