Plovkaroški sistemi

Započeo Pop AR, 18 April 2011, 18:43:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sp1tF1re

Imam bar jedan u rezervi na lotri,ali mi nije problem a i vise volem da vezem na vodi to je za minut-dva,koristim od 0,10 do 0,20mm najlon zavisi sta radi,za kedere do max o,14mm a za bakute do 0,20mm plovci od 0,4g do 3-5g.Pecam sa chetvorkama i shestakommilankrezner

Pozdrav forumasi...       Pecam na plovak par godina i to na malim rijekama, sad me zanima raspored olova na sistemu kako ga postaviti jer to jos nisam prokuzio, uglavnom pecam po dnu i to podusta, klena i zutooku, sistem mi se sastoji od osnovnog najlona 0.16, plovka od 1.5 - 2 gr, vrtilice i predveza 0.14 duzine 30 cm...    Zanima me kako je najbolje rasporediti olova za pecanje po dnu,..   

pdavor

U Zvorniku ispod benzinske pumpe ima jedno par prelepih mesta i tu volim da pecam sa ženinim tetkom čovek me vodi po Drini jer je ceo život pored reke (nisam ja stručnjak za Drinu već on) pecali smo skobalja na bolonjez i nije nešto hteo da se javlja, a ja u torbi novu sedmicu reko ajde da je probam dubina oko 1,5 - 2 m vetra nema ma milina. Pošto se skobalj na tom delu peca na hlebnu ružu ja odlučim da stavim par crvića za promenu prvo zabacivanje mrena izvukao sam je imala je oko 0,800 gr, ali kad se štap savio ja sam pomislio daj bože da pukne predvez, a on je bio 0,12 izvukao sam ribu  prihvatio je rukom i nikad boljeg osećaja nema dok se ne uhvati na direktaša samo sad stavljam 0,10 da mi srce ne otkaže posle je bilo još par malih jezeva(300 - 350gr) ali sa tim ribama nema problema samo sa mrenom pamet u glavu i predvez 0,10 - 012 max a i tad je igranka jer to je osigurač za štap i vaš novčanik. Nikad slađe nisam popio pivo valjda od staha, usta se osušila, a mrena je trebalo već da je porasla na 2kg prošlo je više od dve godine, nadam se da će mo se sresti ponovo.(ALI 0,10 I NI MRVICA VIŠE)

vradojicic

I ja ne idem na deblji prdvez od 0.10mm na takmicarcima. Na osnovni 0.128mm i predvez 0.10mm sam uspeo na Kolubari da izvucem sarana od 2,5kg i izvlacio sam mrene kilasice, skobalje kisase a par puta mi je veci saran i som otkinuo kao od sale.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pdavor

Vlado ja stavljam nanofi 0,04  u zadnje vreme jel duže traje i mogu ti reći da po pola godine ga ne diram , a podvez normalno od najlona to mi je osigurač 0,10 - 0,12. Mislim da je bolja kombinacija, a to sam video da pecaju neki mađari na takmičenju probao i zadovoljan mislim da je bolja kombinacija a nije ni po starom (sve najlon) loše probaj i ima prednosti nisam našao manu. Lepe si ribe izvadio na 0,10 i to momački dobre, kad veća riba pokida to je sekund dva i plovak leti iz vode tu pomoći nema jedino ako je pri ruci kakvo ladno pivo al Valjevsko onda se ublaži tuga.

vradojicic

Moram probati nanofil, planiram to duze vreme. A valjevsko, au... :cheesy:
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

skvrl

Prosto ne mogu da ga zamislim na takmičarcu,  totalno je neistegljiv. Koristio sam ga u profilu 0.06 na ul varaličarcu.

Sent from my GT-I9060 using Tapatalk


pdavor

Gledao sam majstore na takmičenju ne rekreativce kao što sam ja, pa nije mi bilo jasno probao i nemam zamerki možda nekom neće odgovarati, recimo lakši je zabačaj, sistem bolje leti, bužiri za plovak bolje drže jer je abrazivnost veća i ne pomera se usled pecanja ma treba probati pa ako valja ostaviš ako ne zaboraviš, šta se gubi par stotina dinara koliko košta nanofil.

skvrl

U pravu si, treba probati.  Eto imao sam ga i nije da nisam pomislio na to ali a jako je

...krt i zaista potpuno neistegljiv što je za varalicu dobro ali za takmičarac gde treba istegljivost... verujem da s njim kao osnovom pri ozbiljnijoj ribi predvez lakše puca jer više trpi. Malte ne direktan kontakt riba-predvez-štap a nanofil tu ne radi ništa. To je neko moje razmišljanje bilo

Sent from my GT-I9060 using Tapatalk


pdavor

U pravu si istegljivosti nema bolje rečeno nula, Predvez je 0.10 - 0.12 max puca brže ako udari veća riba recimo od 2 kg pa naviše ali mi se čini da je sistem bolji sama istegljivost najlona na dužini od sedaam osam metara koje koristim nije velika ali je ima,  e sad koliko je to ne znam. Slikat ću jednu montažu ( sistem ). I primetio sam na dužim štapovima se ponaša bolje recimo na osam metarskom direktašu do sad nikad nije ništa puklo možda zato što sam štap na toj dužini ima veća savijanja i on sam preuzima veću silu na sebe mislim stvara manjie opterećenje na deo sistema gde je vezana udica (najlon) ili mi se to samo čini. Štapovi koji imaju miksovan vrh to bolje odrade, a imam jednog koji je sam po sebi tvrd ima šuplji vrh taj sistem na njemu mi se pkazao lošije hoće da pocepa usta ribi iako je tu kontra iz zgloba samo mali trzaj ne podizanje štapa pola metra jer je krak veliki i onda je neminovno gubljenje ribe ma pocepa usta i na najlonu ako je kontra jaka mora samo mali otklon zgloba i to je to.

sona

To ja radim kod kuce sednem na terasu i polagano namontiram desetak komada rznih oblika i tezina i spreman sam za vodu.Nemam zivaca da montiram  na vodi kao u predhodnom postu.Postavicu fotku Kako izgleda u kutij.A debljine do 0,20 za malo jace ali obicno idem 0.16 osnovni, predvez 0,14 nize nei dem. Tako mi odgovara. smiley033

vladimir022

Ovih dana cu kupiti takmicarac , ocu da uzmem od istog coveka i najlon samurai nz dal da uzmem 0.16 i 0.14 ili 0.14-0.12? I kakav je uopste taj najlon, cuo sam da je dobar, kakva su vasa iskustva?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

skvrl

Nisam koristio taj najlon ali nemoj preko 0.14 za osnovni. Generalno zavisi od uslova na vodi i veličine ribe koja se očekuje ali na 0.14 + 0.12 kvalitetan vadiš šarana divljaka do kilogram (ne kažem da ne može i veći ali ja nisam uspeo ) takmičarcem od 4 m tako da stvarno nema potrebe za jačim najlonima pogotovo ako loviš belu ribu. Čak bi bolje bilo da bude 0.12 + 0.10 ako ima u ponudi.

Sent from my GT-I9060 using Tapatalk


vladimir022

Treba mi za jezero, takmicarac 6m, plovak max 1,5g

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока


skvrl

Onda 0.14+0.12 maksimalno. Poželjno bi bilo i tanje.

Sent from my GT-I9060 using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)