RIBOLOV BELE RIBE > Plovkarenje

Sve o pecanju match tehnikom

(1/96) > >>

Radza:
Tehnika koja se kod nas slabije upraznjava u rekreativnom ribolovu.Vise je koriste takmicari i to cak i oni u vecini slucajeva kad je "dirigovano" takmicenje ili kad nema druge nego ribu traziti na vecim daljinama.Mislim da nema potrebe pisati o samoj match tehnici i priboru koji se koristi ,vec me interesuju vasa iskustva u pecanju ovom tehnikom. Npr.  Kad se odlucujete za ovu tehniku?Dali idete namenski da pecate match tehnikom ili vam to odredjuju uslovi na vodi ?
Koji sistem najcesce koristite ? Fixni ili klizeci ?Kako i cime hranite?
Imao sam pre nekolko godina raspravu sa jednim  APOTEKARSKIM POMOCNIKOM   dali wagler moze da se baci na daljinu od 80-ak m?  Sta vi mislite o tome ?
Aajde malo da pokrenemo i ove teme .Nije sve u shedovima ,tvisterima,voblerima i ostalim varalicarskim da ne kazem s..... . :no:

rebel:
Dobaciti mozda, ali kako videti šta se događa sa plovkom na 80 metara?  :cool: :sad: :huh:

Radza:
Iskreno da ti kazem.Na toj daljini (ili bar priblizno tolikoj)sam pecao samo sarane na komercijalnom jezeru,a kod takvog pecanja nema neke filozofije oko plovka.Wagleri za tu daljinu su veliki i teski od 18 gr pa nadalje  i njihove antene su sasvim dobro vidljive i jos ako imaju pera za stabilniji let plovka onda ih nije tesko uociti.Saran odvuce taj plovak tako jako da prosto nemoze a da se ne primeti sta se desava sa njim.
E sad pecati belu na toj daljini ...hmmm......  .
Neverujem da to ima neke svrhe jer sigurno na toj daljini nemogu da se primete sitni titraji i kretanje plovka u stranu. :no:

Bigash:
To smo i onda cini mi se zakljucili da belu ribu nema smisla loviti weglerom na toj daljini, fider je mnogo sretnije resenje  :wink:

Radza:
Tako je.Belu ne vredi. ali za sarana je to sasvim ok.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju