Military Shop


PKVM sistemi D.A.M.rs - prodaja ribolovacke opreme nemackog proizvodjaca DAM
Carp Mania - sve za takmicarski i rekreativni ribolov Vodomar.rs MG Servis
Turisticka_Organizacija_Apatin Marketing
Plovak Plus - prodavnica ribolovacke opreme Marketing Riboshop Marketing

Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 4 ... 10
1
Meteo / Odg: Vazdušni pritisak
« Poslednja poruka Ljuba poslato danas u 00:34:06 »
Na Dunavu sam 2-3 dana nedeljno i to redovno tako da mogu donekle da pratim šta se dešava. Od kako je počelo lepo vreme a samim tim i visok pritisak, ulova nema.
To što se desi da ponegde neko nešto upeca je izuzetak, ništa drugo. Juče i danas sam bio na vodi ceo dan i bilo je bar 10 čamaca na raznim pozicijama, niko ribu nije video. Na mom mestu gde uvek imam rezultata ne pipa zadnjih 10 dana. Pritisak je konstantno ~1025 što je izuzetno visoko tako da nemam dilemu, ako nas 10-15 ništa ne upeca i to na potesu od 10 km situacija je jasna.
2
Dubinka & feeder / Odg: Bela riba na klasičnu dubinku
« Poslednja poruka ribolovacnis poslato danas u 00:10:14 »
Vrlo verovatno da si pecao na mestu gde riba samo prodje i ne zadrzava se pa zato imas u tom periodu pecanja a kasnije ne jer verovatno riba nije tu.
Da je riba stalno tu imao bi bar sporadicna pecanja nakon tog perioda.
Ako imas feeder stap probaj da izadjes malo ranije i da nahranis tu poziciju. Ako sam upravu uspeces da ribu bar neko duze vreme zadrzis na toj poziciji dok dole ima sta da jede.
Koja je dubina tog mesta
3
Dubinka & feeder / Odg: Sistemi za pecanje feeder tehnikom
« Poslednja poruka Milan berkut poslato danas u 00:04:19 »
Paternoster iliti Očenaš u prevodu, a još pravilnije reći Petlja Gardnera (PG). Slažem se sa kolegom Jamalom da je to jedna od najstarijih montaža i u svakom slučaju najprostija montaža. Pored PG u odredjenim uslovima se koriste i montaže Inlajn, Simetrična petlja i Asimetrična petlja. U odnosu na ove navedene montaže Petlja Gardnera jeste najosetljivija! Nemojte shvatiti da su ostale montaže neosetljive, ne, i one su sasvim dovoljno osetljive da bi se sa njima moglo normalno pecati,, ali kod njih su specifičnosti vezane za prezentaciju mamca na udici pa u mnogo slučajeva jesu i bolji izbor od Petlje Gardnera, npr. Inlajn montaža je to vrlo često.
Sama Petlja Gardnera, što se lepo vidi na crtežima gore u postu kolege Jamala, svojom konstrukcijom omogućuje da logičan nastavak osnovnog najlona koji se spušta prema dnu nije onaj kraći krak prema hranilici već je onaj duži krak za koji se vezuje predvez, pa se time dobija direktna veza udice na predvezu preko osnovnog najlona sa vrhom štapa i kad riba uzme mamac mnogo je manje sile potrebno da se to vidi na vrhu štapa nego kod Inlajn ili simetrične/asimetrične petlje. Ako krak sa predvezom postavite pod 90 stepeni u odnosu na osnovni najlon sa desne njegove strane i opišete polukrug do tih istih 90 stepeni prema dole tj prema hranilici, taj ''donji'' polukrug i jesu smerovi gde se na vrhu štapa detektuju i najmanji trzajevi tj gde je potrebna najamanja sila povlačenja da bi vrh štapa odreagovao. Ali, postoji i ''gornji'' polukrug tj smerovi od položaja na 90 stepeni pa prema vrhu štapa, e to je zona u kojoj će riba odmah osetiti otpor težine hranilice i ili će ispljunuti mamac ili će se samozakačiti usled mase hranilice a da se to može videti na vrhu štapa j e d i n o  ako riba pomeri hranilicu s mesta!!! I što je smer kretanja ribe više prema ''gore'' tj prema vrhu štapa to je taj efekat izraženiji. U ovom slučaju se Petlja Gardnera ponaša kao fiksna montaža!
I sad drugi deo koji se odnosi na onaj obično kraći krak (Petlje Gardnera) prema hranilici. Što je taj krak od čvora gde počinje pa do hranilice duži - utoliko je i sama montaža PG osetljivija, i obratno, što je on kraći utoliko je i montaža manje osetljiva! Evo i zašto - npr. ako riba povlači u stranu pod 90 stepeni u odnosu na osnovni najlon treba da zateže malo duže, na dužem kraku, dok ne oseti otpor hranilice a indikacija na vrhu štapa je za toliko izraženija. I obratno. Ova razlika u dužini zatezanja tj u vto malo vremena više u kojem riba kasnije oseti otpor hranilice jestu vrlo male veličine ali su izuzetno važne jer i ribi vrlo malo vremena treba da mamac npr s vrha gubice ubaci dublje u usta, zar ne?
Tako imamo vrlo važna dva elementa montaže Petlja Gardnera (Paternoster, Očenaš) a to je dužina kraka od račvanja do hranilice, i, smer kretanja/potezanja ribe.
Nastavak sutra . . . odo' na spavanjac  :bye: 
4
Dunavska birtija / Odg: Galerija ulova - komentari, pitanja i čestitke...
« Poslednja poruka dragan2006 poslato juče u 23:26:49 »
Bravo Kojote, ne fermaš čak ni visok pritisak! :takoje: :tongue: :thumbup:
5
Meteo / Odg: Vazdušni pritisak
« Poslednja poruka dragan2006 poslato juče u 23:00:23 »
Tako je Orka,kada radi nikoga ni ne zanima pritisak.Evo još jedna stvar,na Savi i Tisi ne radi al zato na Dunavu kod pojedinih ubija a pritisak je svuda povišen i sve su reke u stagnaciji sa manjim opadanjem.Mislim da ni sami nismo svesni svoje nemoći u sličnim situacijama...
6
Dunavska birtija / Odg: Galerija ulova - komentari, pitanja i čestitke...
« Poslednja poruka munja poslato juče u 22:54:02 »
Bravo ivane87 Ala vera i za smudja

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

7
Dunavska birtija / Odg: Galerija ulova - komentari, pitanja i čestitke...
« Poslednja poruka pikeman poslato juče u 22:52:45 »
Čestitke svima na ulovima :thumbup:.

Bravo Milane :clap2:, lep smuđ. Dobrodošao na forum smiley033.
8
Strune / KastKing
« Poslednja poruka mihabg poslato juče u 22:43:20 »
Laleta Gatora kad zakacis sa  0.40 , verovatno nema sanse da pobegne
Jesi probao da vezes auto umesto lanca za slep sa njim  ?
Koji bre Owner, idi u NASU da ti naprave udicu da se ne iskrivi na taj profil...
Salim se malo, preterujes “malo” sa tim FI deltidz HI-FI .🤣
Imas strunu na stapu ko Munja kad sam mu video prvi cekrk za soma...
Tu negde, ko moj kanap za camac 🤡
9
Smuđ / Odg: Galerija ulova smuđa varalicom - 2017. godina
« Poslednja poruka milan_apa poslato juče u 22:37:36 »
Vecerasnji ulov - smudj 4.200kg, Orka sed 9cm FB  :clap2:
10
Dubinka & feeder / Odg: Bela riba na klasičnu dubinku
« Poslednja poruka jevtabg poslato juče u 22:10:20 »
Čudna stvar, ujutru ne moram ni da gledam u stap, zabacim prvi i dok raspakujem drugi vec su 2 sigurno na udici.
A posle 8:30 tajac.Ostajao sam i do 14-15h ali džabe.Taj potez ima i veliki prelaz dubine, plovni put je tu, i ne znam da li da probam tu da bacim na kedera od rane zore.Ta desna strana je bez kamenja, i tu pecam belu, a 7-8 metara levo ako se baci , kidanje 90%.Tu levo bacam na kedera, i olovo 80g da sto pre legne, da ne kaci, ali često odma ubodem kamen. Da mogu da soniram taj deo, čisto da vidim kakva je konfiguracija dna.
Obično ide ćera samnom, i ćale se skoro navadio,  pa uhvate kedere za dubinca.
Ove subote nisam stigo da uhvatim kedera, tek kad stane bela - 8:30, upecam kedera pa bacim dubinac za smuđa ili soma.
Stranice: [1] 2 3 4 ... 10List Ribolov Spin & Fly Smuki Mrdalice HiT Feeder Sportski Ribolov RibarstvoInfo AMS Jiggs