Skorašnje poruke

#1
Sitan pribor / Odg: Baterijske lampe za glavu...
Poslednja poruka nesa69 - danas u 01:03:08
To je radni napon baterije. Skoro se sigurno puni na 4,2V kada prestaje punjenje.
Koristim 18650 baterije, one se pune na 4,2V, radni napon ili oznaka je 3,6V. DC ne moram da ti kažem šta je :)
Treba ti punjač 5V/1A što su ti skoro svi standardni normalni punjači. Znači nemoj jedino one novije brze sa više od 1A.
Ovo je ta baterija verovatno. Ako jeste, piše ti dole koji punjač:
https://superfirestore.com/products/superfire-hl65-cob-led-sensor-headlamp-with-built-in-battery-type-c-rechargeable-head-lamp-for-camping-fishing?variant=41792593821878
#2
Dunavska birtija / Odg: Pitaj ovde ako ne znaš gd...
Poslednja poruka Mika Alas - danas u 00:02:15
Kakvi ste kraljevi!!!  :tongue:  :tongue:  :tongue:
Hvala puno za sve informacije i trud!!!
#3
Dunavska birtija / Odg: Bio sam na pecanju...🎣
Poslednja poruka Boris90 - juče u 23:09:24


Otpade brka oko 22h  :sad: idemo dalje
#4
Ostale ribe... / Odg: Tolstolobik
Poslednja poruka DakiNS - juče u 20:09:15
S obzirom na klimatske promene i adaptivne mogućnosti tolstolobika ima ga i biće još više . A to je po svemu sudeći jedina svetla tačka ribolovaca u budućnosti barem što se Dunava tiče. Momentalno se kod nas redovno love od 2 - 5 kg kao neki standard iako i veći primerci nisu retkost. Baš sam se pitao koliko nas lovi tako redovno ribe drugih vrsta te veličine? Meni se svidelo jer retko prođem bez ulova a borba je perfektna.
#5
Dunavska birtija / Odg: Bio sam na pecanju...🎣
Poslednja poruka GogiIsa - juče u 19:45:14
Juče bio na Dunavu.Radila bela onako.Komarci ubijaju.Nema mazalica i spirala koje pomažu kad navale.
#6
Sitan pribor / Odg: Baterijske lampe za glavu...
Poslednja poruka sona - juče u 19:44:52
Kao i vecina artikala po nasim prodavnicama i trzistu je vezana za aliexpres.Sa ovom lampom je isporučen USB kabal pa se verovatno i treba puniti sa telefonskim punjačem,medjutim telefonski punjač je malo jaci pa sam zato i pitao da ne ostetim bateriju.
A riba ide u tepsiju,a Jos ako je Haringa......smiley033
#7
Dunavska birtija / Odg: Bio sam na pecanju...🎣
Poslednja poruka Vlada bgd - juče u 19:25:25
Bili nocas na dunavu.olesili nas komarci,bukvalno.dzaba prskanja,mazanja,raid...masakr.od ribe par deverika kao saka i dve babuske mozda po pola kile.mamci crvi,gliste,secerac,pop up,zito.sve upecano na kombinaciju glista i dva crva.pecano na feeder,dubina 8 metara,hranilice 100 gr.pozdrav i bistro#8
Dunavska birtija / Odg: Pitaj ovde ako ne znaš gd...
Poslednja poruka nesa69 - juče u 14:19:41
Krpio sam ja uspešno jednom sestrin kajak (ne znam koja je firma, ali skoro isti dvosed). One dušeke za spavanje što se naduvaju. Ćaletu onaj dekubit dok je ležao nepokretan. To su sve neki vinili i kada ispratiš proceduru polimerizuju se sa materijalom čamca i ne može da se odlepi. Kod mene piše butanon, verovatno i poliuretan odradi tu polimerizaciju.
Ovo je Copy/Paste iz uputstva za tvoj kajak:
"Popravci:
Konstantnom upotrebom normalno je da povremeno probušite kajak. Većina rupa se zakrpa za samo nekoliko minuta. Uz vaš kajak dobili ste i set za popravak, a dodatne delove za zakrpe možete da naručite u ovlašćenom servisu Intex ili na našoj web stranici.
Najpre pronađite gde ispušta. Voda sa sapunicom pomaže vam da locirate mesto ispuštanja. Temeljno očistite područje oko rupe da biste uklonili prljavštinu ili garež. Isecite komad zakrpe dovoljno velike da preklapa oštećenu površinu od približno 1.5 cm (1/2"). Odsecite rubove i stavite zakrpu na oštećeni deo i ČVRSTO PRITISNITE PREMA DOLE. Postavite neki teret na zakrpu. Nemojte naduvavati 30 minuta nakon krpanja.
Ako zakrpa ne drži, možete da kupite PVC ili ljepilo na bazi silikona za popravak madraca za kampiranje, šatora ili cipela u lokalnom dućanu da zalepite plovilo. Molimo da za uputstva o krpanju potražite u priručniku."

Ja sam koristio Tip Top komplet koji sam uzeo u lokanoj radnji za biciklove (Kotik). Nije skup a fleke možeš i od samog čamca ako imaš negde lufta da isečeš a da neće više trebati (pocepano sedište npr.). Koristio sam onaj kraj od dekubit dušeka koji se ne naduvava, npr.
Ovo je taj, ali ne znam gde da potražiš na netu. Ta veća fleka je 7x4 cm.
Dobijaju se ti setovi sa bazenima, čamcima, dušecima ... pa vidi okolo.
Kucaj u google Set za krpljenje bazena, čamaca i dušeka. Imaš po Decathlonu, Intexovim lokacijama...
#9
Ostale ribe... / Odg: Tolstolobik
Poslednja poruka mrcko - juče u 13:11:53
Potpuno je bespredmetna priča da li se ili ne razmnožava u našim vodama. Svake godine početkom leta gledam ogromna jata tolstolobika veličine prsta uz obalu Dunava. Znači ne samo da se razmnožava već mu je po svoj prilici mrest vrlo uspešan.
#10
Sitan pribor / Odg: Baterijske lampe za glavu...
Poslednja poruka pkv-pecaroš - juče u 11:19:31
Lijepo taj poklon spremiš u ladicu inaručiš si sa alija,temu ili odakle god hoćeš naglavnu punjivu preko usb priključka koji već imaš doma a ne tu izmišljati toplu vodu pa te izađe skuplja pita od tepsije.