Sve o pecanju match tehnikom

Započeo Radza, 03 Januar 2009, 20:36:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bogdan

Da li neko peca na dunavu ili nekoj drugoj reci, tako sto samo hrani sa prackom (crvi,kasteri...).? Kao sto to rade englezi na njihovim rekama....

Dva vuka

Treba plića reka , sporijeg toka, da bi tačno znao šta radiš, tako praćkajući.  :wink:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

sona

Ne znam kako drugi al ja sam batalio takav sistem ribolova nikako mi nije legao sa tom procedurom... pravio sistem ovako onako i nisam mogao da postignem da sve bude kako treba.
Prihvatam kritike  :cheesy:

Bogdan

Pa ja trenutno samo kedere pecam tako, relativno blizu od obale, ponekad naleti sitni sljivari i po koja deverika.. Lakse mi je da prackam crvice, nego da hranim stalno sa dosta navlazenom primamom..

sona

U tome i jeste ta tehnika da se peca daleko skoro kao dubinka,mada nam nesto i nije legla :lol:skvrl

Pecam ja tako, na Dunavcu gde je gotovo stajaća voda, dubina ~2.5m, meč, rukom ne mogu da dobacim i hranim praćkom šečercem, kuvanim žitom i poneka kuglica od one najjeftinije Formaks primame, eventualno malo crvića i ništa vise od toga. Zanimljivo je da tu šaran hoće da dođe na crva ili glistu ali nece na šečerac s kojim se primami. Uglavnom krupne bodorke, poneka babuška i sitniji šaran (retko koji bude iznad mere). Isto tako i na DTD-u leti samo nikako crvice u primamu i tu je sve isto, dubina malo veca i uglavnom su krupnije deverike

Dubinko

Jedno pitanje. Pecam na jezeru gde je dubina od 5 do 8 metara. Potrebno je pecati na daljini od 20 tak metara od obale. To bi trebala da bude idealna daljina za vegler. Ciljna riba deverika, ponekad klen.
Veoma često mi se plovak zamrsi prilikom leta.
Probao sam da pecam na razne vrste veglera.
Ravne i one sa telom. Sa otežanjem na plovku i bez otežanja. Jeftinije ali i neke skupe. Sa otežanjem u tački ili raspiredjeniom sačmom.
Probao sam da ispod plovka i glavnog otežanja vežem deblji najlon duplo duži od plovka. Ništa ne pomaže. Bar svaki treći zabačaj mršenje. Probao sam sa metch kopčom i bez nje. Probao sa najlonima 0,16 , 0,18 i 0,20
Ne odustjem i dalje ali je vrlo iritantno.
Čitao sam na forumu, gledao youtube videe, ali rešenje nisam našao.
Neki konkretan savet ili skica bi pomogli.
Kakve plovke biste preporučili za ove dubine i daljine. Često duva vetar.
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

laki22

pre nego sistem padne u vodu, mozes rukom uhvatiti najlon da ga ustopujes, da se sistem opruzi. ja npr navika od fidera, zakacim klip jedno 4 okretaja masinice vise, kad udari u klip opruzi se, vrh brzo pod vodu, 4 brza namotaja i cekam da se sve lepo slegne

Dubinko

Pa i to mi nije jasno, pokušavao sam. Ako je najlon uklipovan zašto bih ga rukom hvtao. Ja zabacim i dignemo štap u vertikalni položaj i opustim ruku. Pre nego što sistem dohvati vodu udari u klip. Zar to nije isto?
Ne pametujem, samo razmatran.
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

djmisha77

Na kraj osnovnog vezi deblji najlon  (0,25 ili 0,30) kao sok lider u duzini vecoj od duzine predveza koju koristis, negde oko 1m. Ispod njega virbla pa predvez. Na taj deblji najlon postavi olova odnosno montazu koju koristis.
Ako ne radi onda je do tehnike zabacaja. Bacaj tako da sistem dok leti ima lep luk a ne da pracnes snazno pa da ide paralelno sa vodom. Klipovano ili zadrzano rukom mora biti a isto tako moras mu dati vremena da se opruzi. Ne mose klip da bude na 5cm od vode jer predvez ne stigne da se opruzi.

Sent from my M2010J19SY using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.