GENERALNO O FORUMU > Predlozi & pitanja

Ocenjivanje postova

(1/11) > >>

specialized:
Na nekim forumima postoji opcija da registrovani clanovi ocenjuju postove. Posle svakog glasa,reputacija posta bi se menjala. Svaki + dovodi do rasta reputacije posta a - do pada.
Primer:


Drugi post bi svi ocenili negatvno i post bi imao rejting npr -10 ako bi 10 registrovanih clanova dalo 10 minusa ili 11 clanova 11 minusa a 1 clan 1 plus.

Posle se javlja stalni pouzdani clan foruma (ima ukupno 236 + na postovima) i dobija 2 plusa na odgovor.
Takodje,rast/pad reputacije na svim postovima pojedinacnog clana bi se sabirali u ukupan rejting (vidi se ispod slike clana). Po tome se vidi da je clan koji je dao drugi odgovor nepouzdan.
Ovo verovatno ne bi niko predlozio ali sam naveo kao primer da shvatite otprlike kako bi izgledalo.
Svako bi mogao samo jednom oceniti.
Kada dodje neki gost na forum,on bi samo mogao da vidi reputaciju a ne bi mogao da ocenjuje dok se ne registruje.
Sta mislite o predlogu?
 smiley033

Goachild:
Sa trenutnom skriptom foruma to nije moguće.
Ako naredna verzija bude imala opciju razmislićemo o predlogu.
Hvala.

VladimirR:
Iskreno, mislim da je to individualna stvar. Primer koji si naveo je ok, za ocenjivanje, ali ko će na forumu da takav odgovor kao u primeru  :huh:
Mislim da bi se ovde više ocenjivalo (lajkovalo) sve i svašta i da krajni rezultat ne bi opravdavao cilj, kao što rekoh ocena znači + ili - odnosno lajk ili dislajk i to bi se pretvorilo u buvlju pijacu pozitivnih i negativnih komentara, jer nekome se više sviđa šta je napisao Petrović Petar, a neko je sasvim drugog mišljenja i tu nema kraja.
To je moje mišljenje, onako na prvu.  :bye: ne mora da znači i da sam u pravu? Znači + ili -  :lol:

specialized:
Tacno je sve sto si rekao osim za komentare. Komentari bi bili kao i do sad,svako bi iznosio svoje misljenje.
Bilo bi i lajkova i dislajkova,zavisno od toga sta se nekome svidja,ali kad bi bila neka krajnost (npr. saran se ne peca preko 50m od obale ili primer koji sam gore naveo),bilo bi mnogo dislajkova i retko ko bi "udario" lajk. Posle toga bi mu trebalo dosta pozitivnih postova da se bar vrati na 0 ako nece da mu na profilu reputacija bude duboku u minusu  :smiley:

VladimirR:
Pa to i pričam sve je idividualno, a opet primer za šarane, na Uvačkom jezeru se peca na nekim terenima ne dalje od 10-15 metara, a opet u nekim delovima jezera, zabacuje se 70-80 i opet to je sve stvar do vode i mesta gde se peca, pa tako i ostali primeri i komentari mogu da utiču što pozitivno, što negativno.
Sve u svemu dobar predlog k'o što reče Goachild, da administratori i moderato sednu za sto i daju svoj predlog u koliko naredna verzija bude imala opciju.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju