GENERALNO O FORUMU > Predlozi & pitanja

Kako napraviti .gif avatar - profilnu sliku "koja se pomera"

<< < (2/2)

MadScientist:
Moguce da forum ne podrzava toliku rezoluciju gif animacije pa je prebaci u obican jpg format. Probaj da smanjis rezoluciju animacije pa probaj opet da je postavis.

Za to ces vec trebati skinuti neki program za gif animaciju.

Goachild:
Cobraman isprobaj da li ti ovaj radi-odgovara:

 smiley033

Gagi:
 smiley033   
Kako da vam profilna slika "mrda" kao ovaj moj smuđ i šed.   :rolleyes: 
Možete napraviti profilnu sliku - takozvani "avatar" od dela nekog vašeg privatnog video snimka ili klipa sa youtube-a.  Na linku :  https://imgflip.com/gifgenerator     aploudujte neki .mp4 ili sličnog formata video sa vašeg računara ili sa youtube-a i sličnih sajtova samo prekopirajte link. Na narednoj stranici, podesite parametre na "100px avatar" i podesite klizače (pomerajte zeleni - početak i crveni-kraj trougao) odakle-dokle da obuhvati snimak. Preporuka je nekih 10 sekundi maksimum, preko toga snimak će izgledati previše usporeno kao avatar. Kao primer sam koristio snimak sa youtube-a "nevreme na Dunavu" sa kanala "Vukova sa Dunava". Zatim kliknite na "Generate GIF". Na kraju kliknite na "Download" i preuzmite vaš "mrdajući" avatar i sačuvajte ga negde na vašem računaru. Onda se ulogujete na "Vukove" i postavite ga kao sliku profila, sasvim uobičajeno, bez nekih dodatnih kerefeka.
Na slikama se vidi korak po korak ceo postupak. Vrlo lako, a dobro izgleda i može da se koristi na bilo kom forumu, čak i na fejsbuku.
Za one malo naprednije korisnike, ima još dosta drugih opcija, može se dodati tekst, okrenuti slika naopako i slično.   :ok:

slob:
Gagi, svaka čast i hvala na jasnom uputstvu. Pitao sam se uvek kako to da neko ima razne "mrdajuće" avatare. Probaćemo!

Gagi:
 :thumbup: 
Avatari u .gif formatu se mogu naći i gotovi na internetu, ukucajte u google recimo funny gif ili fishing gif avatar i slično... Međutim, za one koji bi želeli da imaju sopstveni, unikatni .gif avatar ono gore je jedan od načina.   :takoje:  Evo par gotovih primera sa neta koje možete preuzeti, desni klik na sliku i "save image as" pa je sačuvajte na vašem računaru a onda je ubacite na forum kao sliku profila.
http://rs231.pbsrc.com/albums/ee28/pinkdolphin11/smilies/7_3_210.gif~c200
http://www.sherv.net/cm/emoticons/cook/cook.gif
http://yoursmileys.ru/tsmile/rest/t4111.gif

 :ok:

 :bye:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju