Ribolov petljašima - takmičarcima

Započeo NikolaNS, 12 Decembar 2017, 16:27:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pex

Taj štap ima 5 generacija i svi su isti sem dizajna. Heheheheeheh.
'Talijanska posla.
Imam 5 i 6m ove štapove i savršeni su. Da nemam mog prastarog Mavera 7ca bi bils ista definitivno.
Po toj ceni je fenomenalna kupovina.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

glos

Tržište nameće potrebu za stalnim izbacivanjem nečega novoga, kao i sa autima.
Proizvođači isuviše često pokvare već gotovu, dokazanu stvar, upravo zbog toga.
Bolje i da mjenjaju naljepnice nego da silom mjenjaju ( na gore ) karakteristike.
Sjetim se one Stele sa naprasno konstruisanim, SSO. Koji ima svoju svrhu ali nikako sa tankim pletenicama i kratkim zabačajima. A za koje je ta Stela konstruisana.
Ne javlja se Tonyboy sa iskustvima, a siguran sam da mu se do sada usjecala struna preko nekoliko puta.
ZOV

Nikola016

Ja sam odavno video Extreme 7m stariju seriju ali bas je bilo odavno, nikako ne mogu da se setim tog štapa ali ne sumnjam da je kvalitetan. Poručio sam ga, jedva čekam da stigne :lol:

nadal

jel se plovci od 2 grama i manje zabacuju ispod ruke ili preko glave?

obradovicsrdjan

Sve sto moze ispod ruke se tako i zabacuje. Zavisi od terena, sevara ispred, granja iznad...

Sent from my SM-A217F using Tapatalk


skvrl

Tek plovke tezine manje od 0.5 g, najčešće 0.3, šesticom - padam u iskušenja da zabacujem iza leđa kada su nepovoljni vremenski uslovi. U tim slučajevima prelazim na teži sistem pre nego da zabacujem iza leđa čak i kad je to moguće.

Mileka

Pozdrav, neka preporuka za petljaš 6m u rangu 5.000-10.000 din, za Dunav?

Treba mi kedere da pecam, problem je što naleti i po neka deverika / nosara malo krupnija pa gledam da kupim za mrvu kvalitetniji, svestan sam da nema tu bilo šta ozbiljno za ove novce ali možda neko ima dobra iskustva sa nekim manje zvučnim imenima.

Pecam od malena na petljaše kedere ali nisam nikada ozbiljno posvetio pažnju tom tipu ribolova, nego uzmem bilo koji i pecaj, sad bih da je malo kvalitetniji.

Hvala unapred u svakom slučaju.

sona

Jeftinija i lako dostupna Formax varijanta THUNDER NG POLE 600.Mozda ne preterivati i sa ovim se moze izvaditi solidan primerak Deverike jedino obratiti paznju na kvalitet kopce na vrhu,ja sam moju preredio i ojacao ona plasticna puce odma. smiley033

skvrl

Nanocore energy pole 600 za te pare (oko 2000 dinara skuplji od thunder ng a znacajno laksi a upada ti u budzet - 205g). Pre nekog vremena sam ga drzao u ruci, delovao mi je skroz ok. Thunder NG doduse nisam ali vidim da je 40g tezi.
Na te stapove svakako idu tanki najloni i svakako nikad ali nikad ne bi trebalo riba da polomi stap, dakle, ne dajes novac za snagu, taj kriterijum odradjuje i kineski za 1000 dinara... Cena je do do tvog komfora i uzivanja u samom pecanju ukoliko stap drzis u ruci dok vozis plovak.

komša015


mrcko

Za kedere je izvrstan. A biće i za sitnu belu. Pričam o modelu od 4m. Ali nije za krupniju ribu. Glindžavost već pokazuje na babuškicama veličine šake. Ali ih vadi.
Model od 6m me niti najmanje nije fascinirao. Pa sam odustao od njegove kupovine. Nije ništa lakši od rivercrafta iste dužine. Rivercraft bar nije glindžav na krupnijoj ribi. Ali nije za lagane sisteme (plovke ispod 1gr).

skvrl

Kolega Mileka, bio sam večeras do Formaksa da pouzimam ponešto što mi fali pred vikend. Setih se kad sam prolazio pored štapova i otvorio sam i Thunder pole šesticu koju je kolega Sona pomenuo a koji ranije nisam držao u ruci. Energy 6.0 treunotno u Novom Sadu ni nema. Lično - po meni - sasvim pristojan štap. Po sećanju, Energy je ostavio bolji utisak na mene jer je lakši ali Thunder je lepo balansiran i dobar štap pogotovo kada cenu uzmeš u obzir. Mislim da oba itekako opravdavaju svoju cenu.
Nijedne ribe na bilo koji od njih dva ne treba da se plašiš uz predvez ne deblji od 0.14.

Teme sličnog naslova (10)