Military Shop


PKVM sistemi D.A.M.rs - prodaja ribolovacke opreme nemackog proizvodjaca DAM
Carp Mania - sve za takmicarski i rekreativni ribolov Vodomar.rs MG Servis
Plovak Plus - prodavnica ribolovacke opreme Marketing Riboshop Marketing

Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 4 ... 10
1
Zakoni i propisi / Odg: Zabrana upotrebe mrežice za kedere i veličina okaca
« Poslednja poruka marina1983 poslato danas u 23:36:41 »
Zoćo , drmni jednu rakicu pre nego klip pogledaš  :cheesy:
2
Zakoni i propisi / Odg: Zabrana upotrebe mrežice za kedere i veličina okaca
« Poslednja poruka limovac74 poslato danas u 23:32:28 »
Na jednu stranu imamo malobrojnu, ali organizovanu grupu -alase koji imaju isti cilj,na drugu  veliku neorganizovanu grupu ribolovce sa različitim ciljevima i pogledima ili bez cilja . Poenta je da su alasi preko sindikata tražili i dobili zabranu za upotrebu kederica i time smanjili konkurenciju za njihovu najunosniju "robu" -smuđetinu.Danas je to udar na smuđaroše, sutra će se setiti da traže ukidanje upotrebu plovaka ispod 10 gr i udica ispod 6 -tice jer se ugrožava i izlovljava mlađ;mogu da zahtevaju korišćenje hranilica na najlonu jer se izlovljava i ugrožava mlađ;hranjenje na rekama kukuruzom ,jer se menja PH vode... Sve što budu tražili dobiće jer imaju jaku organizaciju...
3
Dunavska birtija / Odg: Pitaj ovde ako ne znaš gde...
« Poslednja poruka mi-ne poslato danas u 23:29:59 »
Recimo double haul zabacajni pokret ljudi koji su pisali knjige prevodili su kao dupli cug, presmesno i jadno.

Nemamo svoje nazive upravo zato sto bi nam sve bilo presmesno i jadno.
U razgovoru sa nekom gospodjom upotrebimo rec "sisodrzac" za grudnjak.
Ju neodgojenog balkanca... nije nam ni mesto u svetu takvima zatucanima... i td.
Za Nemce je grudnjak "brusthalter" (pisem po Vuku).
Brust- dojka, sisa
Halter- drzac
I nase gospodje kazu brusthalter, ali sisodrzac je presmesno i jadno. A jos je jadniji onaj ´ko bi to izgovorio.
I tako to ide kod nas za sve. :grin:

4
Zakoni i propisi / Odg: Zabrana upotrebe mrežice za kedere i veličina okaca
« Poslednja poruka Zoran poslato danas u 23:23:45 »
Pa nije u pitanju samo zla namera. Čerencem ti možeš uhvatiti i 100 kedera, ali ih ne ubiješ i možeš da vratiš višak, neozleđen i zdrav koji će živeti dalje. Mrežicom ćeš ih ubiti taman da to i ne želiš. Uhvatiće ih se 10-20, tebi trebaju samo 5 recimo, ali sav onaj ostatak će uginuti posle nekog vremena jer će biti jako oštećeni i povređeni dok ih ''oslobodiš'' iz mrežice. A i toliko kedera koliko treba velikoj većini ribolovaca je lakše upecati nego se majati sa mrežicom.
5
Dunavska birtija / Odg: Aktivnost ribe i uspeh u ribolovu - 2017. godina
« Poslednja poruka Zmaj Strasni poslato danas u 23:08:56 »
Saran-nisam ga pecao, mrena-nisam pecao, deverika i babuska-bilo je dosta na fider lepih komada, som-nisam pecao, smudj-10 komada od kojih 5 u meri. Poceo ga pecati pre 20 dana aktivno. Stuka-samo jedna kilasica, nisam isao vise od 5 puta. Mrsavo, ali ako bude smudj radio lepo do Nove godine bicu zadovoljan. Oko 60 izlazaka do sada.
6
Po meni je mrezicu za kedere nepotrebno zabraniti jer sve moze postati lose orudje ako se koristi kako ne treba. Kao sto jedan ribolovac moze izloviti tonu ribe za 2 meseca na jedan stap (ako zna), tako i  neko ko koristi mrezicu moze izloviti tonu kedera i unistiti riblju mladj u velikim kolicinama ako to radi sa namerom. Ja npr. imam tu mrezicu i koristio sam je svega 10-ak puta u poslednjih 7 godina da uhvatim par kedera koji su mi trebali za pecanje na dubinku. Posto sam tek od prosle godine poceo dzigovati za to mi nisu trebali. Vise koristim kedericu petljas od 3 metra nego mrezicu. Znaci sve je do nacina koriscenja. Ko hoces moze i cerencem nahvatati 500 kedera dnevno ako zeli.
7
Kulinarstvo / Odg: Kulen-Kulin
« Poslednja poruka Sax poslato danas u 23:03:22 »
 smiley033
Meni je interesantno ovde polemisati,tj.razmenjivati misljenja jer smo svi na dobitku,tj.samo mozemo imati bolji kulen i vece iskustvo.
Ljubo(2W),kazi mi gde i ko je brendirao kulen jer bih zeleo da probam taj kulen?

Taj naziv "kulenova seka" do pre 2 godine nisam znao ni da postoji,a ni sad mi licno nista ne znaci jer je ocigledno da je samo u uzem krugu poznat ljutio se ko ili ne. Kad se kaze kulen,zna se na sta se misli a kad se kaze kulen u slepom crevu ili "kati" onda se misli na taj kulen i to je to.Oba su kulena a ne ovaj tanji seka a deblji bata...
8
Zakoni i propisi / Odg: Zabrana upotrebe mrežice za kedere i veličina okaca
« Poslednja poruka Zoran poslato danas u 22:58:26 »
Probaj da ne uteruješ nigde, čak ni tamo gde je lakše. A nije lepo ni tako se izražavati, pogotovo ako si to što piše da jesi ...

Biće dovoljno samo to da shvatiš da je mrežica za lov kedera sredstvo kojim se prekomerno lovi i uništava ne samo taj jadni i nezaštićeni keder, nego i mlađ plemenite ribe kako si i sam rekao, i da stoga treba da bude zabranjena. Pusti alase, dinamitaše, strujaroše i ostale štetočine, oni će kad tad doći pod udar zakona. Usmeri svoju pažnju i trud u vaspitavanju mladih naraštaja ribolovaca, ako ti je do toga uopšte stalo, na sportski ribolov, u koji mrežica za lov kedera ne spada sigurno.
9
Zakoni i propisi / Odg: Zabrana upotrebe mrežice za kedere i veličina okaca
« Poslednja poruka damjan poslato danas u 22:32:29 »
Nema nama spasa. ODUSTAJEM !
Nekima je lakše uterati u d..e nego u glavu.

Jasno mi je da za većinu ribolovaca nije vredno boriti se. Nadam se samo da ovi klinci,budući ribolovci ,da se za njih nešto vredi boriti,a za ovaj ostatak teško.Pozz.  smiley033
10
Dunavska birtija / Odg: Aktivnost ribe i uspeh u ribolovu - 2017. godina
« Poslednja poruka orka poslato danas u 22:27:18 »
Jednom rečju tuga.. :no:  Sezona još nije gotova,ali ako se do sada nisam napecao,neću sigurno ni u preostalih mesec i po.. :rolleyes:
Sava kod BG-a nikada gora i nikada manje ribe nije bilo..Dno je popločano glavočima od obale do obale.. :smiley:  Na Dunavu slično.Na Tamiš ne idem već pet godina iz poznatih razloga(poluprazan).
Uhvati se tu i tamo bela riba,i to uglavnom na mišiće,ali plemenite vrste u meri su postale toliko retke da kada se ulove,to mora odmah i da se zapiše.. :no: :sad:
Stranice: [1] 2 3 4 ... 10List Ribolov Spin & Fly Smuki Mrdalice HiT Feeder Sportski Ribolov Ribarstvo Info Marketing