Ocenjivanje postova

Započeo specialized, 11 Mart 2015, 13:02:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Da li ste za to da se uvede mogucnost ocenjivanja postova?

Da
17 (34.7%)
Ne
32 (65.3%)

Ukupno glasova: 49

limovac74

Podržavam svog plavog prijatelja .

Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

Oliverikus

Ovaj predlog i njegov cilj sam shvatio kao pokušaj potvrde kredibiliteta člana foruma (ako sam drugačije shvatio, ispravite me).
Relativno kratko učestvujem kao član, ali sam prisutan mnogo duže. Zbog loših iskustava sa nekih drugih foruma sa drugom tematikom, gde je bilo prepucavanja, čak i pretnji članova drugim članovima, kao neistomišljenicima, oprezno sam pratio rad ovog foruma i na kraju odlučio da mogu normalno da učestvujem, opušteno i bez nerviranja. Na ovom forumu administrator i moderatori stvarno rade svoj posao, prate teme za koje su zaduženi, uklanjaju nedolične postove članova, povremeno opomenu kada se izađe iz okvira teme... Šta nam više treba?
Svako od nas gradi kredibilitet na osnovu napisane reči, postavljene fotografije ili linka. Ko sve to prati, lako će utvrditi koliki je kredibilitet i po kojoj oblasti svakog od nas. Imamo mnogo članova koji se izdvajaju kao stručnjaci u nekim temama, te je njihovo mišljenje neprocenjivo. A ti članovi se lako prepoznaju, nisu im potrebni nikakvi  :thumbup: . A ako je cilj da se neko oceni i ocrni  :grin: opet nije potrebno ništa, sami možemo doneti takvu ocenu na osnovu istih principa kao za prethodne. Uglavnom, to je jako retko baš zbog toga što administrator i moderatori rade svoj posao.
Da bi forum funkcionisao, potrebno je da imamo slobodu izražavanja, u okviru pravila, bez bojazni od neke sankcije, pa i  :grin: . To znači i da možemo imati suprotno mišljenje od člana koji je stručnjak u svojoj oblasti, jer niko nije sveznajući...
Na kraju, ja tu nebih ništa menjao.

specialized

Citat: Jeremija poslato 13 Mart 2015, 20:34:11
Zanima me šta ima da kaže i "specijalista" i "boem"
Povodom cega? Mislim da sam napisao sve sto sam imao na prosloj strani.
Za mi-ne:
Moze pluseve da zaradi gde hoces ali odnos + i - tog posta bi se prvo gledao jer je to odgovor (preporuga) na postavljeno pitanje.
Vecina ovde spominje neko takmicenje,vredjanje,pretnje itd. Ne moraju + i - sa svih postova da se sabiraju u reputaciju clana (da ne bi slucajno doslo do vredjanja,takmicenja..). VooDoo_Chile je tako nesto predlozio.
Oliverikus,ovo nije zamisljeno kao pokusaj potvrde kredibiliteta clana.

kole

Koliko je merodavan taj koji daje + ili - nekom članu?

specialized

Ne daje clanu nego njegovom postu.
Merodavan je isto toliko koliko je taj clan merodavan da pise isti post (tako bi trebalo da bude).

Oliverikus

Za specialized

Citiram sa početka: "Takodje,rast/pad reputacije na svim postovima pojedinacnog clana bi se sabirali u ukupan rejting (vidi se ispod slike clana). Po tome se vidi da je clan koji je dao drugi odgovor nepouzdan."

Možda sam upotrebio pogrešnu reč, umesto reputacije - kredibilitet (mada je to meni isto).

Druže, mislim da me ipak nisi ubedio da ovo nije pokušaj određivanja "reputacije" člana.

Jeremija

Citat: specialized poslato 14 Mart 2015, 12:14:26
Povodom cega?

Povodom bilo čega - kupovine varaličarskog štapa, pravljenja kobasica, ocenjivanja postova... Interesuje me svako mišljenje, meni ne prija da mi upada u oči koliko neko ima "podržavam" ili "ne podržavam", odmah me vuče na neki zaključak koji nije moj, daje mi predrasudu u startu. Podjednako cenim svakog člana ovde, pogotovo admina i moderatore koji rade majstorski posao. Bilo je i primera banovanja i ne mogu da kažem da nisu bili zasluženi, ali to se videlo u roku od 2 sledeća posta i gotovo.

Nije mesto za + i -, nego za "hvala kolega na preporuci" ili "ma to nema veze, kod mene je baš suprotno".

Ponavljam - moje mišljenje.  smiley033
Nou frks. Nou paniks.

Olovo

Ja pitam, čemu ova tema? 3
Trese se malo prazna slama!

Aliii ko hoće da češlja eto mu mojih 7i kusur iljada postova pa neka se na meni kali..sve ću da priznam.


Odo krečit šljive.

specialized

Oliverikus,
To bi trebalo da znaci da kad bi se uvelo lajkovanje postova,moze takodje da se uvede da svaki lajk utice na reputaciju/kredibilitet. Neki cilj je bio da se na neki nacin izdvoje korisni postovi od nekih manje korisnih. Nesto tako su predlozili DuleN i Chile. Nisam video da je neko to komentarisao ili predlozio neki bolji nacin za izdvajanje postova iz mora drugih,samo je bitno da se naglasi da ovde nije potrebno "takmicenje".
Takodje,na prvoj str sam napisao da sam promenio misljenje na osnovu iskustva od Duleta.
Olovo slobodno zakljucavaj/brisi,sto je takodje napisano na prvoj str

Olovo

Kolega , to neka gazda odluči šta će da se radi , ja sa izneo svoj stav i svršio sa ovim , a i nije loše jer u shaoutboxu samo se neke gole tete puštaju..


Odo krečit šljive.

Pirke vuk s Tise

specialized  Ајде повуци овај твој "амадман" из даље расправе. :cheesy: Па да почнемо о пецању, а оно за "голе тете" Olovo + ко врата  :cheesy: smiley194 

mi-ne

Obozavao bih negativne ocene.
Prosto nebih znao `ko bi mi bio simpaticniji, negativne ocene ili onaj `ko bi mi ih dao.

specialized

Citat: Pirke vuk s Tise poslato 14 Mart 2015, 20:20:02
specialized  Ајде повуци овај твој "амадман" из даље расправе. :cheesy: Па да почнемо о пецању, а оно за "голе тете" Olovo + ко врата  :cheesy: smiley194
Razumem da ljude mrzi da citaju temu sa 10 i vise strana ali ovu,to ne mogu razumeti  :lol:
Jos na prvoj str sam napisao da sam promenio misljenje na osnovu Duletovog iskustva. Jbg,ko ce citati sve  :cheesy:
I dalje ostajem pri tome da se treba naci neki sistem za odvajanje korisnih od onih manje korisnih postova. Bilo bi lepo da neko predlozi neki svoj  :tongue:

mi-ne

Ako hoces da imas korisne informacije na raspolaganju bez gubljenja vremena sa onim drugim, to ti funkcionise jadino kupovinom knjige autora u koga imas poverenja.  :takoje:

Olovo

Au pa ček ..sad setih , bio je podforum , "dushanroom" ...tu su se nekada ocenjivali postovi ..izvinjavam se nisam siguran dali je to to..

http://dushannroom.smfforfree4.com/index.php?action=forum


Odo krečit šljive.

Teme sličnog naslova (3)

10215

Odgovora: 33
Pregleda: 20838

19139

Odgovora: 18
Pregleda: 11050

12132

Odgovora: 51
Pregleda: 12384